Karácsony a múltban, jelenben és a jövőben

Kinek mit jelent a karácsony? Számomra egy gyönyörű időszakot, amikor nem foglalkozom a hétköznapi problémáimmal, teljes mértékben átadom magam a karácsonyi hangulatnak.
Az alábbiakban az én karácsonyi készülődésemet osztom meg veletek.


A MÚLT: Azt, hogy ennyire szeretem még felnőtt koromban is ezt az ünnepet, biztos vagyok benne, hogy a csodás gyermekkori karácsonyoknak is köszönhetem. Nálunk az egész december erről szólt sőt...
December 1-én én és a húgom megkaptuk az adventi naptárunkat, amit aztán 24-ig izgatottan nyitogattunk. Minden évben a Mikulás karácsonyi kifestőt is rakott a kiscsizmánkba. A képeket beosztottuk karácsonyig, minden este csak egyet színeztünk ki.
Titokban elkezdtünk felkészülni a karácsonyi műsorunkra, amit szenteste adtunk elő a szüleinknek. Általában verseket mondtunk, énekeltünk, karácsonyi történeteket olvastunk fel.
Így telt az idő a várva várt szenteste napjáig. Kora reggel ébredtünk. Anyu már a konyhában készülődött. Általában nem kért a segítségünkből, állítólag gyorsabban haladt, ha nem kotnyeleskedtünk bele. :-) Így tesómmal délelőtt karácsonyi mese, vagy film nézés közben felkapcsoztuk a szaloncukrokat, majd délben miután apu felállította a fát feldíszítettük.
A délután hátra lévő részét hosszas várakozással töltöttük.
Vacsora után nem pakoltunk le az asztalról, hogy az angyalkák is tudjanak enni. Ezután felpörögtek az események, bementünk a fenyő illatú szobába előadtuk a műsorunkat, ajándékosztás, majd gyertya és csillagszóró gyújtással zártuk a napot.
A következő két napban pedig a nagyszülőket látogattuk meg.

A JELEN: Most, hogy már nekem is van egy külön kis családom, a készülődés is mást jelent számomra. Igyekszem csodálatossá tenni az egy éves nagyfiam idei karácsonyát. A tavalyi évben(mivel csak egy hónapos volt) még nem igazán tudta értékelni anya igyekezetét :-) no, de az idén... Már elkezdtünk karácsonyi és mikulás dalokat hallgatni, amiket kifejezetten élvez, ugrál és tapsol :-)
Új hobbim is lett: az üvegfestés. Természetesen egyelőre csak karácsonnyal kapcsolatos képeket készítek. Úgy látom, mire kiélem ebben magam, nagyon sok kép fog elkészülni, így elhatároztam, hogy minden családtagom és barát kapni fog egy festett mécses tartót a karácsonyfa alá.
Decemberben is előkerül Andrea Bocelli gyönyörű karácsonyi CD-je. Ezt hallgatom, amíg a lakást ünnepi díszbe öltöztetem (a párom roppantul tud örülni :-))
Szenteste napján reggel előkészítem a vacsorát, majd ha a párom (nagy nehezen) felállította a fát, feldíszítjük. Az idén már segítségünk is lesz. Kíváncsi vagyok mennyi karácsonyfadísz fogja bánni a kisfiam igyekezetét.
Remélem az idén már fehér karácsonyunk lesz. Egyrészt azért, mert az egész ünnep meghittebb, ha hull a hó, másrészt a fiúkat el tudom küldeni szánkózni, így nyugodtan be tudom fejezni a vacsorát, megteríteni az asztalt, egyszóval elvégezni az utolsó simításokat, hogy a kisfiam is boldogan emlékezhessen vissza ezekre a pillanatokra.

A JÖVŐ: A jövőben nem robot manókat képzelek el :-) Ennél az én vágyam, amit remélhetőleg már a közeljövőben megvalósíthatok, sokkal egyszerűbb.
Alföldi ember lévén azt szeretném, hogy egy hegyi kis faluban kibérelhessek egy házikót, aminek igazi kandallója van. Az egész családommal együtt néhány nappal karácsony előtt oda utaznánk. A karácsonyi készülődést pedig együtt csinálhatnánk, sok forralt bor, szánkózás és hógolyózás közepette.

Végezetül mit is írhatnék mást, minthogy kellemes karácsonyi készülődést és nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok az én óriási Hoxa családomnak!
(A cikket beküldte: Kitti84)Őszi változások
Az ősz valóban a változások hónapja. Megváltozik a táj, s mellette a lelkünk és a testünk! Fáradékonyabbak, feszültebbek leszünk. Pedig az ősz csodás, felfoghatatlan folyamat, melynek minden percét élvezem! »

A Hold és hatása a zodiákus jegyekre
Hold: A személyiség, az ösztönösség, a képzelet; termékenység, a szervezet mûködései. Nôknél különösen fontos, nagy behatása van a nôi szervezetre. Növekvô hold gyorsabb, elônyösebb hatásokkal jár, mint a fogyó. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.