Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Mitől vagyunk emberek?

Életünkben, ha jót tehetnénk, miért nem akarjuk?
Vannak nehéz helyzetben lévő családok, akikre igazából csak akkor figyel mindenki, ha jön a karácsony, húsvét, vagy hasonló ünnepek. Akkor is inkább csak filmen legyen, mert az már sok embert bántana, ha foglalkozni kellene vele.


A mai életünk tényleg nehéz, bár mindig az volt, annak, aki elfogadható szinten akar élni.
Azért a nagy átlag még is elfogadható szinten élhet. De vannak emberek, akiknek sokkal nehezebb, sőt segítség nélkül kilátástalan. A problémát nem akarja szinte senki elismerni, pedig van!
A napjaim nagy része azzal telik, hogy próbálok támogatókat szerezni egy olyan alapítvány részére, ahol nehéz sorsú családokkal foglalkozunk.
Nem az a baj, hogy nem akarnak dolgozni, hanem nehezen tudnak maguknak munkát találni, akkor is vagy feketén, és nem fizetik ki őket, vagy a minimálbéren dolgoznak bár inkább kevesebbért.
De a gyerekeknek akkor is kell enniük és még nem beszéltünk a ruházatról, továbbá a gyerekeknek játékra is szükségük lenne, hogy fejlődhessenek, de miből? Ha nem állunk melléjük, akkor elkallódnak. Nos naponta járom a lehetséges támogatókat, vannak, akik azt mondják azonnal, hogy szívesen, hisz emberek. A másik fele azonban azt mondja: "menjen innen, én nem segítek, menjenek dolgozni" ő is ember. De milyen?
A mai világban bárki lehet olyan helyzetben, hogy segítségre szorul, akkor mit fog mondani?
Ő nem saját magát fogja hibáztatni, hanem mutogat.
Mégis ki a jobb? Aki elismeri szorult helyzetét és mer segítséget kérni, még akkor is, ha megalázzák azok, aki elutasítják, vagy aki nagy hangon, eleve elítéli a segítségre szorulókat?
(A cikket beküldte: tamita10)A családom az ellenségem
Szeretném veletek megosztani az életem rövid történetét. Nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet. »

Egy új életért egy "régi" ?
Nem akarok senkire sem semmit ráerőltetni, de most megláttam egy "sémát", és szeretném Veletek megosztani. A minap rossz hírt kaptam. Nagypapám kórházban van. És reggel óta nem tudják felébreszteni... alszik. Egyszerűen csak alszik. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.