Testünk, lelkünk dolgai

Családfelállítás, avagy a hellinger-módszerről
Érezted már úgy, hogy neked semmi sem sikerül? Egy-egy szakítás, szerelmi csalódás után ültél már sírva az ágy szélén azon tanakodva, hogy miért futsz bele mindig kudarcba? Vagy egyre elkeseredettebben küzdesz egy gyermekért, de a gólyahír csak nem akar... »

Papus ugye meggyógyulsz?
A papám mindjárt hetven éves. Nagyon szeretem. Most három hónapig volt kórházban, tüdőgyulladás és mellhártya gyulladás miatt. Anyuék nagyon sokat sírtak itthon, és tudtam, hogy nagy a baj. Viszont egyszer csak (három hónap után) anyu azzal a jó hírrel fogadott, hogy papa haza jön!!! »


Álmaink
Azt tartják az emberek, hogy álmok az emberi szellem eszközei arra vonatkozólag, hogy tisztába jöjjön a külvilág felé irányuló kölcsönhatásaival szemben, mely kölcsönhatásokat fel kell dolgoznia. Az emberiség történelme álmok sorozata. Gondoljunk csak a... »

In memoriam Szepes Mária
„Nem bírta hát tovább a roncsolt szív s tüdő a múltat és e bomlott éveken virrasztó gondokat, hitet csalódást, nem bírta más, csupán az értelem, s az bírta volna még. De megszökött a test …” / Radnóti Miklós... »

Testbeszéd
Gondolatolvasás gesztusokból. Megérzések. Keveset tudunk a testbeszédről, kevés a könyv és tanulmány e téren.A nem verbális közlésmód az embert, a mondanivaló, a hangsúlyt, és a testmozdulatokat magába foglaló bonyolult folyamat. »

Barátság
"Ne hidd, hogy azok mind szeretnek, Akik mosolyogva körül hízelegnek. A szó lehet hazug, a hízelgés érdek, De a lélek tükre nem csal meg Téged. S mivel a szem a lélek tükre, Benne csillog meg a szeretet fénye. Ki könnyes szemmel, némán néz rád, Öleld szívedre, mert az igazi Barát!" »

Ha a szülők megöregszenek...
Ha a szülők megöregszenek el kell gondolkodnunk azon, hogyan és mikor érdemes beavatkoznunk az egyre esendőbb, de független szüleink életébe. Meddig terjedjen a gyermeki hála. Szüleim kettesben éltek egy kis faluban; abban a faluban élt a bátyám is a... »

A jelnyelvről és használóikról
A jelnyelv a vizuális kódrendszerek egyik legfejlettebb formája, amelyet a siketek használnak. Az 1960-as évek óta a szakemberek már önálló nyelvként kezelik. Bizonyított, hogy a jelnyelvnek is van egy sajátos hangtana, alaktana és mondattana. Általában az adott... »

A kivétel erősíti a szabályt - vagy mégsem?
„A kivétel erősíti a szabályt!” Ezt a mondást mindannyian ismerjük és gyakorta használjuk. De vajon elgondolkodtunk-e már rajta, hogy ez a megállapítás valóban azt jelenti-e, amit az átlagember gondol róla? »

"Drága" munkahelyem
Sokan vannak, akik jó munkahelyet tudnak szerezni maguknak, de vannak, akiknek ez nem sikerül. Nekik csak kész kínszenvedés a munka, de nem tehetnek mást. Sajnos én is ezek közé tartozom, bár nem a munkával, hanem a főnökséggel és egyes munkatársaimmal van gondom. »

Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.