A psziché titkai

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
Emlékezés
A novemberi hónap az emlékezésé. Ilyenkor hetekig együtt vagyunk halottainkkal. Gondolunk rájuk, kérdések merülnek fel velük és magunkkal kapcsolatban is. Az idén, a sírok között járva mintha valami megbizonyosodott volna bennem. »

Ne a halottakat, az élőket ünnepeljük!
Előre leszögezném, semmi kivetni való nincs abban, hogy ápoljuk elhunyt szeretteink sírjait, mert kötődünk hozzájuk, mert hiányoznak nekünk. Azonban ez is olyan, mint a karácsony: ha évente egyszer jut eszünkbe, hogy ott vannak, hogy hiányoznak, hogy szeretjük,... »


Női testben
Mondhatjuk, hogy szerencsés alkat vagyok. Kislányom 8 hónapos, és ennyi idő alatt sikerült elfogadnom az "új" testemet. Szülés után pontosan tudtam, hogy sosem lesz már olyan, mint volt, és ha most azt állítanám, hogy egy pillanatig sem bánkódtam miatta, akkor azt... »

Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
Gyermekkorunk, a szüleinktől kapott szeretet és gondoskodás, vagy éppen a gyermekként bennünket ért sérelmek, traumák nagyban meghatározzák későbbi életünket. Sokat olvastam erről, tanultam is róla, de nem hittem benne. Sokáig abban a hitben ringattam magam, hogy... »

Drogos a barátnőm: a folytatás...
Amikor megírtam az első cikket, még fogalmam sem volt róla, hogy egy hosszú, és fájdalmas út elején járunk mi ketten, de sajnos így történt. Az út rögösebb volt, mint hittem és sok hazugsággal volt kikövezve... »

Vannak kényszeres cselekvéseid, kényszeres gondolataid? 4. befejező rész
A kényszeres zavar egy betegség, ugyanolyan, mint mikor valaki elveszíti az egyik lábát. Ezt a kineziológusom mondta, mialatt arról beszélgettünk, hogy ránk (kényszeresekre) nem vonatkozik a népszerű ezoterikus alaptétel, mely szerint: a gondolataink... »

Paranoia...van kiút? - Van!
Írtam a télen egy cikket. Most folytatnám, ahol abbahagytam. Azóta kicsit megváltozott az életem, pozitív irányba szerencsére. Diagnózisaim az alábbiak voltak, vagyis még mindig ezek: anankasztikus (obszesszív-kompulzív) személyiségzavar (OCD-kényszerbetegség),... »

Fürtöm
Sok őszi emlékem fűztem egy csokorba, újfajta szemléletet adott az évszak szerinti leosztás. Ilyen módon sosem gondoltam életem történéseire. Szerettem írni, remélem, olvasni is szerethető. »

Az emlékezés mécsese
Ma önfeledten viháncoltunk a klubunkban, amikor az egyik bejegyzésben jelezte egy társunk, hogy ismerőse meghalt. Pár sorral, és egy bizonnyal nem tökéletes versikével (nem vagyok költő) emlékeztem meg az elmúlásról, ami rohanó mindennapjaink természetes része. »

Vannak kényszeres cselekvéseid, kényszeres gondolataid? 3.
2011 januárjában kezdtem el a kényszerbeteg-terápiát. Azóta sok ismeretet szereztem e témakörben. Bölcsész vagyok, és hosszú évek munkanélkülisége után úgy érzem, végre egy nekem való feladat. 8 éve nincs munkahelyem, csak tengtem-lengtem otthon. Mindig írtuk az... »

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.