Testünk, lelkünk dolgai

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
Soha ne mondd, hogy soha!
Kesze-kusza soraimmal nem vitát szítani szeretnék (mert szerintem ebben a témában minden vita parttalan és eredménytelen, de mindenkinek van róla véleménye), csak a november 15-i cikk elgondolkodtatott kicsit. Az abortuszról van szó. »

A megkülönböztetés
Mostanában úgy veszem észre, hogy divattá vált külső alapján levonni következtetéseinket az emberekről. Nem számít, hogy nem ismered, látsz valamit, ami számodra "nem normális", vagy éppen "nem megszokott", és máris megvan a véleményed az illetőről. »


Együtt
„A múlt emlék, a jövő titok, a jelen ajándék.” Fontosak a gyökerek, mert azokból táplálkozunk és kapaszkodunk az élethez...de éppen annyira fontosak a friss hajtások, a levelek hiszen ezen a szinten zajlik az ITT és MOST. Ápolni kell minden részét a... »

Meddig lehet ezt bírni?
Saját történetünk, ami egy túlélő harc. Felőröl és mint egy mókuskerék tekerjük az időt, várjuk, mi jöhet még. Már nem tudjuk, mit hoz a holnap, és rettenetes ahogy mar a tegnap... Soha nem hittem volna, hogy ilyen emberek léteznek! »

Búcsú
Itt a halottak napja, kicsit több, mint egy éve voltam nála utoljára. Nem viszem túlzásba, nem szeretek temetőbe járni. A nagyszülők sírja az más, oda a szülőkkel kimegyek. »

Gyászolunk
2009. 10. 17-én egy balesetben meghalt egy 18 éves srác. Nem ismertem, de már találkoztam vele, a halála megrendítő volt. Szinte hihetetlen, hogy már nincs többé. »

Nagyon hiányzol...
"Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet, de a kegyetlen halál mindent összetépett. Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél, nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél. Egy reményünk van, mi éltet és vezet, hogy egyszer majd találkozunk veled." »

Isten azt mondta: nem!
Ha lelkileg nagyon össze vagyunk törve, ha már szinte elviselhetetlen elhunyt szeretteink hiánya, ha betegség, vagy más ok miatt nagyon elkeseredettek vagyunk, ha kilátástalannak látjuk tovább az életünket, ez a pár sor sokat segít, erőt ad. »

Idős, beteg ember - hol van a legjobb helyen? Otthonában vagy intézményben?
Nagy dilemma, ha a családban a szülő, nagyszülő önmagát ellátni képtelenné válik, mi a legjobb megoldás? Hol van jobb helyen az idős, beteg ember? Megszokott környezetében, amelyhez ragaszkodik, vagy idősek ápolást-gondozást nyújtó intézményében, ahol szakszerű... »

Sorsom III.
Folytatódjék a történetem. Én 21 éves vagyok, kisfiam, Norbert pedig 2 esztendős. S azt is bebizonyítom, hogy az ember másodjára sem biztos, hogy tanul a hibáiból. A várva-várt jobb sors sem érkezett meg, viszont annál inkább megleltek a gondok. »

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.