Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Csend...

A minap olyan dologra lettem figyelmes, amit ebben a rohanó világban egyre ritkábban veszünk észre, ez pedig a csend. Gondoljunk csak bele...
A legtöbb dolgot, ami csodálatos, észre sem vesszük, mert rohanunk.


Gyermekkoromat egy családi házban éltem, nagy kertünk volt, tele gyümölcsfákkal és virágokkal. A nyári éjszakákon kint ültem az ablakban és hallgattam az "éjszakai muzsikát", azt, amit sajnos egyre ritkábban hall meg az ember ahogy idősödik. Eltelt azóta már pár év, hogy kislányként az ablakon kibambulva néztem a csillagokat és hallgattam a tücskök ciripelését.
Azóta nekem is lett családom és elköltöztünk anyukámék kertes házából, egy városközponti 10 emeletes panelházba. Mivel a lakásunk tényleg a város szívében van, itt mindig történik valami, hol felvonulás, bombariadó, útépítés vagy ha a leggyakrabban előforduló dolgot írjam a fiatalok összegyűlése a ház mellett lévő parkolóban ami elég nagy zajjal jár.
A minap, mikor elaltattam az én drága pici fiam és a párom is elaludt, én is kikapcsoltam a tv-t és lefeküdtem. Abban a pillanatban érdekes dologra lettem figyelmes...csend volt! Ez,mint írtam nálunk nagyon ritka. Hallottam a rég nem hallott éjszakai hangokat, a ciripelést és bár tompán,de hallottam a távoli kutyák ugatását. Pár percre felébredt bennem az a kislány akinek gyerekkorában ez a dolog nagyon tetszett. Csodálatos volt és olyan nyugalom töltötte el az egész lényemet, ami szinte leírhatatlan. Sajnos nem tartott sokáig, mert egy egy autó megtörte a csendet és hamarosan a fiatalok is megérkeztek, de az a pár perc nagy ajándék volt nekem.
Tudom most néhányan elég lököttnek tartanak amiért foglalom itt a helyet ezzel a cikkel, de gondoljatok csak bele. Azok a dolgok, amik csodálatosak, egyre kevesebb figyelmet kapnak. Azok, amik nem kerülnek semmibe mára sok ember számára értéktelenné váltak és csak elmegyünk mellette, pedig milyen sokat jelent egy zajos nap után a csend, egy kedves szó, mikor a munkahelyen egész nap csak a hibáinkat hánytorgatják. A nehéz mindennapokban elfelejtjük, mennyit ér egy szál virág vagy egy kedves üzenet.
Ma mikor a legtöbb ember nehéz helyzetben van, az ilyen kicsi csodákra, "ajándékokra" kell odafigyelnünk, hogy ne keseredjünk meg.
Szóval ha nehéz az élet (már pedig mint tudjuk az) csak figyeljünk oda azokra a dolgokra, amik gyermekkorunkban olyan nagyon tetszettek.
(A cikket beküldte: Dyna22)Balesetem története, avagy semmi sem történik ok nélkül
Szeretném megosztani veletek balesetem rövid történetét. Hogy mi történt azon a szépnek indult reggelen. Mennyi minden történhet egy pillanat alatt. Azóta már feldolgoztam az akkori eseményeket, de sosem fogom elfelejteni... »

Tabuk nélkül a vicc tárgyává tett hüvelygombáról
A nem kívánt vendég A félresiklott reklámkampányok miatt sokan csak viccelődnek és nevetnek, ha meghallják a hüvelygomba szót. Ennek ellenére számtalan nőnek keseríti meg az életét és fosztja meg őt és a párját is az aktív szexualitás élet örömteli pillanataitól.... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.