Kategória: Nők és férfiak

Szerelmi kötés. Áldás vagy átok?

Az örök szerelem záloga, vagy a karmikus teher, esetleg fojtogató póráz?
Manapság egyre többen keresnek fel jósokat, boszorkányokat és a mágikus mesterségek egyéb beavatottjait azért, hogy szerelmi kötést kérjenek tőle. Teszik ezt abban bízva, hogy így párkapcsolatuk stabilabb, boldogabb, de legalábbis szétválaszthatatlan lesz. Valóban így van?

A legtöbb segítséget kérő a legkevésbé sincs tudatában annak, hogy mi is történik velük, kettőjükkel voltaképpen a rítus eredményeként. Szerencsés esetben olyan mágusra lelnek, aki nem hallgatja el a kötés előnyei és hátrányait, a legtöbb esetben azonban nem így zajlik, úgyhogy a lelkes szerelmes olyasmibe fog, aminek a következményeit egy egész életen át (avagy többön át) viselheti, anélkül, hogy tisztában lenne annak miben létével. Persze ha csak öröm származik belőle, akkor nincs is ezzel semmi baj! De lássuk miről is van szó valójában!


A mágia létezik. A mágia egy erő, nem is kicsi, ami helyzeteket, embereket, eseményeket képes befolyásolni. A hatásmechanizmust most nem taglalom, a lényeg, hogy a mágia alkalmazójának szándékától függ, hogy „fekete” vagy „fehér” mágiát hoz létre, azaz ártó szándékú, negatív töltetű energiát bocsát ki, avagy valamely pozitív cél érdekében mozgósítja az energiát. A mágia létezésében kétkedőknek álljon itt egy igen meglepő adat: a márciusi IPM magazin arról számol be, hogy Tahiti népességének 100 %-a(!) alkalmaz fekete mágiát. A magazin szigorúan természettudományos szemléletmódú, ámde ők is láttak összefüggést a történtek és a fenti százalék között. Ennyit a mágia erejéről...de térjünk vissza a szerelmi kötéshez.
A szerelmi kötés is lehet bármelyik akár fekete akár fehér mágia. Tipikusan fehér mágia akkor, ha a szerelmes pár mindkét tagja akarja és kifejezetten kéri ezt a beavatkozást a személyes jelenlétükkel is megerősítve mind a hatásfokát, mind pedig az egyetértésüket. Nem véletlenül használom a beavatkozás kifejezést, ugyanis arról van szó, hogy ezáltal a két ember energetikailag olyan összeköttetést kap, amely csak egy ellen-beavatkozással bontható szét, illetve amely megakadályozza, hogy bármelyikük mással párkapcsolatba léphessen. A kötés lényege tehát egy mágikus szerződés, ami spirituálisan összeköti a két személyt, mondhatni karmikus házasságra lépnek. Ha ennek súlyát mindketten felmérték és ennek tudatában szeretnék a kötést létrehozni, akkor egy életre szóló komoly kapcsolat elé néznek boldogan.

A rítus akkor kezd szürkülni, feketébe hajlani, ha csak az egyik fél akaratát tükrözi a kötés létrejötte, esetleg a másik fél nem is tud a beavatkozásról, netán kifejezetten ellenzi. Itt már a mágus lelkiismeretén múlik, hogy csak az egyik fél kérésére létrehozza-e a köteléket. Van ugyanis megoldás arra, hogy személyes tárgy, hajszál, fénykép segítségével elvégezhető legyen a munka, és ne kelljen mindkét félnek jelen lenni a kötés megszületésekor, a távolmaradás tehát nem akadály. Kérdés azonban, hogy szabad-e kizárólag az egyik fél akaratát figyelembe venni egy olyan beavatkozáshoz, amely mindkét fél életét döntően befolyásolja, azét is, aki elöl esetleg az egész rítus (örökre) rejtve marad…
A másik igen kétes megoldás, ha az internet adta lehetőségeket kihasználva valaki úgy dönt, hogy neten talált jó tanácsok segítségével maga kreálja meg a kötést. Ennek a hatóereje ugyan kisebb a szakavatott által létrehozotténál, de működik még így is. Ha tisztában van a munka következményeivel és hiteles forrásból nyeri az információt a rítushoz, akkor nem árt vele, de ha csak szombat délutáni jópofa elfoglaltságként fabrikál Valamit, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Sajnos ráadásul mindkettőjükre nézve. Tudni kell, hogy aki fekete mágiát hoz létre, az komoly karmát okoz magának. Ezt a mágusok is hajlamosak elfelejteni.

