Testünk, lelkünk dolgai

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
Hány élete van egy nőnek?
Többször leültem, hogy akkor most megírom, ám az első néhány sor után mindig megakadtam. Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy SOK. Így, csupa nagybetűvel, hiszen abban az egy életünkben amit szüleinktől kaptunk, nőként sok-sok helyen kell megfelelni. Néha... »

Kilátástalanság
24 éves lány vagyok és nagy elkeseredésemben fogtam neki ennek a cikknek. Lehet ma fiatalon érvényesülni? Lakást vásárolni, családot alapítani? Nem látom a kiutat, nincsenek lehetőségek... Már a reményem is kezd elveszni, hogy van kiút ebből. »


Fiatalok! Gyakoroljunk egy kis önkritikát!
Egyre többet lehet hallani, olvasni a 80-as években született (22-31 évesek) fiatalok társadalmi problémájáról. Mire is gondolok? Tanulási idő meghosszabbítása, személyiség keresgélése, párkapcsolati komolytalanság, bulizás anyuci pénztárcáján, szórakozás... »

Házisárkány az anyósom
Ma reggel, amikor a munkahelyemre jöttem, az egyik kereskedelmi rádiót hallgattam. Az talán lényegtelen hogy melyiket. Szeretem a reggeli műsort, kikapcsol, és felébreszt, míg be nem érek, és még azon sem bosszankodom, hogy miért nincsen ülőhely a buszon :). »

Őszinteség
Ki az őszinte ember? Először is tisztázzuk, ki az őszinte ember. Az, aki minden körülmények között a teljes igazságot mondja el. Nem véletlenül írtam, hogy minden körülmények között. A körülmények sokfélék, és változóak, hol könnyebb őszintének lenni, hol nagyon... »

A Boldogság ára...
Néha én is szomorú vagyok. Cikkeimből megismerhettétek a komplett életemet, ebben a húsz évben. És még mi vár rám ezután? Megtanultam egy dolgot az életben. Valamit, valamiért. Saját káromon, saját szenvedéssel, saját két kezem munkájával tapasztaltam meg, mit ad és mit vesz el az élet. »

Gyermekem, a hősöm
Gyermekem 4 és 7 éves kora között öt, számára fontos embert veszített el, mégis hihetetlen tartással viseli az élet által rá kimért pofonokat. Néha bűntudatom van, hogy magamat mertem sajnálni, miközben Ő gyerekként élte át mindazt, amit én felnőttként, és bár... »

Elvesztem, vagy most találok magamra?
Mikor mondjak nemet? Kinek, mivel tartozunk? Fiatal felnőttként ezek a kérdések foglalkoztatnak. Mi a feladatunk? A múltat kell támogatni, vagy a jövőt előkészíteni? Rossz vagyok, ha azt gondolom, hogy mindenki a saját életéért felelős, és én is szeretnék a... »

Nagymama
Mióta vissza tudok emlékezni rá, a nagymamám mindig ősz hajú volt. Ezzel az írással szeretnék tisztelettel adózni annak az asszonynak, apai nagymamámnak, aki már régen nincs köztünk, de még ma is hiányzik. Mióta vissza tudok emlékezni rá, a nagymamám mindig ősz... »

Hitelesség!
Hogyan válunk hitelessé? Nagyon egyszerű a válasz! Tedd azt, amit jónak gondolsz. Természetesen ennél összetettebb. Na, azért ennyire egyszerűen nem adják! Vigyázz, ez a kijelentés félreérthető! Azt sugallhatja, hogy minden szituációban menj fejjel a... »

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.