A psziché titkai

Stressz pro és kontra
Nem kell ahhoz rendőrnek, pilótának, egészségügyi dolgozónak, színésznek vagy újságírónak lennünk (őket éri ugyanis a legtöbb stresszhatás), hogy idegeinken – s akár testünkön is – nyomot hagyjon a túlhajszolt életvitel. Ez ugyanis hosszú távon komoly... »

Csak közösen lehet megoldani
A depresszió ma rengeteg embert érint és nagyon sok formája van. Sajnos a családban jómagam pánikbetegségben szenvedek, a középső fiam skizoaffektív mániákus depressziós. Tapasztalatból tudom, hogy egyedül egyszerűen nem megy a kilábalás. »


Karácsonyi emlékkép
Ismét elszaladt egy év, itt a karácsony és az új év! Az én számomra évek óta ugyanazt jelenti, vegyes érzelmek, nagy kiadások, és a jövőtől való félelem. Nem könnyű néha emlékezni, de emlékezni kell. A jóra, a szépre és a kevésbé kellemes dolgokra is emlékeznünk kell... Ez az élet. »

Van kiút a depresszióból?
Van kiút a depresszióból? Elég az akarat? Mire jók a gyógyszerek? Tényleg segítenek, vagy csak a gyógyszergyártók kerülnek ki belőle nyertesen? Pszichoterápiák? Kölcsönös bizalom? Barátság? Nem a külső a fontos? »

Pótemberek
Ezt a szót először az Elizabethtown című filmben hallottam először. Érdekesnek találtam, de átsiklottam rajta, mert jött még jobb is ebben a filmben. De most újra megnéztem és elgondolkodtam rajta, mi is az a pótember, és rájöttem, hogy én is az vagyok. »

Kleptománia
Kevés olyan ember van, aki elmondhatja magáról, hogy soha, még véletlenül se tulajdonítottak el semmit, ami nem az övék. Vannak olyanok, akik szenvedélyből bolti szarkaként élik napjaikat. Mindegy, hogy mit csennek el, nem az érték a fontos, hanem a tudat, hogy... »

Túlélni az életet
Az ember életében vannak hullámhegyek- és völgyek. A sors néha kegyes és kegyetlen egyszerre. Túléled, vagy megadod magad? Vajon megbecsülöd-e a kis örömöket az életben vagy elmerülsz a sötét múltban? Az életemet írtam le, hogy mindenki megtalálja benne a saját... »

Karrier vagy Család
Mostanság elkezdett jobban érdekelni, hogy a nők milyen jövőt képzelnek el maguknak. A médiában láthatni kimondottan családanya tipusokat, de ezzel ellentétben találkozhatunk, a karrierista nőkkel. Melyik a jó? Lehet, hogy van egy arany középút? Mikor vehető... »

A test és a lélek harmóniája
Egyik a másik nélkül nem létezik, ha valamelyiknél nincsenek rendben a dolgok, akkor sajnos a másik sem lehet jól. Ehhez a tapasztalat hozzászoktat minket, hiszen biztosan mindenki tapasztalta ennek következményeit. »

Vannak még hétköznapi csodák
Kérdezte már meg tőled vadidegen ember, hogy adhat-e neked kölcsön 5.000 Ft-ot? Amikor feltettem ezt a kérdést ismerőseimnek, mindenki először megütközve nézett rám, utána azt hitte, tréfálok, vagy megbolondultam. »

Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.