A psziché titkai

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
Hogyan változtam meg másfél nap alatt?
Sokat gondolkoztam azon, elmeséljem-e azt a tavalyi másfél napot, ami után teljesen megváltozott az életem. Végül úgy döntöttem, leírom, hátha valaki hasonló cipőben jár, vagy lesz egyszer. Remélem nem sikerült túl sok zavarosra. »

Bedarál a város ...
Egyszer fent, egyszer lent, hát most épp lent, tudom akkor ettől csak jobb lehet, de max a hangulatom, kedélyállapotom fog változni, a kézzel fogható, tárgyilagos valóság nem, legalábbis egyelőre nem. Ez nem egyszerű, van egy olyan mondás, hogy "Fáradt jót, új... »


Ki az igaz barát ?
"Madarat tolláról, embert barátjáról" - A mondás igazságát sokszor tapasztalhattuk már, ezért nem mindegy, kiket választunk barátunknak. Barátra szinte mindenkinek szüksége van, akinek elsírjuk gondjainkat vagy elmondjuk örömünket »

A nagy utazás
Vajon van-e értelme az életnek, ha már csak a szenvedés jut?! A hajnali köd sűrűn szitált, még néma csöndbe burkolódzott a kihalt falusi utca. Még hajnalnak is túl korán van, alig akad utas ki négykor indul, a vonat is lassan még álmosan húzott be a kis... »

Életünk és mi magunk...
A cikkemet saját életem ihlette. Mennyire tudunk változni? Mennyire vagyunk képesek arra,hogy negatív tulajdonságainkat felismerjük és változásra bírjuk? Mennyire "formál" bennünket életünk, az általunk nap mint nap megélt dolgok, események? Milyen szinten... »

Élet a méheltávolítás után
Elsősorban olyan nők tapasztalatait várom, akik átestek ezen a műtéten és sikeresen feldolgozták a történteket és az ezzel járó ürességet. Először is fontosnak tartom leszögezni, hogy eszemben sincs "önsajnálatban dagonyázni". Erős, céltudatos nő vagyok. Az... »

Helyszíni szemle
Az élet és halál a maga nyers valóságában egy kislány szemével nézve. A kislány egész nap nyugtalan volt. Tegnap este papa nem jött haza, de ez sokszor előfordult már, ezért nem értette, mama miért annyira ideges. »

14 éve eltemetve
Gyermekkorban átélt poszttraumás élmények és azok feldolgozatlanságának következményei, küzdelmei, avagy, hogyan tudja egy hitevesztett ember lelki egyensúlyát részben vagy teljesen visszanyerni úgy, hogy közben aktív tagja marad a társadalomnak ? »

Mit akarunk mi - nők?
Nemrég egy az interneten keringő, vicces kép vetette fel bennem a fenti kérdést. Már Sigmund Freud is feszegette, de nem jutott el a válaszokig - talán mert férfi volt? :) Te tudod, mit szeretnél? Elgondolkodtál már? Ülj le! Ragadt egy papírt, egy tollat és írd... »

Magánnyal
Magánnyal. Nem elírtam. Tényleg nem magányosan, hanem személyesen a saját Magányommal történő találkozás mindennapjai ezek. Elmesélem, milyen, mikor találkozunk. Nap mint nap. Remélem nem sokan járnak ebben a cipőben. Én sem szeretem. De ezt választottam. »

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.