Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: A psziché titkai

A test és a lélek harmóniája

Egyik a másik nélkül nem létezik, ha valamelyiknél nincsenek rendben a dolgok, akkor sajnos a másik sem lehet jól. Ehhez a tapasztalat hozzászoktat minket, hiszen biztosan mindenki tapasztalta ennek következményeit.

Feltenném a kérdést, hogy mindenki elégedett magával illetve maga körül mindennel?

Most azért talán lehet, hogy nem tudjuk egyből rábökni a választ, mert nem is lehet, jól végiggondolva rájövünk, hogy vannak életünkben hiányosságok, amik kihatnak a környezetünkre. Ez a dolog nem korfüggő, legyünk akár tinik, anyák, idősek, egyedülállók, házasságban élők minden területen találkozhatunk lelki eredetű gondokkal.

Egyen tininek is lehetnek gondjai, ahogy egy családfőnek is. Ami ebben az érdekes, hogy lelki problémáink kihatnak a testünkre, a környezetünkre, sokszor átveszik az uralmat és néha bizony képesek vagyunk furcsán viselkedni.

Velem sokszor volt olyan, hogyha lelkileg nem volt meg az egyensúly, akkor hajlamos voltam rá, hogy a környezetemen töltöttem ki a dühömet.Most lehetne mondani, hogy volt ennek valami értelme, de jól tudom, hogy nincs, sajnos így vagyunk összerakva. Sajnos nagyon stresszes életet élünk, a munka, a suli, az élet okozta akadályok sokszor rajtunk csattannak és kihatnak a jövőnkre.

Egy hosszú párkapcsolat amikor véget ér, de az érzelmek még megvannak, akkor képes befordítani a saját kis belső világunkba. Nem hallgatunk senkire, elvagyunk magunkkal. Ilyenkor nem csak lelkileg visel meg minket a "csapás", hanem testileg is, elhanyagoljuk magunkat, nem foglalkozunk semmivel.

Nagyon fontos az, hogy észben tartsuk, hogyha mi nem vagyunk elégedettek magunkkal, akkor a környezet sem fog minket annak látni. Kicsit mosolyogni kell, az nagyon sok mindenre képes. Nekünk is milyen jól esik, ha az utcán valaki jó kedvű és mosolyog:)

Az egész napunk pozitívan indul. Ha jó kedvvel ébredünk, akkor is garantált, hogy nem fog tudni senki kihozni a sodrunkból:)

De ehhez bizony el kell fogadnunk magunkat úgy, ahogy vagyunk. Nincs az az ember, aki kevesebb a másiknál? Ki mondja meg, hogy ki mennyit ér? Amennyinek érzi magát.

Ha te elégedett vagy magaddal, mindenki az lesz Veled!!:)

Törekedj a harmóniára:)
(A cikket beküldte: magdusbaba)Depressziós vagyok
Nem tudom, mit csináljak súlyos depressziómmal, honnét kérhetnék segítséget, így elmesélem a történetem. Hogyan alakult ki, hogyan küzdhetném le, szeretnék talpra állni, már a két gyermekem miatt is. Sajnos nagyon ingerlékeny vagyok velük. »

Anyám netezik...
Az internet megszűnt a fiatalság kiváltsága lenni, már az idősebbek is elkezdhetik. És ez jó! Nagyon sokan félnek még ma is a számítógéptől ebben a korosztályban, de egy kisebb réteg vette a bátorságot és elmerült a webböngészésben! »
Minden jog fenntartva © 2021, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.