De mit is old meg a szerelmi kötés? Azt mindenképp, hogy ne kelljen azon izgulni, hogy együtt maradsz-e a pároddal. Az együttlét minőségét azonban már nem befolyásolja, tehát egy harmonikus kapcsolatnak a javára válik, viszont egy veszekedős, konfliktusokkal terhelt kapcsolatban óriási teher lehet. Előfordulhat, hogy bár szakítotok, új életet nem tudtok kezdeni, mert egyrészt mindig megint valahogy, szinte véletlenül összegabalyodtok a negatív tapasztalatok ellenére is, másrészt azt veszitek észre, hogy képtelenek vagytok új, élhető kapcsolatot létrehozni, ezek a kísérletek megmagyarázhatatlan okokból mindig kudarcot vallanak. Mert hát a kötés, az ott van, még akkor is, ha már nem igazán szeretnétek.
És mik a következmények? Mivel karmikus beavatkozásról van szó, ezért a kötés meggátolja, hogy más, esetleg a valóban jelentősebb kapcsolat kialakulhasson, megakasztja a karmát, a fejlődés további lehetőségét pedig a későbbi életekre halasztja el. A következmények tehát mindenképpen karmikusak.
Mi a teendő? Elsősorban az, hogy szakember véleményét kell kikérni a kötés létrehozása előtt, ugyanis bárkit bárkivel össze lehet kötni, azzal is, akivel túl sok dolga amúgy nem lenne az élete során. Szerelmes állapotunkban könnyen látunk olyat is Életünk Párjának, akiről később kiderül, hogy nem egészen az. Nos, mire ez kiderülne, addigra már nincs mit tenni, ha közben létrejött a kötés. Ezért látom okvetlen szükségesnek a tájékozódást abban az irányban, hogy a pár-jelölt milyen feladatokat hoz a kapcsolatba, összeilletek-e, tudtok-e hosszútávon együttműködni. Ezek hiányában a szerelmi kötés karmikus teher, amit hordozni vagytok kénytelenek anélkül, hogy bármiféle előnyét látnátok. Sőt, attól a lehetőségtől is megfoszt benneteket, hogy a valóban életre szóló társatokat megleljétek..
Ez már sajnos akkor inkább fekete mágia, mint fehér.
Amennyiben úgy látod, hogy szükséges a szerelmi kötés, akkor beszéld meg a pároddal. Házasságot sem lehet kötni a leendő házastársak együttes jelenléte nélkül, jóllehet az egészen egyszerűen felbontható…egy ilyen súlyú rítus mindenképpen a két személy beleegyezését kívánja, így tisztességes, és így fehér mágia. Ami hazugsággal, félrevezetéssel, titokban születik, az negatív energiákat hordoz, bármennyire is naiv jószándék vezéreli, ezt ne felejtsd el.
A szakember kiválasztása is fontos szempont, mágusból ugyanis több van, mint pl. pékből, lassan mindenki beavatottja lesz valamely ezoterikus tannak. Látszólag és igen eltérő mélységben… Mágiát létrehozni nem nehéz, azonban felelősségteljes odafigyelés kell az alkalmazásához, ilyen embert keress. Ne az ár legyen a szempont, hiszen az életetekről van szó!
Ha pedig megérett a helyzet arra, hogy a kötés megszűnjön, szintén kérd hozzáértő, alapos boszi segítségét a felszabadításhoz. Ha pedig párkapcsolati kísérleteid rendre kudarcot vallanak erőfeszítéseid ellenére is, gyanakodhatsz arra, hogy szerelmi kötés hatása alatt állsz, érdemes ennek utánajárni.

Mivel a mágiában az univerzum energiáit mozgósítjuk, ezzel az erővel nem lehet visszaélni, mert visszaüt. Nem javasolt rendszeresen oldás-kötést csináltatni, minden egyes kapcsolat közben és után. A helyén kell kezelni a súlyát. Nincs szabály, hogy hányszor vehető igénybe, de 1-2 alkalom még akkor is bőven elég, ha tényleg komolyan gondolod a dolgot.

A személyes véleményem a szerelmi kötésről az, hogy bár tudatosan, körültekintően használva valóban segítség és áldás, manapság a kapcsolatok működése nem igényli az életreszólóságot, a szerelmi kötésnek pedig ez lenne a lényege. Úgy tanulunk, fejlődünk, hogy sok emberrel állunk kapcsolatban, a több felületes kapcsolat jellemző inkább, mint a kevés de mély.
A párkapcsolatokra is az jellemző, hogy 10-20 év a maximum, amiben gondolkodhatunk, persze vannak kivételek! De a korábban általános 50 éves viszonyokon mi már csak mosolygunk.
Szerintem nagyon kevés esetben van valóban létjogosultsága a szerelmi kötésnek a párkapcsolat minőségét figyelembe véve. Ha viszont van, akkor hasznos segítség lehet a hullámvölgyek átvészelésében.
(A cikket beküldte: szalszil)Megismerkedésünk története és viszontagságai – az ex nem nyugszik..
Nem mindennapi történetként tudnám elmesélni azt, ahogy a párommal megismerkedtünk évekkel ezelőtt. Egy régi "ismerős" toppant be váratlanul az életembe, felborítva mindent körülöttem és maga körül is. Vele együtt kaptam viszont egy hisztis ex-barátnőt is. Amely... »

Depresszió
A depresszió a legváltozatosabb formákban nyilatkozhat meg. A lehetséges változatok az ingergyengeségtől és enyhébb levertségtől kezdve a fáradtságon, alvászavaokon szorongáson, fejfájáson, étvágytalanságon, székrekedésen és testsúlycsökkenésen át egészen a teljes... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.