Kategória: A psziché titkai

Vizsgáld felül a nézőpontodat!

Egyre többet látom magam körül, hogy mindenki csak a saját igazát fújja. Jogosan, vagy nem jogosan, egy idő után mindegy is, mert csak győzni akar.
Képtelenek vagyunk bocsánatot kérni, belátni a hibáinkat és kijavítani azokat - ezzel sokszor romba döntjük kapcsolatainkat: szerelmek, családok, barátságok válnak semmivé.


Mindenkinek van egy meggyőződése, ami szerint éli az életét. Hívhatjuk ezt világképnek, gondolkodásmódnak, értékrendnek, vagy akárminek. Ez az a dolog, ami a tetteinket vezérli. És mint ilyen, tudatosan vagy néha tudat alatt meg vagyunk győződve a helyességéről - saját látásmódunk igazáról.

Vannak páran, akik folyton kételkednek ebben, saját magukban - őket tartja a többség gyengének, esetenként őrültnek - gyógyszerezzük, "kezeljük" őket, pedig talán nekik van igazuk.

Mert mit teszünk mi, többiek? A saját meggyőződésünk szerint irányítunk mindent.
Ha kétségeink ébrednek is, általában olyan magyarázatot keresünk, ami beleillik a világunkba. Így az nem is kétkedés.
Aztán ahelyett, hogy stabil értékünkre stabil életet építenénk, keresni kezdünk "valamit".

És ha összetalálkozunk valakivel, akinek a nézőpontja különbözik - harcolunk ellene, vagy beleszeretünk.
Beleszeretünk abba, aki a világot más szemmel nézi és megmutatja nekünk is.

A pillanat azt akarja elhitetni, hogy ez az a valami, amit keresünk, hogy ezáltal lehet végre boldog az életünk.
Ha pedig tévedünk, éppen ezt a különbözőséget vetjük megbocsáthatatlanul a másik szemére.

Időről időre meg kell állnunk, felülvizsgálni a nézőpontunkat, az igazságosságunkat. Ha felismerjük ennek változását, elavulását, hibáit a folyamatosan változó körülmények között, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk.
(A cikket beküldte: szafaripók)Következmények erőszak után
Az erőszak egy undorító és aljas dolog, amit azok követnek el, akik nem tudnak mással örömet okozni maguknak, mint azzal, hogy megaláznak, megerőszakolnak, megvernek, stb. Amikor ilyet hallunk, elszörnyedünk, de ennyi, sajnáljuk az áldozatot, aztán elfelejtődik,... »

Agykontroll: valóban működik!
Nemrég kezdett foglalkoztatni az Agykontroll, noha már évek óta tudom, hogy ez létezik, és hogy ki is José Silva és Dr. Domján László. Elolvastam két könyvet, amelyekben magyar emberek valós sikersztorijai találhatók. Szinte faltam a sorokat. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.