Testünk, lelkünk dolgai

Másfajta fényképek
Két fajta fénykép létezik szerintem, egyik, amit fényképező géppel készítünk, a másik meg az, amit a SZEM nevű "fényképezőgép" készít... Vannak jó képek, vannak rossz képek...így osztályozzák. Szerintem meg vannak reálisak és irreálisak... »

Mitől vagyunk emberek?
Életünkben, ha jót tehetnénk, miért nem akarjuk? Vannak nehéz helyzetben lévő családok, akikre igazából csak akkor figyel mindenki, ha jön a karácsony, húsvét, vagy hasonló ünnepek. Akkor is inkább csak filmen legyen, mert az már sok embert bántana, ha foglalkozni kellene vele. »


Megtaláltam az utam
Bűnözőből hogyan lesz normális ember? Nézz bele, olvasd el és megtudod. Elég hihetetlennek tűnik, de igaz! Ha figyelmesen olvasod, észreveszed, hogy semmi, ami megtörténik, nem véletlen, mindennek oka és miértje van! »

Halottaink emlékére
"Jézus dicsőségben feltámadt, ahogy mondta.-Ez az én reményem is!" Halottak napja. Egy nap, mely sokunk számára nehéz, néha elviselhetetlen, hiszen ilyenkor a gyertyák villózó fényében még inkább érezzük elhunyt szeretteink hiányát. Még fájóbb számunkra az... »

Különös találkozás a bátyámmal
Egy gyönyörű napsütéses napon a szívem tele volt boldogsággal, hiszen ma érkezik autóbusszal a szerelmem, akivel már elég régen nem láttuk egymást. Mentem a buszmegállóba ugrálva, vidáman, hiszen ez a nap más, mint a többi! »

Az élet igazi oldala
- Ide te többet be nem jöhetsz. Ferikénk himlős lett az éjjel. Te terhes vagy, nem szabad kockáztatnod a kicsid életét egy fertőzéssel. Maradj kint, kérlek. Ez egy rövid részlet abból az írásból, amit szeretnék elolvastatni Veletek. Igazi, megtörtént eset, de... »

Nőies tinik
A mai középiskolások nagy része, vagy akár általános iskolások zöme, túl hamar kezd el nőiesedni és itt nemcsak a természet által alkotott dolgokra gondolok, hanem arra, amit önmaguk változtatnak: hajfestés, szolárium, erős smink, kihívó ruhák. Egyszóval úgy vélem, hogy túlzásba esnek. »

Az élet nem mindig fenékig tejfel...
Aki ismeri vidám, kiegyensúlyozott természetemet, az talán el sem hiszi, hogy magamról írom ezeket a sorokat. Pedig az élet az elmúlt harminchét évben jó néhányszor próbára tett. Megtanultam, hogy igaz a mondás, mely szerint ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Nem... »

A családom...
Sokat gondolkodtam leírjam-e azt, ami már több mint 4 éve megkeseríti az életem. Ma reggel úgy döntöttem elkezdem. Sok olyan dolog van az életünkben, amiket nem tudunk előre kiszámítani. Pedig milyen jó lenne... Ha előre látnánk a jövőt és tudnánk rajta... »

Megszűnt az emberi együttérzés?
Fura "jelenség" érezhető a mai emberi kapcsolatokban, főleg a barátságokban, ismerősökkel, munkatársakkal. Mintha az lenne általánosan jellemző, hogy sokan azt kívánják, hogy a "szomszéd kecskéje dögöljön meg" és ami a legszomorúbb, ha bekövetkezne,... »

Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.