Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Az élet rugója

Szerintem, s nem mások szerint, mert nem is tudom, másoknak mi a véleménye, szóval szerintem az élet nagyon rövid. Főleg akkor tudatosul ez az emberben, amikor kezd idősödni.

Azt még nem tudom, miért van így, de ha tudnám, akkor sem lenne ötletem arra, hogyan hosszabbítsuk meg. (Állítólag vannak már olyan gyógyszerek, vagy azokhoz hasonló tabletták, amelyek képesek megnyújtani az ember életét, de az már egy másik cikk témája lehetne...)

Ifjú korában a jó ember mit csinál? Él és virágzik, s azzal a tévhittel tölti ki napjait, hogy az nagyon sokáig fog tartani.
De sajnos ez nem jön be senkinek sem. Hamar elszáll az az ifjúság és vele a jó hangulat is.

Na, de várjunk, mert nem mindenkinél. Vannak emberek, akik végig élvezik - még a változásokat is. Mert azt mondják magukban: - Ó, legalább nem egyhangú ez az egész, s akkor lássuk érettebb fejjel hogyan boldogulok?

Szóval ez ilyen, mint mondtam, az idő rövid és vészesen halad a vége felé. Olyan, mint a gyertya, bármilyen nagy is lehet, miután meggyújtjuk, fogy és fogy el...

Persze kár ezen keseregni, mert ahhoz hogy hosszúnak tűnjön mégis a saját életünk, kell ahhoz egy rugó.
És mi lehet az élet rugója, ha nem a szerelem? De bizony az. Aki nem lesz sosem szerelmes, annak a rugalmassága elvész, annak elfásulnak a gondolatai, stb.
Na, honnan tudod ezt? - kérdezheti bárki. Nem tudom, látom. Sok gyerekem, unokám, rokonom van, és kiismerszik közülük, melyik milyen, hogyan él, kivel és milyen sikereket ért el.

Nem részletezem, mert a szerelem gyógyír - szerintem - minden sebre.

Vannak egyéb praktikák is, de az élet rugója bizony nagy keserűségeket, fájdalmakat levehet vállunkról, sőt kudarcokat segít átugorni, vagyis átvészelni jobban mondva.
(A cikket beküldte: csavaroseszű)Az igaz barátság létezik?
Kisgyermekkorban sok-sok barátság születik, úgy gondoljuk sokáig, ez így is marad, ők lesznek a legfontosabbak a szülők, rokonok után, nincs akadály mi eltántoríthatna a többi pajtástól. Felnőtt fejjel persze már egész másképp gondolkodom... »

Nyugdíjas horoszkóp
Hogyan viselkedünk, ha túllépjük a nyugdíjkorhatárt? Megváltozunk? Maradunk ugyan olyanok? Hogyan kezeljük a korosodással együttjáró problémákat? »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.