Testünk, lelkünk dolgai

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
Mosolyogj
Mindenki életében vannak jobb és rosszabb napok. Hiszem, hogy jókedvvel sokkal könnyebb átvészelni a mindennapi élet nehézségeit. Persze nem könnyű mosolyogni, ha a gyerek épp nem fogad szót, vagy nincs meg amit épp keresel, vagy ha a férjednek nincs türelme hozzátok. »

Sorsom V.
Sok mindent végig csináltam már addig is, de álmomban sem gondoltam, hogy ami következik, még nehezebb. Azt szokták mondani az emberek, hogy "csak jobb jöhet". Én is mindig ebben reménykedtem, de rá kellett ébrednem, hogy ez nem így van, jöhet még ennél is... »


Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
Sok éve készülök megírni életem nyomorúságos 20 évének történetét. Egy ideig szégyelltem, hogy ilyen szülőket kaptam a Jóistentől, bevallom, kicsit még most is szégyellem, hiszen csak álnéven van merszem leírni a történetet. »

A női méltóság
A nők gyakran megszégyenítik önmagukat a viselkedésükkel, a hozzáállásukkal. Miközben elvárjuk, hogy tiszteljenek minket, hogy elismerjék a tehetségünk, a jó tulajdonságainkat. Viszont nekünk, nőknek is tennünk kéne az elismerésért. »

Sorsom IV.
Folytatódjék hát a történetem... Előzmények: 1983 júniusában egy sújtólég-robbanásban meghalt a férjem, én hét hónapos terhes voltam a fiammal. Születése után derült ki, hogy egy súlyos, gyógyíthatatlan betegséget örökölt tőlem. Élete első két hónapjából 2-3 hetet... »

Homokba dugott fej – vagy a tettek mezeje… Néhány gondolat a védtelenekről
„A gonosz diadalához elég az, ha a jó emberek tétlenek maradnak!” Edmond Burke Rohanó világunkban sok minden mellett elmegyünk, de vannak olyan dolgok, melyeket szándékosan elkerülünk, mert nem szívesen szembesülünk a valósággal! Azt gondoljuk,... »

Az elmúlt 5 évünk...a mi történetünk.
Ma, amikor ezt a cikket írtam, nosztalgiáztam... Ma van a család pasijainak a névnapja és ma van tündéri kislányunk 5. születésnapja... Ezt a cikket azért írtam, hogy elmeséljem, hogyan telt el az elmúlt 5 évünk... »

Bajban derült ki, hogy nincsenek igazi barátaim
Általános iskolában én voltam az egyik legvagányabb csajszi. Főiskolán már voltak nálam csinosabb, belevalóbb lányok is, és ez lecsökkentette az önbizalmamat. Meghúzódtam az egyik sarokban, csak néhány bizalmas barátnőm volt. A főiskolán egy olyan csoportba... »

Ünnep nélküle
A második karácsony jön el nélküle. És mennyi még? Az angyalok vezessék égi útján! Minden gondolatunk az Övé ezen a Szent estén... "Lehet ünnep az égben, és ünnep a Földön, de Te messze vagy, nem érlek el... S ahogy égnek a fények, én is elégek, ha nem... »

Ajándékozás, jótékonykodás. De kinek is?
Karácsony küszöbén mindenkinek (majdnem mindenkinek) eszébe jutnak a szegények is, s nagyobb kedvvel adakozunk. De kinek ajándékozunk, adakozunk? Pár évvel ezelőtt beszélgettem egy kisfiúval az édesanyja munkájáról, aki az egyik szeretetszolgálat vezetője nálunk.... »

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.