Kategória: Egy kis ezotéria

Ahogy fent úgy lent: mikor az ősi törvény visszacsap

A polaritás jelensége a testben, mint mikrokozmoszban, a világban, mint makrokozmoszban jelen van. A Föld felső, északi része a férfias, míg a Föld alsó, déli része a női energiákat képviseli. Hasonlóan működik ez testünkben is. Deréktól felfelé az északi pólust, lefelé a déli pólust képviseljük. Derekunk megfelel a Föld egyenlítőjének.

Testünk és a Föld pólusa már az emberi élet kezdete óta megegyeznek.
A probléma az, hogy a két pólust másképp ítéljük meg. Hányszor halljuk azt, hogy „Fel a fejjel”, vagy azt, hogy „Milyen briliáns elme”. Testünk derékon felüli részét helyezzük előtérbe, derékon aluli részét viszont leértékeljük. Ahogyan többre becsüljük a fejet, mint mondjuk a lábunkat, úgy állítjuk szembe egymással a világban a gazdag Északot a szegény Déllel.
A fentiekből következtetve tehát, nem csak a test és a világ pólusai egyeznek meg, hanem a bennük keletkezett egyenlőtlenség is. Az emberiség olyan irányba tereli a világot és önmagát, amely sem az embereknek, sem Földünknek nem kedvez.

A négy elemet nem csak a Földön, testünkben is megtaláljuk.
A föld elem csontjainkban, a tűz elem szívünkben, a szél elem tüdőnkben található meg, ennek ellenére testünk legnagyobb része vízből áll.

A légzés során folyamatos kapcsolatban állunk a világgal, a Föld növényzetével.
A növények felveszik az általunk, az állatok által, illetve máshonnét keletkezett széndioxidot, és a fotoszintézis során oxigént állítanak elő belőle, amit a nap folyamán ismét belélegzünk. Ha tüdőnket megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy mennyire hasonlít a fák lombkoronájához.
Az ember folyamatosan növeli az oxigén felhasználását és a széndioxid előállítását okozó tevékenységet, ezáltal szép lassan klímakatasztrófát idézhet elő.

Az anyagcserét és emésztést vizsgálva láthatjuk, hogy nem csak az emberi szervezetben, hanem a Földön is tapasztalhatók az elsavasodás jelei.
A vér folyamatosan próbálja megőrizni eredeti állapotát, a sejtekben azonban a rengeteg stressz maradandó károsodást okoz. Az emberek nem csak testileg, de lelkileg is elsavasodhatnak. Reggel munkába menet csak végig kell nézni egy metrószerelvény utasainak az arcán. „Savanyúságunkat” tükrözi kutyáink viselkedése is, akik egyre agresszívabbá válnak.
Hasonlóan elsavasodik környezetünk is. Régóta nagy gondot jelentenek a savas esők és a talaj elsavasodása.

A modern táplálkozásnak köszönhetően egyre több a beteg ember.
Káros anyagok tömkelege, nehézfémek, agyonfinomított cukor, műtrágyák, vegyszerek, hormonok, tartósítószerek, stb. jutnak nap, mint nap a szervezetünkbe. Nem csak testünk, a Föld is hasonlóan terhelt ezektől az anyagoktól. Földünket radioaktív anyagokkal is terheljük. Nem csak útjaink, a Föld emésztőrendszere is kezd bedugulni, mint ahogy egyre több a székrekedésben szenvedő ember is. Amit magunkba és a Földbe „tömünk”, szinte mind emészthetetlen.
Mind az emberi szervezet, mind a Föld hatalmas regenerálódási képességgel rendelkezik, ezért ha felhagynánk egészségtelen életünkkel, visszanyerhetné az emberi szervezet és a Föld is a régi, egészséges formáját.

A keringési rendszer vizsgálata során szintén találunk hasonlóságokat mikrokozmoszunk és a makrokozmosz között.
Régen a folyók szabadon áramlottak, vizük magától tisztult. Ma különböző irányba terelik őket betongátak közepette, hatalmas erőműveket építenek, a folyók gyors sodrásából villamos energiát nyerve. A folyók ma már képtelenek saját vizüket megtisztítani, folyamatos szennyeződésnek vannak kitéve, és még a víztisztító berendezések használata után is található a vízben sok káros anyag.
Hasonlóan működnek ereink is. A stressz hatására nő a vérnyomás és a vér folyási sebessége. Az egészségtelen étkezés, dohányzás, stb. következtében az erek falán lerakódások keletkeznek, ezáltal megnő a szívinfarktus, stroke előfordulása.
A mesterséges tisztítóberendezések jelképe szervezetünkben a mesterséges vese dialízis.

Védekező rendszerünk az összeomlás szélén áll.
Rohamosan növekszik az allergiában szenvedők száma, legyen az pollen vagy akár ételallergia. A betegségeket antibiotikumokkal kezelik, amelyekre a kórokozók lassan rezisztensé, ellenállóvá válnak. Manapság rengeteg nő küzd állandóan visszatérő hólyaghuruttal, nőgyógyászati fertőzésekkel. Ezek kiváltó oka, hogy az előzőleg alkalmazott antibiotikumok a természetes bélflórát, hüvelyflórát kipusztították, szabad utat adva ezzel a kórokozóknak.
Nő az autoimmun betegségek száma, a rák, az AIDS, stb. A gyógyszerfogyasztás növekszik, még mindig a gyorsan ható szerek használatát helyezzük előtérbe, a gyógyszermentes, esetleg valamivel lassabban ható terápiák helyett. Ez pedig sajnos nem csak sok pénzbe, hanem sok emberéletbe is fog kerülni. Amerikában egyik vezető halálok a gyógyszermellékhatás.

Az emberiségnek el kellene jutni arra a felismerésre, hogy amit magunkkal teszünk, azt tesszük a Földdel is. Kapcsolatban állunk a Világmindenséggel, amitől elszakadni senki nem képes. Vannak Természeti törvények, amelyek mindenkire érvényesek, akár hisz benne az ember, akár nem. Betegség akkor alakul ki, ha ezektől a Természeti törvényektől eltértünk.
(A cikket beküldte: Tündér69)A szexuális energiákról
Minden embert foglalkoztatnak szexuális gondolatok, érzelmek, életkortól és nemtől függetlenül. A testiség a legkényesebb beszédtémák egyike, ugyan akkor a legnyilvánvalóbb igényünk húzódik meg mögötte; szexuális vágyaink léteznek függetlenül attól, hogy van, aki... »

Mit akarunk mi - nők?
Nemrég egy az interneten keringő, vicces kép vetette fel bennem a fenti kérdést. Már Sigmund Freud is feszegette, de nem jutott el a válaszokig - talán mert férfi volt? :) Te tudod, mit szeretnél? Elgondolkodtál már? Ülj le! Ragadt egy papírt, egy tollat és írd... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.