Kategória: A psziché titkai

Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobban élje le az életét. Vajon jól csináljuk?

Sok cikket olvashatunk, amelyek így vagy úgy jobbá, szebbé, könnyebbé stb. teszik az életünket és sok elfogult ember, aki mind jót szeretne nekünk. Nem arról van szó, hogy valaki pénzért tenné, sok olyan ember van, aki önzetlenül a saját nézeteit mondogatván javítana az életeden. Nagyon sok mindenből lehet válogatni, sokszor ellentmondásosak is, az ember próbálja kitalálni, hogy vajon neki melyik lenne a jó...

Valóban a legtöbb embernek van mit javítani az életén. Sokan tudják, hogy tegyék, sokan nem. Különböző pszichológiai gondokra van rengeteg írás, nagyon sok nézet, akár a megfázás ellen gyógyszer. Ez a cikk semelyik helyességét nem fogja állítani, sőt megtámadja közel az összeset. Már előre látom azt a sok visszatámadást, amit kapok ezért, de nem tart vissza, hogy megosszam a "nézetem". Talán valakinek éppen ez tetszik.

Mi is az összes probléma gyökere? Véleményem szerint különböző nézetek, akik megmondják, hogyan is kell élnünk fejtik ki ilyen-olyan mellékhatásukat. Hoppá, akkor hogy is van ez? Használjunk egy másik nézetet annak orvoslásaként? Ez így elég furcsa reakció. Az ember próbálja felvenni a legjobbat a választékból, de általában meg sem kérdőjelezi, hogy egyáltalán van-e olyan, csak választ, mert neki valahogy meg kell oldani a gondjait. Mindegy milyen lehetetlen dologgal, de így nem élhet, még a racionális gondolkodást is képes eldobni. Cserébe kap egy újabb nézetet, újabb gondokkal.

Szóval mit válasszunk? Vallást? Azon belül melyiket? Ezotérián belüli megoldást? A társadalom által kínált dolgokat? Ne válasszunk! Ha választunk már elszúrtuk. Inkább romboljuk le, azt vagy azokat, ami a gondjainkat okozza. Ez lehet sokféle, amit születésünk után megkaptunk. Legtöbbje nem is tudatos, így nagyon nehéz kapaszkodót találni rajtuk. Szerintem ezért is folyamodik a legtöbb ember valami máshoz.

Születésünkkor nincs semmilyen nézetünk. És ezzel is támasztom alá a mondanivalómat. A természet megalkotott minket embereket. Vajon miért hiszi a legtöbb ember azt, hogy ez kontár munka? Az ember megkapja, hogy így-úgy lásd a világot, van sorsod, kell legyen célod, kövess ilyen-olyan embert, legyen a példaképed, hidd el, hogy valaki megteremtett és ő így és úgy gondolkozik és imádd, kövesd stb.. Miért kellene bármelyik is nekünk? Miért ne élhetnénk mindezek nélkül? Egyszerűen, céltalanul, sors, hit, befolyásolás, példaképek stb. nélkül, ahogy megszülettünk.
A természet már elvégezte a legnagyszerűbb munkát, miért gondolnánk, hogy ezen van mit javítani, amikor meg sem értjük ezt?
Pláne, hogy ezzel az ember végez kontár munkát egy csodálatos alkotáson. Ez az alkotás a legnagyszerűbb, úgy ahogy van, mindenféle befolyásoló dolog nélkül.
(A cikket beküldte: Gyula85)Egyik legfontosabb emberi kapcsolatunk: a barátság
Emberi kapcsolataink közül, normális körülmények között legszorosabb a családi kötelék. A mai rohanó világban egyre kevesebb az igaz barátság. Ha jól belegondolunk, valóban barátunk az, akiről így gondoljuk? Nézzük meg kicsit a barátság erkölcsi vonatkozásait. »

És akkor...
Álmodni mindenki szokott. Van aki elfelejti, van aki emlékszik rá. Én igyekeztem elfelejteni ezt az álmom, de egy napon újból eszembe jutott. A mai napig nem tudom álom volt-e? Ha lehetőségem lenne rá, szívesen tennék egy időutazást, hogy kiderítsem. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.