Testünk, lelkünk dolgai

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
Valami elveszett...
"Nem célom, hogy fájdalmat okozzak, de ha már így alakult, a legkevesebb, hogy elviseled." (P.A) Mondhatnám azt is, hogy e szerint a mondat szerint élem az életem... ma már. "Samo me pjesma zbližuje s vama Živite samo u mojoj pjesmi i mojim snovima" "Csak... »

Egy érző apai szív, ami kőszívvé változott
Egy érző apai szív hogyan változhatott kőszívvé gyermeke iránt? Lányát legszebb korában, az esküvője előtt dobja el. Darabokra hullik a család élete. Mindez egy harmadik személy miatt. A történet bemutatja, hogy a lány milyen lelki megrázkódtatáson ment át. »


Testvándorlás
Elmesélek egy történetet, Drága! Ment az utcán. Ment iskolába. Az általános iskolát már befejezte. Már a közepsuliba tartott. Szóval ment a suliba. Tavasz volt. Szemébe sütött a nap. Imádta ezt az időt. Még nem volt meleg, elkelt még a bőrkabát a testén. Imádta... »

Érzelmek viharában
„Reggel korán kelünk, megyünk takarni.”- utasított nagymamám, kinél az életem legtöbb nyarát töltöttem. (Takarni=megforgatni a szénát, ha száraz behozni fedél alá, a csűrbe). Forró ez a nyár, ami a legborzasztóbb, nagyon száraz is. A falucska a hegyek... »

Légy testtelen!
A test az a bizonyos dolog, ami pont addig légnemű, átlátszó, és nincs is, amíg nem merül fel gond vele. Vannak, akiknek már aprócska növendék koruktól súlyos nehéz teher az a test, ami körbeveszi a lelküket, hiszen úgy érzik, hogy a bent lakó szépséges és... »

Búcsú
Újra itt van az ősz, az elmúlás és az emlékezés időszaka. Újra szembe kell néznünk az elmúlt egy év kellemetlen eseményeivel, hogy kiket veszítettünk el örökre. Emlékezés és búcsú, attól az embertől, akinek az életem köszönhetem. »

Ősz: termés és parázs
Hűvös szellő simít végig rajtam. Összehúzom magamon a puha takarót, és hintaszékem melegében tovább fűzöm gondolataim pókfonalát. A fuvallat továbboson, és lelkem parazsán végigszalad. Felpiroslanak a forró rögök, újra fellobog egy-két pici láng, és én kellemesen... »

Régi és mostani élet
20 éves vagyok. Nagyszüleim, szüleim idősebbek mindig mondják: a régi rendszer jobb volt... Ezen sokszor elgondolkozva jöttem rá, hogy egy újabb cikket fogok írni. Cikkemben nem kívánok politizálni, csupán egy helyzetet vázolni, az aggodalmakkal és küzdelemmel. »

Őszi gondolatok
Gondolatok az életről és a halálról, a táj és a lélek kapcsolatáról. Egy nagymama visszaemlékezése elmúlt életére. Mit mondhatnék még: filozófikusan próbálom megközelíteni, vajon mi is az életünk értelme. »

Az Ősz
Ősz! Érzések és képek kavarognak bennem, illatok és színek... A borostyán melege, a köd lepte táj hidege. Az élet és az elmúlás, mérleg, mely egyensúlyt keres végletek között.. Ízek! Savanykás, édes must, sült gesztenye, csipkelekvár és a nedves avar... Az Ősz... »

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.