Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: A psziché titkai

Félre a bűntudattal!

Tegye a szivére a kezét:ugye szinte egyetlen napot sem képes eltölteni bűntudat nélkűl?
Mérget vehet rá,hogy ez az érzés mindig kisérteni fogja,mikor olyat tesz,amit nem volna szabad.Ráadásul gyakran a felelőségteljes viselkedés egyik ismertetőjeleként értékeljük,hiszen azt is megbizhatóan jelzi,ha nem teljesitettük a kötelességünket.


10 lépés a szabadulás felé
1-A bűntudat leginkább védelmezni akar-a bűntetéstől,a többiek elutasitó magatartásától vagy épp saját magunktól,azaz valami kellemetlenségtől.
tartsa tehát számon hasznos jelként,amelyet jó célra is használhat.
2-Ha egy barátnője mindig ugyanazzal a problémával hivja fel,ön pedig csak a lelkiismeret furdalásából hallgata meg századszor is legyen inkább büszke magára ,hiszen tanújelét adta segitőkészségének.Ha viszont már nagyon elege van,udvariasan szakitsa meg a beszélgetést.
3-Bárhogyan is reagál egy helyzetre,annak megvan az oka.Probálja ezt kibogozni,és ne egyszerre akarjon mindenen változtatni,hiszen a változás mindig apró lépésekből áll.
4-Kihagyta a családi vacsorát vagy a baráti összejövetelt,mert nem volt kedve elmenni?Ne hagyja,hogy ily módon szabaddá tett estéjét elrontsa a bűntudat,hiszen ennyi erővel akár el is mehetett volna!
5-Figyeljen oda a bóknak álcázott bűntudatkeltésre(mire mennék néküled?).Nem ön a felelős a többiek álmainak valóra váltásáért!
6-Legyen türelmes önmagával,és készüljön fel arra ,hogy ha nem a megszokott módon cselekszik,a legközelebbi hozzátartozói nem fognak ujjongani a változástól.
7-Mindenki elsősorban önnmagáért felel:ha eldöntötte,hogy véget vet a kapcsolatának,ne hagyja ,hogy a bűntudat az útjába álljon.Legyen elég annyi,hogy ön a lehető legjobbat tette,és nem birkózhat meg kedvese helyett a nehézségekkel.
8-Ne hagyja magát érzelmileg manipulálni,és ne gondolja,hogy egy bizonyos módon kell cselekednie ahhoz,hogy "megtartsa" a másik embert.Tudnia kell,hogy amig igy gondolja,addig nem a saját életét éli,s nagy bűn volna,ha erre csak idős korában jönne rá.
9-Ismerje meg a saját határait!
A bűntudattól való megszabadulás a legtöbbször együtt jár határaink kijelölésével,és azzal,hogy megtanuluunk nemet mondani mindarra,ami belőlünk fakad.
10-Általában azoknak az embereknek mondunk a legnehezebben nemet,akiktől valamilyen értelemben függünk,például a főnökünknek vagy a kedvesünknek.
Gondoljon rá,hogy csak azoknak az embereknek lehet hatalma ön fölött,akiknek ezt megengedi!
(A cikket beküldte: Elviracska)Gyerekek a halálról
Szerintem nem könnyű a halálról beszélni – megtalálni a megfelelő szavakat, s meglehet, szavakra talán nincs is szükség az emlékezéshez. Halottak napján kedves gyermekhangokra lettem figyelmes. A rádióban arról kérdezték őket, voltak-e a szüleikkel a... »

Miről álmodik a lány...
Minden év végén eljön a nap, amikor a világ apraja-nagyja ígér valamit. A szerencsések valóra is váltják, a kevésbé szerencsések pedig csöndben tűrik tovább a sorscsapásokat. Én eme utóbbi kategóriába tartozom. Ez az én történtem... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.