Kategória: Asztrológiai cikkek

Szülők horoszkópja

Milyenek az egyes jegyek, ha szülői szerepben tetszelegnek?
Nincs tökéletes szülő, nincs tökéletes gyermek. De, ha jól ismerik egymás erősségeit és gyengéit, akkor könnyebb együtt élniük.


KOS
(március 21. - április 20.)
A Kos szülők kedvesek gyermekeikhez, de nem túl megértők velük szemben, könnyen elvesztik türelmüket. Büszke szülők, mégsem elég alaposak. Nem előnyös oldaluk, hogy már pici gyermekeiket is önállóságra próbálják kényszeríteni, ami a kicsikben állandó bizonytalanságot okozhat. Bár a Kos szülők gyermekei megpróbálnak megfelelni a szülői elvárásoknak, de soha ne tegyenek többet a gyermekek vállára, mint amennyit elbírnak! Ha a gyermeknek problémája van, a Kos szülő rendszerint rábízza a probléma megoldását a gyermekre, ami szintén nem helyes. A Kos szülő inkább barát, sporttárs, nevettető, mint igazi szülő. Ha képesek nagyobb toleranciát mutatni, és kicsit többet foglalkozni gyermekeikkel, igazán kiváló anyukák és apukák lehetnek belőlük. És semmiképpen se akarjanak a nem Kos születésű csemetékből Kosokat nevelni


BIKA
(április 21. - május 20.)
Végtelen türelmük a „legjobb szülő” státusszal tünteti ki őket, ráadásul imádják a gyerekeket és mindent megtesznek a kiegyensúlyozott családi életért. A Bika jegyű szülők ragyogó fizikai és szellemi tulajdonságaikat megpróbálják átadni gyermekeiknek, mindezt úgy, hogy a gyermek azt ne érezze kényszernek. Mindent megtesznek azért, hogy családjuk elégedett és boldog legyen. A Bika szülőnek fontosak még hagyományok és a tradíciók, melyet szeretnének gyermekükre is rákényszeríteni, így ezért előfordulhatnak kisebb viták, különösen, ha a gyermek sokkal mozgékonyabb és nyitottabb az újdonságokra, mint szülei. Sem az apukák, sem az anyukák nem viselik jól az évek múlását, hisz számukra komoly fizikai fájdalmat jelent, amikor a gyermekeik kirepülnek a fészekből. Gyakran abba a hibába esnek, hogy nem engedik el gyermekeiket, pedig fontos, hogy megtegyék az első önálló lépéseket, mindezt egyedül, szülői segítség nélkül! Nem kétséges, hogy a Bika szülőkre bármikor lehet támaszkodni, stabil hátteret nyújtanak gyermekeiknek.


IKREK
(május 21. - június 21.)
Az Ikrek szülőről sajnos nem mondható el, hogy ő lenne a „szülői eszménykép”. Bár szívesen vállalnak gyermeket, de az ezzel együttjáró felelősség már problémát okoz nekik. Szinte egyáltalán nem tudnak csemetéjük érzelmi igényeihez igazodni. Azt várják gyermeküktől, hogy ugyanolyan elméseszű, gyors, okos legyen, mint ők maguk, ezért sok terhet raknak a gyerek nyakába, különórák, programok formájában. Sajnos előfordul, hogy türelmetlenek, és sokat bírálgatják gyereküket, ahelyett, hogy inkább terelgetnék az útját. Ugyanakkor igyekszik az Ikrek szülő elegendő szabadságot és mozgásteret adni, de arra teljesen képtelen, hogy átélje gyermeke helyzetét, átlássa gondolatait. Gyakori, hogy épp akkor nem figyel porontyára, mikor épp nagyon kellene. Próbáljon meg kevesebb terhet rakni a gyerek nyakába, kicsit türelmesebb lenni vele, és figyelni az érzelmi igényeire is!


RÁK
(június 22. - július 22.)
A Rák szülő igazi példakép lehet mindenki számára. Nagyon közel áll a gyermekeikhez, sőt, akár fárasztóvá is válhat állandó aggodalmaskodása, segítő szándéka. Valamilyen formában biztos, hogy elkényeztetik porontyaikat, és minden eszközzel megpróbálják a saját meg nem valósult álmaikat a gyerekeikkel végrehajtatni. Amikor a csemeték felcseperednek, és sor kerül a kirepülésre, azt különösen rosszul viselik, hisz nem lesz kiről gondoskodni. Nem kérik, de elvárják, hogy gyermekük rendszeresen a segítségüket kérje. Egy Rák számára a legfontosabb, hogy gyermeke boldog, kiegyensúlyozott legyen, jólétben és biztonságban éljen. Sajnos néha átesnek a ló túloldalára, mert saját érdekeiket félretéve csak a gyermek érdekeit veszik figyelembe. Teljes felelősséggel vállalja a szülői feladatokat, és mindent 100 %-on próbál teljesíteni, még akkor is, amikor már gyermekei is szülőként élnek. Sokszor gátolja gyermekét – nem tudatosan - , és amíg él úgy viselkedik, mintha nélküle megoldhatatlan lenne minden.


