Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Mosolyogj

Mindenki életében vannak jobb és rosszabb napok. Hiszem, hogy jókedvvel sokkal könnyebb átvészelni a mindennapi élet nehézségeit. Persze nem könnyű mosolyogni, ha a gyerek épp nem fogad szót, vagy nincs meg amit épp keresel, vagy ha a férjednek nincs türelme hozzátok.

Sokszor van olyan, hogy egy apró, jelentéktelen dolog miatt feleslegesen felhúzzuk magunkat és egész nap rosszkedvűek, ingerültek vagyunk.
Van aki ilyenkor kiabál, de ez szerintem semmit sem old meg. Én legtöbbször úgy érzem, hogy gyűlik-gyűlik a feszültség, majd aztán jól kibőgöm magam és utána minden rendben van.
Sok dolog van az életben, amin nem tudunk, vagy nincs elég erőnk változtatni.
Az ember sajnos gyarló, mindig többre, vagy másra vágyik, mint amije van.
Szerintem el kell fogadni, amink van és ebből kihozni a maximumot.
Meg kell próbálni magunkat jól érezni a bőrünkben. Amin ma bosszankodsz, holnap már semmiségnek tűnik. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Annyi tragédia és szörnyűség történik sajnos az életben, ilyenkor arra gondolok, hogy azok az emberek irigyelnék az én gondjaimat.
Biztos mindenki észre vette már, hogy egy jó társaságban, vagy ha másoknak is jó kedve van, az előbb-utóbb ránk is átragad.
Néha elég egy szép álom, és egész nap csak átszellemülten mosolygunk. Hiszem, hogy az álmaink jelentenek valamit, sok titkos vágyunk vagy gondolatunk valóra válhat ott. Egyben útmutatásul is szolgálnak, segítenek tisztábban látni a dolgokat.
Persze vannak energiavámpírok is, tőlük meg nekünk is elmegy az életkedvünk. Manapság sajnos egyre több a depressziós, besavanyodott ember. Mindenkivel történnek rossz dolgok, de hát ilyen az élet.
Nekünk anyáknak, különösen fontos a hozzálássunk, hisz ha feszültek vagyunk az az egész családra kihat. Ilyenkor akaratunkon kívül a gyerekeinkkel, férjeinkkel viselkedünk rosszul.
Szóval egy szó mint száz, reménykedni kell, hinni, hogy valóra válnak a vágyaink és minden jól alakul.

Végezetül pár sor, amit nemrég találtam a neten:
"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van."
(Wass Albert)
(A cikket beküldte: Bajaikriszta)Ecset és penge
Egy kis Távol-keleti dolog, mely alkalmas lehet egy másik perspektívát felkínálni az olvasónak és elfilozofálni azon, hogy nem is vagyunk annyira különbözőek, illetve számtalan út vezet fel a FUJI hegy tetejére. »

A Hold és hatása a zodiákus jegyekre
Hold: A személyiség, az ösztönösség, a képzelet; termékenység, a szervezet mûködései. Nôknél különösen fontos, nagy behatása van a nôi szervezetre. Növekvô hold gyorsabb, elônyösebb hatásokkal jár, mint a fogyó. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.