Kategória: A psziché titkai

Értékeink: LÁMPÁSOK

Vajon vigyázunk értékeinkre? A köztünk járókra is? Vagy csak anyagi javainkra? Ilyen értékek a LÁMPÁSOK. Nem értékeljük őket eléggé! De kik is ők?
Tudod, kik a LÁMPÁS-SZEMÉLYISÉGek?
A PÉLDAKÉP szavunkat már nem használom rájuk.


LÁMPÁS-SZEMÉLYISÉGek: Akik segítő területen tevékenykednek, többen vallási megfontolásból teszik (felekezeti megkötés nélkül). Ha hivatásosként végzik, nem kérnek/fogadnak el, csak egy KÖSZÖNÖMöt. Nem megbecsült terület, de nem hagyják cserben az itthoni rászorulókat, jobb külföldi kereset reményében.
Netán hatalmas törés volt az életükben, ezután választották a segítés művészetét. Bizony segíteni egy nehéz helyzetben lévőnek felér ezzel. Hisz csak teljes elfogadással, odafordulással teheted igazán. Lélek nélkül, mintha csak a bebiflázott tananyagot mondanád fel neki, akár egy vizsgán. Hogyan is várhatnád el, hogy tegyen ő is magáért, ha így állsz hozzá?

A LÁMPÁS mindig NEKED segít, s nem csak a problémádat oldja meg. Figyel rád, észreveszi ha változik a hangulatod, megoldás keresésekor figyelembe veszi a szociális helyzeted. Az egész családnak segít, nem csak a bajban lévőnek. EMBERKÉNT DOLGOZIK EMBERÉRT. Akár hivatásos, akár önkéntes. Mivel már feljött a mélyből, kimászott egy kiszolgáltatott, megalázott helyzetből, pontosan tudja, ő mit várt volna a neki akkor segítőktől. Ha megkapta, azért, ha nem (ez a gyakoribb sajnos), hogy más könnyebben vegye az akadályt, sorscsapást. S maga is életével mutatja: van kiút, fel lehet állni!

Osztja bőven a szegények kincseit. Tudod mik ezek? Hit, remény, szeretet, barátság, mosoly, együttérzés, egy kedves szó, odafordulás, vigasztalás és hasonlók. Látod, azért ez az elnevezés, mert nem kerül semmibe, holott birtokoljuk, s mindig elővehető. Csak a LÁMPÁS képes meglátni a legelesettebbekben az EMBERT.

Miért használom a LÁMPÁS-SZEMÉLYISÉG? Mert a példakép nemes jelentését alaposan megtépázták. Hisz azzá lettek a valóságshow-sztárok, botrányozó celebek, de akár bűntényesek is. Ugye látod A LÁMPÁS-SZEMÉLYISÉG (a nagybetű a tisztelet jele) más kategória. Van, ki a pénzzel méri az értéket, más a drága tárgyakat gyűjti maga köré. Én az emberi értékeket díjazom. Ezért is védettem le e kifejezést.

Ugye nem kell magyarázni a segítő terület, minden ahol támogatásra szoruló, elesett, szegény, megalázott, önmagáért tenni nem vagy korlátozottan képes személyekkel dolgozik.
De mi van, ha Ők kerülnek problémás helyzetbe? Mivel fizetése (ha nem önkéntes) nem piacképes, ő is másra, ránk szorulhat. Vedd észre, ha ilyen helyzetbe jut, s keresd! Állj mellé, ha kell és megteheted akár tettekkel is! Hisz észreveheted önmagadon is, ha valami gond sújt, nem tudod azt a teljesítményt hozni munkádban, nem tudsz felszabadultan tevékenykedni szabadidődben. Tegyünk azért, hogy a gonddal küzdő LÁMPÁS minél előbb visszatérjen, folytathassa vállalását! Hisz ők a mozgatórugói azon szerveknek, szervezeteknek, kik olyanokkal foglalkoznak, akiknek a sors kevesebbet adott, vagy később vette el. Gondolj arra, hogy akár hozzátartozód is juthat olyan helyzetbe, mikor ők adják vissza a bizalmat, hitet, hozzák el a reményt.

Észrevesszük őket a mindennapokban? Figyelünk rájuk? Vagy csak akkor gondolsz rájuk, ha TE vagy bajban? Ismersz LÁMPÁS-SZEMÉLYISÉGet? Becsüljük meg őket! ŐK a mi kincseink!

Tegyük 2017-t a LÁMPÁS-SZEMÉLYISÉGEK ÉVÉVÉ!
Ugye Te is így gondolkodsz róluk? Ha igen jelezd!


Fotó: Pixabay
(A cikket beküldte: Hmkati)Milyen akar lenni a nő?
Úgy gondolom, a nőknek két csoportja van: akik már elégedettek magukkal és akik még nem. Úgy érzem, ez utóbbiak vannak többségben, és én is közéjük tartozom. De vajon milyenek akarnak lenni a nők? Kiváló családanyák? Tökéletes háziasszonyok? Csábító démonok? Netán minden egyben? »

"Drága" munkahelyem
Sokan vannak, akik jó munkahelyet tudnak szerezni maguknak, de vannak, akiknek ez nem sikerül. Nekik csak kész kínszenvedés a munka, de nem tehetnek mást. Sajnos én is ezek közé tartozom, bár nem a munkával, hanem a főnökséggel és egyes munkatársaimmal van gondom. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.