OROSZLÁN
(július 23. - augusztus 22.)
Mivel az Oroszlán büszke, ezért számára fontos, hogy szülőként büszke lehessen csemetéjére, ezért mindent megtesz azért, hogy elősegítse a gyermek karrierjét, tanulmányait. Mindenben támogatja gyermekét, de gyakran előfordul, hogy saját elképzeléseit, vágyait próbálja ráerőltetni. Mivel maximalista, ezt várja el a gyerekétől is, és kimondottan nehezen viseli, ha hibákat követ el, ha kudarcot vall. Szigorú, néha jobban is a kelleténél, mégis felnőtt gyermekei ezért később hálásak neki. Imád játszani gyermekeivel, ha kell együtt tanul velük. Nagylelkű és igyekszik mindenből a legjobbat adni, akár azon az áron, hogy neki kell lemondania ezért valamiről. Az Oroszlánra jellemző uralkodás a szülő gyermek kapcsolatban is jelen van, de emellett védelmező ösztöne is óriási, mindentől megvédi porontyát. Ez sokszor hátrányos, hisz a gyermeknek nem fejlődik kellőképpen a saját védekezési ösztöne, Kicsit hagyja jobban a gyermeket kifejlődni, eressze nagyobb prózára, ezt meg fogja hálálni!


SZŰZ
(augusztus 23. - szeptember 22.)
Lelkiismeretes, következetes, kiváló szülő, bár előfordul, hogy merev és konzervatív elemeket visz a gyermekkel való kapcsolatába. Nehezen alkalmazkodnak az új helyzetekhez és a kihívásokhoz. Gyakori, hogy feleslegesen noszogatja gyermekét. Ha valami nem úgy alakul, ahogyan ő szerette volna, abból komoly problémát kerekít. Nehezen engedi el porontya kezét, amit úgy próbál megoldani, hogy nem neveli önállóságra. Kétségkívül lelkiismeretesen gondoskodik gyermekéről, és elegendő időt, energiát szán rá, de képes ránőni a gyerek fejére, ami hamar konfliktusokhoz vezethet. Bár a Szűz szülőre építeni, támaszkodni lehet, mert stabilitást és biztonságot nyújt, mégis nehéz vele szót érteni, különösen akkor, ha neki más elképzelései vannak gyermeke neveléséről és jövőjéről, mint a csemetének. Jobb alkalmazkodóképességre, több türelemre van szükség mindkét oldalról.


MÉRLEG
(szeptember 23. - október 22.)
Célja, hogy gyermeke minden igényét kielégítse, még akkor is, ha ez anyagi vagy erkölcsi problémákat vet fel. Mellettük soha nem lehet unatkozni. Felelősségteljesen készül a szülői feladatok ellátására, szakirodalomból és mások elmondásaiból már a baba születése előtt igyekszik felkészülni. Kedves, gyengéd és odaadó szülő, és könnyen esik abba a hibába, hogy elkényezteti a kicsit. Időt és energiát nem kímél, hogy a gyerek tanuljon, felfedezze az ismeretlent, megismerkedjen a művészetekkel. Megértő, barátságos és érzékeny, mindezt egyben a gyerekei könnyen ellene fordítják, és kihasználják, különösen, ha kicsit is bizonytalannak tűnik a dolgában. A Mérleg szülő nemcsak szülő, hanem barát, haver, játszópajtás is egyben. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megfelelően nevelje csemetéit. Sok gyermek úgy érezheti, Mérleg jegyű szülője felszínes, nem törődik vele eleget. Mindenképpen jobb kommunikációra van szükség, hogy a szülő és a gyermek közösen találja meg az esetleges probléma megoldását.


SKORPIÓ
(október 23. - november 22.)
Ha valaki, hát a Skorpió biztos, hogy tűzön-vízen át ragaszkodik gyermekéhez, függetlenül attól, hogy esetleg házastársához már kevésbé kötődik. Figyelmes és odaadó szülő, lesi csemetéje minden kívánságát. Ragaszkodása a gyermek felcseperedésével egyre inkább teherré válhat. Hibája, hogy gyermekét magához hasonlóra akarja formálni, ráadásul mindezt türelmetlenül teszi. Sokat követel a gyermekétől, és igen rosszul visel, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ők azt elképzelte. Általános kíváncsiságát szülői téren is kinyilvánítja, hisz mindenre kíváncsi, ami a gyerekkel történik, és még azt is megpróbálja a kicsiből kiszedni, ami már nem rá tartozik. Semmiről sem lehet őt meggyőzni, mindenáron ragaszkodik ahhoz, amit helyesnek gondol, különösen a nevelési elveket tekintve. Sajnos a Skorpió szülő képes arra, hogy érzelmileg sakkban tartsa gyermekeit. Erejével és elszántságával bármi áron képes megvédeni a gyermekét. Kis visszafogottságra van szükség, hogy a gyermek ne érezze, uralkodni akarnak rajta.


