Kategória: Egy kis ezotéria

Numerológia – Számok és a hivatás

A numerológia, más néven számmisztika, egy tükör. A nevünk betűi - helyettesítve a hozzájuk rendelt számokkal - megmutatják milyenek is vagyunk; utalnak általános jellemünkre, képességeinkre, velünk született tulajdonságainkra.
A születési dátumunkból pedig azt tudhatjuk meg, miért vagyunk itt, mi a feladatunk a világban, milyen sorssal születtünk le.


A számok és számmisztika nagymestere Szamoszi Püthagorasz. Nevét a matematikában a Pitagorasz-tétel viseli. Filozófus és matematikus volt, iskolát hozott létre, ahol nem csak matematikával, csillagászattal és zeneelmélettel foglalkoztak, de a számok és betűk közti összefüggéseket is vizsgálták. Püthagorasz felállított egy sajátos alfanumerikus rendszert. Vallotta, hogy minden dolog kulcsa a számokban van és a számok segítségével körvonalazódtak az emberi karakterek, sorsok.

A nevünk betűi - helyettesítve a hozzájuk rendelt számokkal- megmutatják milyenek is vagyunk; utalnak általános jellemünkre, képességeinkre, velünk született tulajdonságainkra.
A születési dátumunkból pedig azt tudhatjuk meg, miért vagyunk itt, mi a feladatunk a világban, milyen sorssal születtünk le.
Ebben a cikkben a küldetésről és a hivatásról lesz szó.

A születésünk napja:
Többek közt utal arra, milyen munkaterület a legalkalmasabb a küldetésünk teljesítésére.
A születésnapunk számának számjegyeit összeadjuk addig, míg egyjegyű számot nem kapunk. (Természetesen a kétjegyű számnak is van információtartalma, valamint léteznek úgynevezett mesterszámok; de a redukált érték a többjegyű számok alapvető lényege.)
Tehát ha valaki pl 23-án született, a 2+3-mat összeadva 5-öt kap eredményül. Aki 29-én született, a 2+9-et összeadva 11-et kap, majd az ennek a számjegyeit is összeadva 2 lesz az eredmény.

Sorsmisszió szám:
A teljes születési dátumunkból számoljuk ki.. Ez mutatja kozmikus küldetésünket.
Tehát, ha valaki pl 1984.04.16-án született, a születésnap számából kiderül, hogy (1+6=7) 7-es munkaterületen teljesítheti a (1+9+8+4+0+4+1+6=33 tovább redukálva 3+3=6) 6-os misszióját.

És most nézzük a hivatásokat, küldetéseket 1-9-ig:

1-es
Az egyén, aki 1-es életúttal rendelkezik, vezetői beosztásra, olyan munkára született, ahol tud érvényesülni. Általában sikereket ér el. Képes másokat lelkesíteni, irányítani. Feladata az önállóság. Lehet az illető vállalkozó, tiszt, képzőművész, csapatkapitány, egy zenekar frontembere, ékszerész, formatervező, feltaláló, de szinte bárhol megtalálja helyét, ahol szabad kezet kap. Önkifejező, alkotó tevékenységekben is megélheti az 1-es energiáit. Minden olyan szakma és terület közel áll hozzá, ahol irányítani kell, és ahol létrehozhat valamit, ahol önmaga lehet.

2-es
Neki támogatni, gondoskodni kell. Ő az a típus, aki a háttérből segíti az 1-est. Különböznek, de jól kiegészítik egymást, hisz míg az 1-es képviseli a férfias energiákat, az akaratot, addig a kettes, támogató, feminin. Befogadó képessége miatt médiumi adottságokkal rendelkezhet. Jó asszisztens, felszolgáló, jós, természetgyógyász, egészségügyi dolgozó, masszőr, szociális munkás, technikus, óvónő, főállású anya. Minden olyan terület, ahol a háttérből segíti egy ember, család, csapat vagy cég fejlődését, sikereit; illetve minden szociális, gyógyító és spirituális tevékenység harmonizál ezzel az életúttal.

3-mas
Ezzel a sorsszámmal mindenképp valamit közvetíteni kell a többi embernek, inspirálni kell őket. Minden olyan terület ide tartozik, aminek köze van a meggyőzéshez, illetve a szórakoztatáshoz, legyen az írás, beszéd, tánc, éneklés, zenélés. Kapcsolatba kell kerüljön embercsoportokkal, illetve ez emberek életét tartalmasabbá kell tennie azzal amit csinál. A 3-mas jó zenész, előadóművész, táncművész, rádióbemondó, író, politikus, kereskedő, tanár, jogász, tolmács, ügynök, szóvivő. Ide tartoznak a kreatív szakmák, a szórakoztatás, kapcsolatteremtés, információ átadás.

