Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Segítség! Sztereotípia lettem..

Vajon hány honfitársam kiált fel így nap mint nap, áldozatául esve az új keletű bölcsességeknek, melyek az időjárást immár unalmas témának tartva, az embereket kategorizálják meglehetősen érdekes szempontok alapján...

Csúcsforgalom. Előttem araszol egy kocsi, amelynek vezetője egy kicsit lassabban vált sebességet, mint a többiek.
"Kalapos! "- sóhajtok fel megadóan... De tényleg minden kalapos sofőr elől/mellől menekülni kell?

Ugyanez a jelenet, csak nővel behelyettesítve. Tényleg ennyire rosszul vezetne minden nő? Vagy annyit hallják az anyósülésről dirigáló pasiktól, mikor nagy nehezen megszerzik a kormányt, hogy szép lassan elhiszik, s a megfelelési kényszernek engedelmeskedve egyre nehezebben illeszkednek be a közlekedés írott és íratlan szabályai közé?
Az tény, hogy a férfiak térlátása jobb, mint a miénk, viszont ők nem tudnak egyszerre több dologra figyelni..

Epilált lábú, szoláriumba járó pasi az edzőteremben kicsit vékonyabb hangon szólal meg.. Mi az első gondolat? Na, ez tuti, h a saját nemét szereti... Pedig egyszer sem biztos, hogy nem egy női egyed vette rá a teremtés koronáját ezekre a műveletekre…
(Most, hogy így belegondolok, én minden nő helyében egyszer legalább elvégezném a szőrtelenítést élete párján afféle beavatási szertartásként.. Lehet, hogy ez könnyebb és kevésbé fáradságos módja lenne a tisztelet kivívásának, mint a vasárnapi háromfogásos ebédköltemények megalkotása..:))

És a kedvenceim:

A szőke nők és a rendőrök értelmi színvonalának drasztikus csökkenése...
Ezek vajon milyen megfigyelések és észrevételek alapján hódítottak tért?
Ha gonosz lennék, azt mondanám, hogy az irigység táplálja ezeket a sztereotípiákat, lévén, hogy én is a szőke nők táborát erősítem...
A rendőrök esetében pedig az alá-fölérendeltségi viszony, a kiszolgáltatottság. De ez így túl egyszerű lenne.
És ha már itt tartunk, milyen alapokra épül a "hosszú haj-rövid ész" párosítás?
Ha valaki csak a hajszín, bőrszín vagy más külső tulajdonság, esetleg foglalkozás szerint minősíti az embereket, nem kapna jó jegyet emberismeret tantárgyból, és szinte biztos, hogy értékes emberi kapcsolatoktól fosztja meg magát.
Sokan sokfélék vagyunk, különböző erényekkel megáldva, s pár rossz tulajdonsággal megverve. Magunkkal sem könnyű együtt élnünk, így nem csoda, ha embertársaink iránt egyre kevesebb toleranciával viseltetünk.
Főleg azok iránt, akik a bennünk lévő negatívumot testesítik meg, mintegy tükröt tartva elénk.
Pedig a sok bosszankodás, idegeskedés nem más, mint egy magunk ellen elkövetett merénylet. Megéri?

Végezetül 1-2 gyöngyszem:

Két szőke nő beszélget Szent István lovas szobra előtt:
- De jó pasi! És oda van írva, hogy 975-1038.
- Ja, csak azt felejtették el kiírni, hogy pannonos, t-mobilos vagy vodafonos.

Miért járnak párban az ír rendőrök?
- Az egyik ír, a másik angol.
És a magyarok?
- Az egyik ír, a másik olvas.
(A cikket beküldte: erithrea)A Titok, avagy hogy induljunk el az önismeret útján
Mindenkinek vannak vágyai, és vannak rossz dolgok is az életünkben. Tudjuk mi ezeket a dolgokat befolyásolni? Legyen szó gyermekáldásról, fogyásról vagy akár anyagi gondokról... Lássuk, mi lehet a megoldás. »

Hogyan kezelik az egyes jegyek a (párkapcsolati) konfliktusokat?
Szerencsére nem vagyunk egyformák. A tizenkét jegy probléma-megoldó taktikáját fogom bemutatni, de azt tudnod kell, hogy több típusból vagyunk összegyúrva.Vannak tipikus megnyilvánulások, markáns jellemzők, amelyek a konfliktus-kezelés fő irányvonalát adja, ez a... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.