Kategória: A psziché titkai

Vannak kényszeres cselekvéseid, kényszeres gondolataid? 4. befejező rész

A kényszeres zavar egy betegség, ugyanolyan, mint mikor valaki elveszíti az egyik lábát. Ezt a kineziológusom mondta, mialatt arról beszélgettünk, hogy ránk (kényszeresekre) nem vonatkozik a népszerű ezoterikus alaptétel, mely szerint: a gondolataink megvalósulnak. Még csak az hiányozna! Nagy kő esett le a szívemről.

A rögeszmés-kényszeres zavar egy szorongásos betegség, mint a pánik, fóbia, depresszió. Sajnos kicsit bonyolultabb is: pl. a függőkkel vannak közös vonásaink, és a betegek 7%-ánál diagnosztizáltak Tourette-szindrómát vagy ticket. Úgy volt, hogy önálló kategóriát "kapunk" a DMS V.-ben, ami egy "Nagy kézikönyv" a pszichiáterek számára szerte a világon, melynek segítségével pontosabban beazonosíthatják a mentális betegségeket. Végülis egyelőre maradunk a szorongásos rokonaink (sajnos) népes családjában.
A kényszerbetegségnek genetikai, környezeti és lelki okai vannak. Pár hibás gént én biztos örököltem, mert a felmenőim közt van néhány tisztaságmániás/maximalista/szorongó.
A környezetemben is sok minden összejött mostanában: a szüleimről nem váltam le teljesen (a férjemmel közösen eltartanak), nem tudtam megvalósítani a kreatív elképzeléseimet a munkámban, és a barátaim szép lassan lemorzsolódtak. Belsőleg egy magányos farkas vagyok, kerülöm az embereket, és sokat rágódom szomorú dolgokon.
Éjszaka szívhez szóló "látomások" röpködtek a lelki szemeim előtt: hiszek abban, hogy mi, kényszeresek egy olyan elit csapat vagyunk, ahová a legrátermettebbek kerülnek be, hiszen óriási nyomást kell elviselnünk. És a "munkánk", amit a gyógyulásba fektetünk, javítani fogja a világot. Hiszen a horoszkópkészítő nénik a női magazinokban azt üzenik évek óta, hogy minden betegségnek megvan a szerepe, és a lelki fejlődésed része! Szóval azon kívül, hogy a családom térden állva könyörög a megbocsátásomért, kicsit megváltom a világot. Segítek megmenteni a bálnákat, csuda környezetbarát módon él majd az emberiség, plusz az emberek szeretni fogják egymást, és minket is.
Aztán az ablakra néztem: világosodott, a madarak rákezdtek a szokásos reggeli "ordításra", a napszámosok zajosan munkába indultak.
- A fene egye meg: újabb kínkeserves, kényszerekkel teli nap, amiket vagy megcsinálok, vagy kibírom, hogy nem csinálom meg, de így is, úgy is piszkosul nehéz lesz.
A legérdekesebb kérdés számomra ez:
- Hogy a jó francba fogom megérni a holnapi napfelkeltét is? Ezzel az élettel elképzelhetetlen, hogy holnap jöjjön egy új nap. Ez ki van zárva. Fizikailag lehetetlen.
- Figyu, a jó hír az, hogy a tegnapi napon a 10 millió magyarból hányan NEM tették fel ezt a kérdést?
- Hát igen…és a Nap mégis följött reggel az égre.
- Na látod.

Puszilok minden kényszerbeteget, és csókoltatom a szeretteinket is!
(A cikket beküldte: rizsa31)Társfüggőség - ez nem happy end - 2. rész (gyógyulóban)
Előző cikkemben azt fejtettem ki, hogyan lettem társfüggő, és hogyan derült ez ki számomra. Azóta eltelt néhány hónap, és megfogadtam: nem hagyom szétcsúszni a dolgokat. Új értelmet kapott az életem, immár egy teljes egészként, egész emberként, aki nem függ senkitől. »

30 bölcsesség az erősebb nemről
És ilyenek a teremtés koronái.... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.