Testünk, lelkünk dolgai

❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
Az engedelmesség átka
A stressz az, mikor a gyomrod azt mondja: NEM! SOHA! A szád pedig azt, hogy: Igen, máris...! Történetem főhőse ezúttal egy olyan valaki lesz, aki azt hitte megváltotta a világot. A környezete pedig pislogott, hogy hogyan is változhat valaki ekkorát?! Nem mindig az... »

Van értelme?
A hiábavaló várakozás önmagunk halála. Nem szabad úgy éreznünk, hogy magunkhoz igazíthatjuk a világot, bár szeretnénk. Mindannyiunknak vannak vágyai, amiket szeretnénk életre hívni. Embere válogatja, mik ezek a vágyak. De amikor valaki túl van élete felén és... »


Élni akarok! - 3. rész
- Tán az adhat választ, ha végig gondolom, hogy mi történt velem, és körülöttem az eddigi életem folyamán. – fejtegette rendületlenül sorsának fonalait később. Tudni akart mindent… pedig még azt sem tudta, hogy ő egy született „kíváncsi... »

Élni akarok! - 2. rész
Mi történt velem? Mi ez az elszántság? Mire is irányul valójában? Mit akarok evvel az emberfeletti, új, eddig nem tapasztalt belső erőfeszítéssel elérni? Miért nem adom fel, amikor ez sokkal könnyebb volna? …meghalni… milyen egyszerű lenne… mindehelyett… »

Valakit elveszíteni...
Valakit elveszíteni, akit nagyon szerettünk nagyon fájdalmas tud lenni. Mikor az egyik szülőnket veszítjük el, akkor a mi szívünk egy darabkája is vele együtt hal meg. Én most az édesapám emlékére írom ezt a pár sort, sajnos az én gyerekeimnek már egy papájuk sem maradt... »

Élni akarok! - 1. rész
"Élni..." ...de hogyan? (Ma már tudom: Ez a félelem kérdése. Félelmeim ekkor még halottaimban őriztek engem, de... még így is élni akartam.) "Minden ok nélkül nem lesz ilyen elszánt és tettre kész senki." - találtam meg később valahol a számítógépembe írva. »

Költői kérdés - válasz nélkül
Miért pont velem történik mindez? Miért velem van ez mindig?! Miért engem ver a sors? - Halljuk vagy tesszük fel mi magunk is sokszor ezt a túlzottan is ismerősen csengő kérdést. De vajon létezik rá jó válasz? »

Jó iskola az ÉLET, csak baromi magas a tandíj!
Érdekes, hogy azzal, aki közel áll/él/dolgozik hozzánk, hogyan alakul/formálódik a kapcsolatunk, van, hogy percről percre, van, hogy napról napra... És mennyire döntő fontosságú lehet egy szó, egy hangsúly, egy jó időben jókor kimondott mondat, vagy egy rosszabb... »

Okos ember más kárából tanul...
Megosztom ezt a történetet, hátha más okul belőle. Annak idején nem volt annyi eszem, hogy hallgassak másokra, nem mintha mindig másokra kellene hallgatni mindenben, de azért nem árt az óvatosság. Kezdem az elején - Középiskolában az osztálytársaim nem szerettek,... »

Emlékek
Vannak pillanatok az Életben, amit nem mindig fogunk fel...nem mindig értjük, mi miért történik. Csak később döbbenünk rá, hogy talán abban a helyzetben másképp kellett volna viselkednünk. Nehéz az élet, de meg kell élnünk mindent...a jót is és rosszat is. Ebből... »

❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.