Az Ősz

Ősz! Érzések és képek kavarognak bennem, illatok és színek...
A borostyán melege, a köd lepte táj hidege. Az élet és az elmúlás, mérleg, mely egyensúlyt keres végletek között.. Ízek! Savanykás, édes must, sült gesztenye, csipkelekvár és a nedves avar... Az Ősz egyszerű és bonyolult. Hogy mi rezdül Benned ilyenkor, minden évben újra arra a választ Te találod meg. Keresd!


Érzem a bőrömön a hűvös reggeli párát, még sötét van, fejünk fölött csillagok. Korán keltünk. Felmegyünk a dombra, várjuk a napfelkeltét. - Szeptember 29. Szent Mihály ünnep, az Ősz szíve. Elérkezett az idő, hogy picit lassíts, tekints életedre, értékeld! Kinn a Természet bőséges kincseket nyújt Feléd, persze, ha keresed! - Pirkad. Az égen lilás fények, később az ég alja izzik, majd hirtelen megjelenik a vörös korong, Napunk. Mindig lenyűgöz ez a pillanat! Fény és Erő diadala a sötétség és a félelem fölött. Menj ki a természetbe, ha még nem élted át ezt a csodát!
A nap egyre magasabbra hág, de fénye már bársonyos, nem éles, mint nyár derekán. Erejét a nap a földnek adta, a leveleknek. Lábunk alatt ropog a friss avar, sárga, vörös, s néhány már száraz, barna, de magában hordja az új élet reményét táplálva a talajt. Egyszer csak a reggeli csendet valami megtöri, erdei utunkat szarvasok keresztezik. Mindez néhány karnyújtásnyira! Fenséges látvány. Szívünk megdobban, ijesztő mégis páratlan élmény! Az ösvény mentén gesztenye, termése megbújik szúrós burkában, az erdő szélén tüskés kökénybokrokon hamvas lila gyümölcsök, nem adja könnyen oda magát egyik sem. - Süss Te is gesztenyét, készíts lekvárt a kökényből! Milyen gyönyörű bíborszín ez a lekvár, íze fanyar, de mégis finom...Tavaly próbáltam én is először. - Továbbhaladva az út mellett szorgos kezek szüretelnek. Must szag terjeng a levegőben, muslicák köröznek, hajunkba ökörnyál ragad...

Nekem ez az Ősz.
(A cikket beküldte: hoppsz)Új év - új élet?
Közeleg szilveszter napja és ilyenkor az emberek általában végeznek egy számadást, sorjába veszik mennyi jót és mennyi rosszat adott az év, hány terv valósult meg és hány maradt megvalósulatlan. És január 1-vel kezdődik egy új év, új reményekkel és vágyakkal és talán egy új élet. »

Homokba dugott fej – vagy a tettek mezeje… Néhány gondolat a védtelenekről
„A gonosz diadalához elég az, ha a jó emberek tétlenek maradnak!” Edmond Burke Rohanó világunkban sok minden mellett elmegyünk, de vannak olyan dolgok, melyeket szándékosan elkerülünk, mert nem szívesen szembesülünk a valósággal! Azt gondoljuk,... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.