Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


A psziché titkai

Mit tehetünk a sikeres életért?
A noradrenalint túlnyomórészt az autonóm idegrendszer úgynevezett posztganglionos neuronjai állitják elő-a fenilalanin, illetve a tirozin nevű aminosavakból. Az idegpályák villám-sőt elektrongyorsasággal szállítják. »

Mutasd magad
Az életben mindig szükség van kis bíztatásra, reményt sugalló szavakra. Úgy élj, mintha utolsó perced volna, hisz oly rövid az élet és nehéz. Tégy meg mindent, használd ki az idődet! Légy boldog és vidám -életed könnyebb lesz, meglásd. »


Anyósnak lenni
E gondoltsor megírásához a portálon az anyósokkal foglalkozó fórum-téma indíttatott. Már 5 éve vagyok anyós. Én is megtapasztaltam, milyen konfliktusok adódhatnak, ha a fiatalok valamelyik szülőnél kénytelen kezdeni a közös életüket, de azt is, hogyan lehet ezen... »

Már megint hétfő :(
Ki ne utálná a hétfő reggeleket, amikor a hétvége után rádöbben az ember, hogy újra be kell mennie dolgozni, újra 5 napnak kell eltelnie ahhoz, hogy jó sokáig durmolhasson reggel az ágyában és egyébként is... ezernyi meló vár rá és olyan messze van még a péntek... »

Éberség
" Az éberség azt jelenti, hogy olyan totálisan jelen vagy a pillanatban, hogy nincs semmi mozgás a múlt felé, nincs semmi mozgás a jövő felé-minden mozgás megszűnik." (részlet OSHO Éberség c. könyvéből.) »

Stressz ellen egy-két jó tanács
Egyes emberek vég nélkül aggódnak, szoronganak, míg mások látszólag aggályoskodás nélkül élik végig életüket, minden gonddal megbirkózva, ami csak felmerül az életük során. A szorongás a stressz egyik formája. »

Félre a bűntudattal!
Tegye a szivére a kezét:ugye szinte egyetlen napot sem képes eltölteni bűntudat nélkűl? Mérget vehet rá,hogy ez az érzés mindig kisérteni fogja,mikor olyat tesz,amit nem volna szabad.Ráadásul gyakran a felelőségteljes viselkedés egyik ismertetőjeleként... »

Kapcsolat vagy kapcsolódás?
Merünk-e szívünk szerint igazán kapcsolódni valakihez, vagy csak kapcsolatokban élünk? Merünk-e bátrak lenni a kapcsolódáshoz, amelyben elménk és szívünk minden rezdülésével rész veszünk? Merünk-e bátrak lenni az őszinteséghez, önmagunk felfedéséhez, merünk-e bátrak lenni a kitárulkozáshoz? »

Félelmek és szorongások nélkül élni, élni szabadon!
Mindannyiunkban vannak félelmek szorongások. Amíg ezek nem válnak mindennapivá, nem korlátozzák az életünket,addig nincs is semmi baj.A baj ott kezdődik, amikor elhatalmasodik rajtunk, gátjainká válik, megfoszt minden örömtől. Tehetünk ellene? »

Játék, a szenvedély
Az olaszok szeretnek kockáztatni -- derült ki egy friss felmérésből. Vagy talán csak álmodozóbbak esetleg szenvedélyesebbek az átlag európainál? Mindenesetre egyre nő országukban a szerencsejátékosok száma. Az ember általában szórakozásból játszik: motiválja... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.