4-es
Feladata a munka értékének megbecsülése. Szorgalmasan, sokszor keményen kell dolgoznia. Olykor nehezebb sorsot jelent. Meg kell szabadulnia a tökéletes munkával összeegyezhetetlen tulajdonságuktól, mint pl. a feltörekvés és felületesség. A sikereket alapossággal és kitartással érheti el. A rend, rendszeresség száma ez. Munkájában pontos, megbízható kell legyen. Ide tartozik minden adminisztratív munka, tervezés, földdel, épületekkel kapcsolatos szakmák. Ő a mérnők, bányász, kőműves, könyvelő.. stb. Olyan területek felelnek meg neki, ahol precizitás szükséges, jó kézügyesség, érzék a struktúrákhoz, tervezéshez és kivitelezéshez.

5-ös
Ez az életút eredetiséget, változatosságot hoz, ami belső ideákból, hitből fakad. Rugalmas és népszerű az 5-ös. Szabadúszóként teljesít a legjobban. Fontos, hogy hivatásában kamatoztassa intelligenciáját. Ez a szám egyfajta tanítói szerepet hordoz. Az ego helyett a Felsőbb Én kell, hogy vezesse őt. Sok emberrel hozza össze a sors és lehet, hogy sokat utazik. Rendkívül jó tanár, jogász, politikus, ügynök, pap, újságíró, polgármester, területi képviselő, történész, régész válhat belőle. A humán területek és minden változatos, utazásokkal járó munka megfelel neki, ahol kapcsolatba kerül emberekkel és átad valamit, ami belső meggyőződésből fakad.

6-os
Ez az életút a harmóniáról, a szép és jó megteremtéséről szól. Fontos kell legyen életében a család. Jó, ha elmélyül a főzés rejtelmeiben, kertészkedik, szépítgeti otthonát. Minden segítő, kreatív, művészi szakma ide tartozik, ami harmóniát, szépséget teremt. Ez a szeretet és a kapcsolatok száma is. 6-os életúttal harmonizál a diplomácia, művészetek, szépségipar, divatvilág, gyermekekkel kapcsolatos hivatás, életmód tanácsadás, fitness, dietetika, párkapcsolati tanácsadás, rendezvényszervezés, esküvőszervezés, lakberendezés, de főállású anyaként is teljesítheti vállalt feladatát.

7-es
Ez az életút magában hordozza az elszigetelődést. Ide tartozik minden elemző, kutató munka.
Tudósok, nyomozók, helyszínelők, feltalálók útja ez. Érdeklődhet az okkult tudományok, spirituális világ, asztrológia, filozófia iránt is. A gyógyítás, a vegyi és gyógyszeripar is ide sorolható. Egyesek ténylegesen elszigetelve élnek, tanyán, vagy akár remeteként. Mások úgy élik meg ezt a befelé fordulást, hogy „zárt” intézményben dolgoznak: kórházban, laboratóriumban. Munkájában mindenképp szüksége van a 7-esnek az egyedüllétre és a belső útkeresésre, hisz nem mindennapi gondolatai, képességei így tudnak a leginkább kibontakozni.

8-as
A 8-as misszió általában nagy sikereket, de olykor nagy bukásokat rejthet magában. Ez utóbbi a tisztességtelenség, másokon való átgázolás miatt jöhet létre, ugyanis ez a karma, a törvény száma is. Anyagias és küzdelmes sors. A 8-as a pénzzel, hatalommal függ össze. A tartós siker kulcsa a belső egyensúly, önzetlenség és a tisztesség. Vállalkozók, bankárok, pénzügyi emberek életútja, de a pénzen túl olyan területek is ide tartoznak, amik hatalommal ruháznak fel: legyen az vezető beosztás valami szervnél, hivatalnál (APEH, bíróság rendőrség, katonaság), államigazgatás stb. A versengős, küzdős területek is 8-as energiát hordoznak, tehát a sportolói pálya is megfelel a küldetésnek.

9-es
Ez a feltétel nélküli szolgálat száma. Gyakran humanitárius küldetés vár a 9-esre. Feladata a megértés, együttérzés. Nem karrier orientált életút. Valamilyen úton-módon részt kell vennie embercsoportok, vagy akár az egész emberiséget érintő problémák megoldásában. Idealisták útja ez, és a bölcsességé, de a forradalmiságé is. Érdeklődési köre univerzális, de az idealizmusának mindenképp mozgatnia kell őt hivatásában. Intellektuális tevékenységek, szállítmányozás, utazással kapcsolatos munkák. Jó tanár, vallási vezető, pszichológus, asztrológus, numerológus, környezetvédő, állatvédő, aktivista, humánpolitikus, agrármérnök, író, erdész. Minden, ami természet és emberközeli, ahol segíteni, tud és tökéletesíteni, harcolni a jó ügyekért.
(A cikket beküldte: leminscata)Vipassana meditáció abszolút kezdőknek
Ezt a cikket egyfajta „gyorstalpalónak” szánom mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni ezzel a meditációs formával és szeretnék „alapszinten” kipróbálni több tízoldalas írások vagy éppen teljes könyvek elolvasása, illetve többnapos... »

Egy érdekes történet...
A cikkem egy olyan szerelemről szól, amely hosszú idők után beteljesülni látszik, végre valahára. Sok mindent kiálltunk már egymással, sokat küzdöttünk azért, hogy itt tartsunk, ahol most. Nem tagadom, tény és való, hogy nem volt egyszerű. Sok vitával járt, mind... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.