A psziché titkai

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
"Védd magad!… Mindenáron." I/1.
A húsevés kényszere ismét rám tört. Nem értettem. Hiába próbálkoztam, többé nem tudtam ellenállni. Egyszerűen nem. Akármit tettem, miközben egyre rosszabb közérzettel vegyes reménytelenséget éreztem. Valami érdekes nehéz-érzet, mint malomkő, úgy telepedett rám.... »

Megéri-e jónak lenni?
Világ életemben JÓ akartam lenni. Mindig. Mindenkihez. Segíteni ahol lehet, támogatást nyújtani, és soha nem mondani NEMET. Őszintének lenni, akkor is, ha fáj, soha nem csalni, még apróságokban sem. Mindig azt nézni, hogy a másiknak mi lenne a jó, és a saját... »


Elmentél, mégis itt maradtál...
Drága nagymamám, aki oly sokat jelentett nekem, tavaly áprilisban meghalt. Hirtelen ment el, olyannyira, hogy talán a mai napig nem tudatosult bennem teljesen... Értékes ember volt, aki megérdemli, hogy tudjanak róla! Róla és neki szólnak az alábbi sorok! Nagyon hiányzik! »

Bolondok hajóján
Sokan nem is tudják, mennyi ember él valamilyen pszichés betegséggel. Ez az én történetemnek a kezdete. Már ovis koromban sem voltam normális, az oviban egyáltalán nem beszéltem, nem ettem, nem aludtam, egész nap egy sarokban ültem egy lovacskával, azt ölelgettem.... »

Amikor rájöttem, hogy erős vagyok…
Millió fekete ruhás ember között érkeztem a ravatalozóhoz, ahol már csak engem vártak. A család egy emberként lépett a koporsóhoz, amelyben az az ember feküdt, aki ezt a családot összetartotta a szeretetével: az én 46 éves édesanyám. »

Élni vagy meghalni?
Mit tegyek? Végső elkeseredésemben írom ezt, hátha valaki tud nekem segíteni vagy tanácsot adni... Nem tudom, hogy folytassam-e vagy befejezzem? Mindkét oldalon van valami indok, de nem elég erős... Sajnos egészségileg is, és érzelmileg is tönkrementem az évek során! »

Depresszió, magány, gyász, félelem és egyéb démonok…
„Az elme szörnyetegei sokkal rosszabbak azoknál, amelyek valóban léteznek. A félelem, kétség és gyűlölet több embert pusztít el, mint a fenevadak.” Christopher Paolini Drága barátom! Soha sem bocsátom meg Neked, amit tettél és magamnak sem, hogy hagytam! »

A testem jelzéseire mi lehet a gyógyír?
Mit tehetek, ha elhízás és pánikrohamok formájában segítségért kiált a testem, de én nem értem, hogy mit szeretne? Hogyan segíthetnék magamon, hogy kikászálódjak a depresszióból, és újra magamra találjak?? »

Bizalom
A bizalom olyan dolog, ami ha hiányzik egy kapcsolatból, akkor az nem jó. Akkor szakítani szoktak, vagy összeveszni, vagy egyszerűen csak nem kerülnek közelebbi viszonyba egymással, mert ugye a bizalom nem csak a párkapcsolathoz kell. »

Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobban élje le az életét. Vajon jól csináljuk?
Sok cikket olvashatunk, amelyek így vagy úgy jobbá, szebbé, könnyebbé stb. teszik az életünket és sok elfogult ember, aki mind jót szeretne nekünk. Nem arról van szó, hogy valaki pénzért tenné, sok olyan ember van, aki önzetlenül a saját nézeteit mondogatván... »

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.