NYILAS
(november 23 - december 21.)
Vidám és optimista szülőről van szó, aki arra neveli csemetéjét, hogy kialakítsa saját elképzelését a világról, és mindenképpen sokra vigye. Szinte teljesen szabad utat enged a gyereknek már kicsi korától kezdve, mindemellett mégis elképzelhető, hogy a Nyilas szülő megpróbálja gyermeke világnézetét a maga igényeinek megfelelően átalakítani, ezzel a manipulálással csak lelki zavarokat okoz. A Nyilas szülő igyekszik mindazt a jót megadni gyermekének, amire lehetősége nyílik. Ha teheti együtt nevet és együtt sír a porontyával, nemcsak szülő, hanem jó barát is válik belőle. A Nyilas hangulatingadozásai nem tesznek jót gyermekének, hisz ez komoly önértékelési problémákhoz vezethet. Ezért jól teszi, ha ettől megkíméli gyermekét, és elég szeretetet és biztonságérzetet nyújt neki.


BAK
(december 22 - január 20.)
A Bak szülő amellett, hogy komoly, lelkes és boldog már a család gondolatától is. Ha megadatik neki, hogy saját gyermekei legyenek, akkor a gyermeknevelést a kötelező szülői teendők ellátása mellett lelkiismeretesen és játékosan fogja űzni. A Bak szülőre mindig lehet számítani, - jóban és rosszban egyaránt. Nemcsak kicsi, hanem felnőtt csemetéi is számíthatnak arra, hogy nincsenek egyedül a világban, a Bak mamához és papához mindig lehet fordulni. A Bak szülő szigorú és zárkózott lehet gyermeke szemében, akik nagyot tévednek, hisz a Bak mama és papa a lelke mélyén rajong porontyaiért. Néha időből kevesebb jut a gyereknek, mint a munkának, de valójában ez is a gyermek érdekeit védi, hisz a szülők mindent megpróbálnak megadni nekik. Komoly hibájuk a Bak jegyű szülőknek, hogy többet követelnek gyermeküktől, mint amennyit lehetne, és azt várhatják el, hogy legalább olyan sikereket érjenek el, mint k maguk. Ha ezen nem változtatnak a Bakok, akkor komoly szakadék keletkezhet szülők és gyermekeik között.


VÍZÖNTŐ
(január 21 - február 18.)
A Vízöntő jegyű szülő nemcsak jellemében, hanem szülői hozzáállásában is nagyon különleges és extrém, egész másképp neveli porontyait, mint más jegyűek. Ez hoz pozitívat és negatívat egyaránt. Igyekszik gyermekének ugyanazt a szabadságot megadni, mint, amit ő maga is kikövetel saját környezetétől. Ez rendkívüli módon tágíthatja a gyermek lehetőségeit, hiszen sokkal korábban adódik alkalma felfedezni az ismeretlent, legyen szó a szomszéd kertjéről, vagy tudományokról. A Vízöntő szülő mindig egyenrangúként kezeli gyermekeit, soha nem kényszeríti rájuk akaratát, sőt kikéri véleményüket is. Ez néha előnytelen, hisz egy pici gyermek nem biztos, hogy jól dönt egy adott helyzetben. A Vízöntő azon kívül, hogy mindent előteremt gyermeke boldogulásához, nagy igénye van arra, hogy a kicsi szellemileg komolyan fejlődjön, és kiemelkedjen társai közül, hisz szeretne nagyon büszke lenni rá. Fontos lenne, hogy kevésbé bízza gyermekére a döntéseket, és még több időt töltsön el vele.


HALAK
(február 19 - március 20.)
A rendkívül érzékeny Halak szülő mindig empatikus és érzelemmel teli, pontosan érzi gyermekei minden rezdülését, és képes eggyé válni velük lelkileg. Már egy mozdulatból, egy szempillantásból is érzi mire van szüksége gyermekének, s amint lehet teljesíti azt. Aggályoskodása sokszor túlzásba csap át, kis gondokból is képes hatalmasat csinálni. Egy Kos vagy Skorpió gyermekkel szemben biztos, hogy állandóan vesztes csatákba fog gabalyodni, hiszen az ilyen erősebb jellemű gyermekek gyorsan és könnyen a fejére nőnek. Ezért a sarkára kell állnia, és bármilyen nehéz, néha muszáj nemet mondania akaratos gyermekeinek. El kell kerülnie a lágyszívűséget és a túlzott engedékenységet, különben saját jóindulata csapdájába fog esni!


Megjelent partneroldalunk, az Ezoterikus.hu hozzájárulásával.


Öngyilkosság
Minden embernek van róla véleménye, de sok minden megváltozik, ha az öngyilkosságot elkövető ember épp egy hozzátartozó. Elgondolkodtam, mert évekkel ezelőtt én is érintett voltam a témában és nemrég egy újabb tragédia híre jutott el hozzám: egy távoli ismerősöm... »
Ki az igaz barát ?
"Madarat tolláról, embert barátjáról" - A mondás igazságát sokszor tapasztalhattuk már, ezért nem mindegy, kiket választunk barátunknak. Barátra szinte mindenkinek szüksége van, akinek elsírjuk gondjainkat vagy elmondjuk örömünket »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.