A psziché titkai

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
Azok a boldog gyermekévek
Miért ilyen nehéz minden? Hirtelen felnövünk, és vége annak a bizonyos tündérvilágnak, amiben éveken keresztül éltünk. Elhagyjuk a szülői otthont, napi rutinként végezzük a takarítást, a főzést. 20 évesen teljesen önállóvá válni nagyon jó dolog, de miért van az,... »

Élj!
Az emberek sokszor elfelejtik, hogy nincs késő újrakezdeni és tanulni a hibákból. Ez annyira szomorú, főleg, ha a vége öngyilkosság lesz. Szomorú látni, hogy annyi kétségbeesett arc néz bele a világba, de mégsem látnak semmit. A szemük előtt sűrű köd van, amit a... »


Újra hinni
Mi van akkor, ha elveszítjük az emberekbe vetett hitünket? Tény, hogy sok dolog kell ehhez, hogy ide jusson valaki. De ha mégis "sikerül", hát nem könnyű kijutni a gödörből, s újra elkezdeni hinni az életben, emberekben... »

Hat nap telt el és már sokkal gazdagabb vagyok!
Csodálatos változásokon mentem keresztül. Az elmúlt két évben örökös problémát jelentett a pénz és a baráti köröm egyre többször hallotta a számból: sajnálom, de ezt most nem engedhetjük meg magunknak. Minél kevesebbre futotta, annál több vitánk volt a párommal.... »

Halál? Elmenetel? Kinek mi...
Halál? Elmenetel? Ki hogy szereti, vagy hát éppen nem szereti ezt senki. Hogy miért éppen erről írok? A napokban az egyik barátnőm szorongva mesélte, hogy a kislánya tinikorba lépve, félni kezdett a haláltól, annak egyáltaláni mibenlététől, szóval úgy az eltávozástól. »

Lámpaláz
Aki még soha nem érezte, hogy hevesen ver a szíve, összeszorul a torka, kis híján rosszul van a félelemtől és pániktól nyilvános fellépése előtt, könnyedén mondja a lámpalázasokra: hisztérikák és gyerekesek. A sokak által lekicsinyelt probléma valójában óriási... »

Következmények erőszak után
Az erőszak egy undorító és aljas dolog, amit azok követnek el, akik nem tudnak mással örömet okozni maguknak, mint azzal, hogy megaláznak, megerőszakolnak, megvernek, stb. Amikor ilyet hallunk, elszörnyedünk, de ennyi, sajnáljuk az áldozatot, aztán elfelejtődik,... »

"Hajó - hanemjó"
Külföldön dolgozni? Hónapokra itthagyni a családot és a barátokat? Magyar szót jóformán csak a telefonban hallani? Gondolkodtál már rajta, hogy te vajon bírnád-e? Nekem nem volt időm tűnődni rajta, olyan hirtelen jött az egész. De most már biztosan tudom, hogy... »

Magazinok és élettani hatásuk
A magazinok széles palettája tárul elénk az újságárusnál. Mindenkinek van kedvenc újsága, amit időről időre megvásárol. De miért pont azt? Talán mert olyan a stílusa a magazinnak, ami hozzá - az olvasóhoz - közelebb áll. Igazodik világképéhez és egyben formálja is... »

Elrabolták a gyermekkorom
Én most harminckét éves vagyok. Amit el szeretnék mondani, inkább egy horrorfilmhez hasonlítanám, de elmesélem, hátha segít valakinek vagy észhez térnek emberek és nem titkolják és nézik végig, asszisztálnak az erőszakhoz. »

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.