Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Az élet játéka

Talán van köztetek olyan aki olvasta ezt a könyvet, sajnos már az írójára sem emlékszem, pedig gyermekkorom legemlékezetesebb könyve volt.
Mondhatom azt is, hogy megváltoztatta az életemet, vagy az élethez való hozzáállásomat.


Annyi szomorú történetet olvasok, annyi szomorú és elkeseredett emberrel beszélgetek, talán luxus lenne a boldogság, vagy az öröm manapság?
Amikor eszembe jutott megint a könyv, úgy éreztem, minden embernek olvasnia kéne, mindenkinek játszania kellene a játékot, az élet játékát.
A könyv egy kislányról szól, aki elveszíti az édesanyját és a lelkész apjával szerényen, de nagy szeretetben nevelkedik. Karácsonykor kap a baba és a szép ruhák helyett, a misszionárius hordóban, egy mankót.
Nagyon sír, hisz ő babát szeretett volna, de akkor az édesapja megtanítja egy játékra, hogyan lehet örülni egy mankónak is.
Persze a kislány csak sír, hisz nem lehet örülni neki, de az édesapja azt mondja:"Azért örülhetsz a mankónak, mert nincs szükséged rá, egészséges vagy és jók a lábaid!"

Megtanultam játszani a játékot, sok-sok éve már.
Persze, nem mindig sikerül, néha nagyon nehéz bármit is kitalálnom, amikor nagyon bánatos vagyok, hogy minek is örülhetnék, de mindig próbálkozom és általában, ha nem azonnal, de sikerül.

Szeretném, ha játszanánk ezt a játékot. Talán segíthetnénk egymásnak, olyanoknak, akik épp nem tudják, vagy nem találják a megoldást, minek is örülhetnének.
Jó lenne hallani olyan történeteket, amik rossznak tűnhetnek, de jót hoz ki belőlük az ember.
Jó lenne, ha minden ember játszaná, az élet játékát!
(A cikket beküldte: myly)Gondoljunk rájuk!
Karácsony.... Készülődünk, tervezünk. Időnket leköti a vásárlás, sütés, főzés. Teljesen elanyagiasodott a világunk. Megfeledkezünk az igazi értékekről, arról, amiről a karácsonynak igazán szólnia kellene. Közben sokszor elmegyünk amellett, amire igazán jobban figyelhetnénk. »

Az Uránusz a Kos jegyébe lép - milyen hatással van a párkapcsolatokra?
Ez év júniusában az Uránusz bolygó a Halak jegyéből átkel a Kosba. Mit üzen nekünk párkapcsolati szempontból ez a jelenség? Jó néhány dolgot most kell rendbe tenned, mielőtt késő lesz. Az Uránusz a függetlenség, a szabadság, a szövetség szimbóluma. Párkapcsolat... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.