Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Nők és férfiak

Vita, veszekedés, megoldás?

"Ne a hangodat emeld fel! Tanulj meg jobban érvelni!"
Nyelvtan könyveinkben olvashatjuk, sőt érettségi tételek is szólnak erről a négy betűről. V-I-T-A.
Egy érettségi tételben a következőt olvashatjuk a vita definíciójaként: "A vita az érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése. A vitának van tárgya, szerkezete és legalább két résztvevője eltérő állásponttal. A vita, az érvelés több társadalomtudomány eszköze és témája, pl. politika, retorika, filozófia, etika, jog, kommunikációelmélet, logika, pszichológia, stb. A vitának vannak erkölcsi szabályai, ezt nevezzük vitakultúrának."


És a szerelemben ez hogy működik?
Személy szerint nem igazán vagyok tapasztalt szerelmi téren, épp első kapcsolatomat élem immáron több mint egy éve.
Előtte is voltak párkapcsolataim, de azok nem tartottak egy-két-három hónapnál tovább. S, hogy miért?
Lehetetlen volt megbeszélni a problémákat, leülni, és egymás szemébe nézve elmondani, mi az ami bánt, mi az ami zavar, mi az, ami fáj.
Éretlen kisfiúk voltak. Azt hitték, hogy minden kapcsolat rózsaszínfelhős, és nem lesznek problémák, viszont az is benne van a pakliban, hogy nem értem számukra annyit, hogy átbeszéljük a dolgokat. Ez már a múlt, nem számít.
A jelen a lényeg, és az, hogy a sok csalódás után egy olyan párt adott nekem a sors, aki mellett mindent meg lehet beszélni, és nincs olyan, amire egy elfordított fej, egy unott arc lenne a válasz.
Egy vitát tudni kell kezelni. Ehhez pedig egy megértő és türelmes társra van szükség, akinek el lehet mondani a problémákat, meghallgatja, majd segít megoldást találni rá.
Persze nem lehet mindig mindent rengeteg türelemmel tűrni, és biztos, hogy lesznek nagyobb viták, amik veszekedéssé fajulhatnak.
Minden kapcsolatban vannak mélypontok, amire közösen kell a feleknek megoldást keresniük.
Kompromisszumkészség, megértés, és szeretet.
Azt hiszem, ez kell ahhoz, hogy egy akár minden áldott nap veszekedő/vitázó pár boldog és egy tökéletes párt alkosson, mert ugyebár nincs olyan kapcsolat, amiben nincsenek viták. Az már nem is kapcsolat, mert ott valamelyik fél már nagyon nem foglalkozik a problémákkal.
Persze magadban most azt gondolhatod, hogy: "Ez nem így van, mi soha nem veszekszünk, és boldogak vagyunk..."
Biztos vagy te benne? Na látod...

Ui.: A békülő szexnél pedig nincs is jobb. Annál szenvedélyesebb nem is kell, amikor a haragot szexeled ki magadból... Próbáld ki.
(A cikket beküldte: jucika.mucika)Le a bunkó pasikkal, avagy amíg trágya van...
Amíg trágya van, veréb is. Hangzik az egyik kedvenc szállóigém, ami véleményem szerint az egyik legnagyobb igazság a Földön. Igaz ránk, emberekre vetítve akár az élelmiszeripar, akár a média területén. De ugyanúgy párkapcsolati szinten. Mert amíg kellenek a bunkó... »

Ötletek az ideális vakáció megszervezéséhez, asztrológiai szempontból
Hamarosan itt a nyár, ez most már egészen biztos, és ha nyár, akkor VAKÁCIÓ! A lelkes készülődésnek, a tervezgetés izgalmának azonban csúnya vége lehet, ha nem olyan nyaralási programra esik a választás, ami mindkettőtöknek megfelelő. A Kapcsolatok több mint fele... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.