Testünk, lelkünk dolgai

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
Metatrophikus dysplasia avagy együtt az úton
Élni senkinek sem könnyű ma, a mai itthoni viszonyok között. De mozgássérültként, rövidült végtagokkal, ízületi kötöttséggel, hát és derékfájások között főleg nem könnyű. Képzetten, nyelvvizsgával, érettségivel, OKJ-s szaktudással is állástalanul talpon maradni... »

Történetünk
Sajnos mostanság egyre többet foglalkoznak a rákkal. Csak az a gond hogy míg komolyabban nem érinti az embereket (tisztelet a kivételnek), addig nem foglalkoznak a komolyabbik oldalával sem. Egy mondattal tudnám leírni: "Állandó küzdelemre tanít, kitartásra,... »


Szörnyetegnek lát a családom
Nem gondoltam, hogy egyszer ismeretlen embereknek fogok mesélni, de talán más is küzd hasonló problémákkal és megnyugtatja, hogy nincs egyedül. Mindig próbáltam segíteni a családomat. Néha pénzt adtam, máskor vettem valami hasznos dolgot, mégis mindig én voltam a rossz. »

Becsüld meg a lehetőséget, hogy segíthetsz és nem te szorulsz rá!
Fogyatékosnak lenni és tömegközlekedési eszközön napi rendszerességgel utazni. Ebbe szeretnék egy cseppnyi bepillantást engedni embertársaimnak, csipetnyi empátia reményében. Az egészség ajándék, ha birtokában vagy, bármit megtehetsz. Bármit, amit mi sehogy, vagy csak nagyon nehezen. »

A helyes út? - A boldogabb életért
Mikor tudhatjuk, hogy helyesen döntünk? Egy fiatal lány története, akinek sajnos túl sok akadállyal kellett szembetalálkoznia már és most ismét egy nehéz kérdés előtt áll. Olvassátok hát el a történetem, ha van kis időtök! És osszátok meg a gondolataitokat! »

Életem fekete lyuka
Utálom magam miatta, de rá kellett jönnöm, hogy édesanyám tönkre tette az egész család életét és keményen meg is keserítette. »

Anyák napjára
Minden évben eljön egy nap, amikor az Édesanyákat köszöntjük, köszöntenénk... Mert eljön az idő, amikor már nincs rá módod. Az Édesanya szó hallatán csak akkor szorul el igazán a szíved... »

Balesetem története, avagy semmi sem történik ok nélkül
Szeretném megosztani veletek balesetem rövid történetét. Hogy mi történt azon a szépnek indult reggelen. Mennyi minden történhet egy pillanat alatt. Azóta már feldolgoztam az akkori eseményeket, de sosem fogom elfelejteni... »

A képzeletbeli férfi
Milyen bódító, ha álmodni tudsz, elrepülhetsz bárhová, elérhetsz mindent, sőt visszavarázsolhatod a múltat a fiatalságot... A nő a kandalló előtt ült és elmélázott a múlton, sok-sok kép, ami elvonult lehunyt szemhéja mögött. Képzeletben most is szép és karcsú fiatal lány, még előtte az élet... »

Mit akarunk mi - nők?
Nemrég egy az interneten keringő, vicces kép vetette fel bennem a fenti kérdést. Már Sigmund Freud is feszegette, de nem jutott el a válaszokig - talán mert férfi volt? :) Te tudod, mit szeretnél? Elgondolkodtál már? Ülj le! Ragadt egy papírt, egy tollat és írd... »

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.