Az Ősz

Ősz! Érzések és képek kavarognak bennem, illatok és színek...
A borostyán melege, a köd lepte táj hidege. Az élet és az elmúlás, mérleg, mely egyensúlyt keres végletek között.. Ízek! Savanykás, édes must, sült gesztenye, csipkelekvár és a nedves avar... Az Ősz egyszerű és bonyolult. Hogy mi rezdül Benned ilyenkor, minden évben újra arra a választ Te találod meg. Keresd!


Érzem a bőrömön a hűvös reggeli párát, még sötét van, fejünk fölött csillagok. Korán keltünk. Felmegyünk a dombra, várjuk a napfelkeltét. - Szeptember 29. Szent Mihály ünnep, az Ősz szíve. Elérkezett az idő, hogy picit lassíts, tekints életedre, értékeld! Kinn a Természet bőséges kincseket nyújt Feléd, persze, ha keresed! - Pirkad. Az égen lilás fények, később az ég alja izzik, majd hirtelen megjelenik a vörös korong, Napunk. Mindig lenyűgöz ez a pillanat! Fény és Erő diadala a sötétség és a félelem fölött. Menj ki a természetbe, ha még nem élted át ezt a csodát!
A nap egyre magasabbra hág, de fénye már bársonyos, nem éles, mint nyár derekán. Erejét a nap a földnek adta, a leveleknek. Lábunk alatt ropog a friss avar, sárga, vörös, s néhány már száraz, barna, de magában hordja az új élet reményét táplálva a talajt. Egyszer csak a reggeli csendet valami megtöri, erdei utunkat szarvasok keresztezik. Mindez néhány karnyújtásnyira! Fenséges látvány. Szívünk megdobban, ijesztő mégis páratlan élmény! Az ösvény mentén gesztenye, termése megbújik szúrós burkában, az erdő szélén tüskés kökénybokrokon hamvas lila gyümölcsök, nem adja könnyen oda magát egyik sem. - Süss Te is gesztenyét, készíts lekvárt a kökényből! Milyen gyönyörű bíborszín ez a lekvár, íze fanyar, de mégis finom...Tavaly próbáltam én is először. - Továbbhaladva az út mellett szorgos kezek szüretelnek. Must szag terjeng a levegőben, muslicák köröznek, hajunkba ökörnyál ragad...

Nekem ez az Ősz.
(A cikket beküldte: hoppsz)Légy testtelen!
A test az a bizonyos dolog, ami pont addig légnemű, átlátszó, és nincs is, amíg nem merül fel gond vele. Vannak, akiknek már aprócska növendék koruktól súlyos nehéz teher az a test, ami körbeveszi a lelküket, hiszen úgy érzik, hogy a bent lakó szépséges és... »

A féltékenység tönkreteszi az életem!
Kérem a kedves olvasókat, hogy ne kritikus, vádaskodó, lekicsinylő szemmel tekintsenek a cikkre, mert az én életem tönkretevője ez a dolog és nem azért írom le, hogy mások lehordjanak érte! Hasonló problémával küldő sorstársaimat keresem. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.