Testünk, lelkünk dolgai

Szeretni, s szeretve lenni...
Bízom benne, hogy egyszer még találkozunk és én is eljutok majd arra a szintre, hogy megbocsássak, s ezáltal jobb ember legyek! A megbocsátás szép dolog, de számomra borzasztó nehéz, mivel még mindig felkavar bennem bizonyos érzéseket, amelyeket én már ritkán hívok elő! »

"Hajó - hanemjó"
Külföldön dolgozni? Hónapokra itthagyni a családot és a barátokat? Magyar szót jóformán csak a telefonban hallani? Gondolkodtál már rajta, hogy te vajon bírnád-e? Nekem nem volt időm tűnődni rajta, olyan hirtelen jött az egész. De most már biztosan tudom, hogy... »


Nagyika
Egyik írásom, nagymamám emlékére írtam, aki nagyon szerettem. Sokunk van így ezzel és sajnáljuk, hogy ilyen kevés időt szánt a sors az együtt töltött időre. Sajnálom, hogy nem tudtam viszonozni azt a mérhetetlen szeretetet, amit Tőle kaptam. »

Miért is?
A szeretet nagyon fontos dolog, és kortalan. Szüksége van rá mind felnőttnek, mind pedig gyermeknek egyaránt. A különbség kis és nagy ember között csupán az őszinteségben rejlik. Ők nemcsak kérik, de ontják magukból ezt a kincset, ezért (is) csodáljuk... »

Egy 33 éves lány szomorú története...
A történetem elkezdtem naplóba írni, aztán töröltem, de akik olvasták, azt mondták, van aki erőt tud meríteni belőle, még ha csupa rossz dolgokról szól is. Leírom itt és így. Remélem lesz akinek erőt ad... »

Mikor fogy el a mosoly?
Huszonöt éve a kereskedelemben dolgozom, két műszakban, három műszakban, folyamatos műszakban. Eladóként, ügyfélszolgálatos kolléganőként, üzletkötőként, raktárosként, titkárnőként... Kérdésem: Mikor fogy el a mosoly? »

Bátorság próbája, avagy Hellinger terápiáról másodszor…
Valamikor tavasszal már olvastam a honlapon néhány gondolatot és információt a „Hellinger”- féle családállítás módszeréről.A cikk megjelenése után a fórumban (vagy privát levelezésben) többször is elhangzott a kérdés, miként is néz ki egy ilyen állítás... »

"Lelkigyakorlat"
Templomlátogatásaim révén sokféle lelki épülést szolgáló „inger” ér. A plébános szívhez szóló prédikációi, lelkigyakorlatos misék az ünnepi előkészületekben, alkalmankénti beszélgetések a templomba járó testvérekkel… Idén már második... »

Karácsonyi gondolatok..
Nemsokára Karácsony. Ilyenkor mindig jó nagy fejtörést okoz az ajándékvásárlás. Kezemben a listával rohangálok egyik boltból a másikba, hogy összeszedjem gyermekeim legtitkosabb vágyait. Nem túl könnyű a helyzet, de eddig még sikerült jól megoldani. Viszont egyre... »

Fájdalom
"A fájdalom senkit nem kímél, megtanít, hogy nem létezik abszolút igazság és abszolút hamisság. Megtanítja az élőknek, hogy ne legyenek biztosak semmiben amit ismernek. Alázatossá tesz. Megfeketít. Kivilágosít. A bánat új embert farag belőled ha közben nem pusztulsz bele." »

Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.