Testünk, lelkünk dolgai

Családi átok - Egy nem túl meglepő meglepetés
.... Még ezt a mai csődületet. Barátnő gyerekkel, ismerős az ajtóban, közben a telefon is csörög. Nem mondom, hogy túlzottan kedvelem az ilyen és ehhez hasonló napokat. Na, de csak sorban. A barátnő már bent, az ismerős megy, így tudok a telefonra is válaszolni. A... »

Elgondolkodtató történet
Ez egy kedves történet a mai és az elmult idők változásairól. Egy emlékkönyvben bukkantam rá és úgy éreztem, hogy meg kell osszam veletek. Olvassuk és tanuljunk belőle, hiszen a jelennek is vannak értékei. Csak meg... »


"Anyák napja a legszebb nap a világon" egy anyának!
Édesanyánk rengeteget dolgozik azért, hogy nekünk meglegyen mindenünk. Kimossa a ruhánkat, megfőzi a kedvenc ételünket, rendbe teszi a rendetlenül hagyott szobánkat. A bánatunkat neki mondjuk el. Most aki anya az most ugyan ezt csinálja,és talán néha -néha eszébe... »

A méltóság mezeje
Az élet szép, légy vidám. A nárciszt elültetjük, márciusban kihajt, éli az életét, illatozik, díszít, szép formájával, színével magára vonja a tekintetet, majd elhal. A nárcisz a remény szimbóluma. Felkészíti az ifjúságot, az élet különböző szakaszaira. Születés,... »

Reklám
A reklám és a marketing nehezen szétválasztható fogalmak. Mindkettőnél cél egy bizonyos termék vagy szolgáltatás eladása, a fogyasztásra ösztönzés. Míg azonban a reklámnál egy üzenetet juttatnak el a fogyasztóhoz, a marketing magát a terméket próbálja vonzóbbá, jobban eladhatóvá tenni. »

Beszélsz "táj"-ul ? ( azaz iromba tyutyu, csóré külbécs és a többiek...)
...kicsi ország Magyarország… de ahhoz viszont elég nagy, hogy könnyedén belefussunk hazánkbelivel egy olyan diskurzusba melynek során kérdőjelek garmadája villódzik szemünk előtt sikítva kiáltva, hogy -ezmegmirőlbeszélittnekem?... Nnnna, ennek mentem most egy kicsit elébe! »

„Az igaznak az emlékezete áldott.” (Péld 10,7)
Orosziban a református templom falán emléktábla áll, amely Pógyor István a Keresztény Ifjúsági Egyesület egykori titkára a falu szülötte emlékét őrzi. Az orosziak – fiatalok és idősek – napjában többször elmennek a tábla mellett, de vajon tudják-e,... »

"NŐNAP" a legszebb dolgok egyike minden évben!
Nemzetközi nőnapot március 8-án tartjuk, de más dátumokhoz, eseményekhez is kötődik. A nőnap a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával (munkavállalásával) kapcsolatos demonstratív nap volt. A nők... »

A buszsofőr
2007. decemberben történt meg a következő velem, amin a mai napig nem tudok napirendre térni. Szeretném megtudni, ha az ő párjával történik mindez akkor, hogyan reagálna? Ha modortalanságból vizsgázni kellene, a buszsofőrünk kitűnőt kapna bizonyosan. »

Gondolkodj el ezen! - Iszol vagy vezetsz?
Érdemes ezen elgondolkodni! Nem mindig az ártatlan ember ússza meg a balesetet! Szinte az esetek többségében az, aki iszik, az ússza meg, a vétlen meg bűnhődik! Erre szokták azt mondani, hogy nem kell neked hibásnak lenned egy balesetben, de megtörténhet a mások... »

Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.