Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: A psziché titkai

Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság

Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság Nehéz időket élünk, a napok rohanással, idegeskedéssel telnek, nincs se időnk, se lehetőségünk arra, hogy kicsit megálljunk, esetleg elmenjünk valahová kikapcsolódni, feltöltődni. Sok a stressz, kevés a pénz, szeretethiányunk van, édességbe fojtjuk a bánatunkat, vagy éppen a családtagjainkon vezetjük le a feszültséget... A nehézségek ellenére szeretnéd mégis a legtöbbet kihozni magadból? Úgy, hogy közben jól érzed magad és az egészségednek is jót teszel? Akkor neked szól a cikkem!

Érezted már úgy, hogy belefáradtál mindenbe? Én néhány éve jutottam el ebbe az állapotba. Utáltam a körülményeimet, elegem volt az egész világból, de leginkább magammal voltam elégedetlen. Ha a jövőre gondoltam, leginkább sírni volt kedvem. Igyekeztem pozitívan gondolkodni, programozni magamat, de nem ment. Nem tudtam azt mondogatni magamnak, hogy minden rendben, mikor egyáltalán nem volt semmi sem rendben. Ahelyett, hogy jobban éreztem volna magam, még jobban elkeseredtem.

Sokat gondolkodtam, hogyan tudnék kilépni ebből az állapotból. Aztán rátaláltam egy nagyon érdekes és meglepően egyszerű módszerre, amiről soha nem hallottam korábban. Robert G. Smith dolgozta ki, körülbelül 10 éve alkalmazza és tanítja a technikát. Erre a módszerre szeretném most felhívni a figyelmet. Remélem, hogy e cikk által egyre többen ismerik meg, és válnak hozzám hasonlóan rajongójává.

Gyors EFT – az igazi megoldás

A Gyors EFT (Faster EFT) egy olyan gyógyító és önsegítő módszer, amely megdöbbentő hatékonyságával tűnik ki a többi technika közül. Aki elsajátítja, egész életében hasznát fogja látni, föltéve persze, hogy használja. Segítségével te magad is elengedheted a negatív érzelmeidet (szomorúság, csalódottság, harag, félelmek stb.), feldolgozhatsz kellemetlen emlékeket, és akár pszichoszomatikus betegségeidnek is búcsút mondhatsz. Feloldhatod és megváltoztathatod korlátozó hiedelmeidet (pl. nem vagyok elég jó, engem senki sem szeret... stb.). Elengedhetsz bármit, ami zavar, nyomaszt, vagy éppen megkeseríti az életedet.


Sokszor nehéz felismerni, hogy nem az az egyetlen lehetőségünk, hogy szenvedünk, és várjuk, hogy mikor változtat végre a viselkedésén a másik ember, vagy mikor változnak meg végre a körülmények. Mindig adott a lehetőség, hogy én magam változtassak azon, ahogy az adott eseményt, körülményt megélem. Nem háríthatok minden felelősséget a külvilágra, amikor nekem is módomban áll, hogy jobban érezzem magam. Hogy is várhatom másoktól, hogy boldoggá tegyenek, ha még én magam sem vagyok hajlandó lépéseket tenni a saját boldogságomért?

Az elengedés által a saját negatív reakciómat változtatom meg. Valójában tehát csak a hozzáállásom lesz más az adott dologhoz, mégis megoldódik a probléma, hiszen csak az probléma, amit annak élek meg. Azzal, hogy elengedek egy negatív érzelmet, nem másoknak teszek szívességet, hanem saját magamnak, kiszabadítom magam abból a rabszolgaságból, amitől teljesen feleslegesen szenvedek. Tudatalattim az érzelmekkel védeni igyekszik engem, idővel azonban a régi programok elavulnak, és többet ártanak mint használnak, ezért tanácsos őket elengedni és átalakítani.

A stressz

Ma már bizonyított, hogy a kezeletlen stressz számos testi tünet és betegség okozója. A stressz hatására emellett sokszor ésszerűtlenül viselkedünk, amivel ártunk magunknak és másoknak. A stresszreakció eredetileg azért jön létre, hogy képessé tegyen a gyors és hatékony reagálásra. Amikor találkozunk egy vadállattal az erdőben, nagyon hasznos, hogy adrenalin és egyéb stresszhormonok termelődnek a testünkben. Ha azonban folyamatosan stresszhelyzetben vagyunk, ez az állapot kimerít minket, és ahelyett, hogy segítene, aláássa testi és lelki egészségünket. A stressz rendszeresen történő végleges feloldásával azonban komoly lépést teszünk a testi-lelki egészség, és a sikeres élet felé. Sokszor halljuk, főleg amikor megbetegszünk, hogy kerülni kell a stresszhelyzeteket, de ugyan kinek van erre lehetősége? Egyre többen fordulnak tehát az önsegítő, stresszoldó, személyiségfejlesztő módszerek felé, amik abban segítenek, hogy rugalmasabbá, erősebbé, versenyképesebbé váljunk.

Az egész társadalom számára hasznos, ha az emberek a legjobbat tudják kihozni magukból, ahelyett, hogy a nyomasztó gondok miatt figyelmetlenné és ingerlékennyé válnának. Szinte elképzelhetetlen, hogyan változna a világ, ha a nyomasztó érzéseink helyett minden energiánkat a céljaink elérésére tudnánk fordítani. Vagy például mennyi minden más lenne, ha megtanulnánk az érzelmeinket, igényeinket indulatok nélkül a másik tudtára adni, és nem megsértődni olyasmiken, amin semmi értelme.
Tegyük meg mi a kezdő lépést, és engedjük el a saját fájdalmunkat, „legyünk mi a változás, amit a világban szeretnénk látni!” (Gandhi) Ez a kezdő lépés ráadásul nekünk hozza a legnagyobb hasznot!

Mitől hatékony a módszer?

A Gyors EFT alapvetően két technika elemeit ötvözi, ezek a hagyományos EFT (Érzelmi Felszabadítás Technika) és az NLP (neurolingvisztikus programozás). Az EFT vagy más néven a „kopogtatás” egy olyan technika, ahol a test meghatározott pontjait – ún. akupresszúrás pontokat – kopogtatjuk vagy masszírozzuk az ujjainkkal, miközben gondolatban az adott problémánkra figyelünk, vagyis átéljük a negatív érzelmet. A Gyors EFT-ben használt akupresszúrás pontokhoz azok a szervek tartoznak, amelyek részt vesznek a testben létrejövő stresszreakcióban, és a kopogtatással ezt a reakciót csendesítjük le. Mivel az elme és a test együttműködik egymással, az elme észleli, hogy megszűnt vagy csökkent a stresszreakció, és megállapítja, hogy a probléma nem probléma többé, és ennek megfelelően változások történnek az agyi idegsejtek struktúrájában. Ezért van az, hogy mikor megpróbáljuk újra érezni a negatív érzelmet, nem fog sikerülni, mert az agyunkban fizikai szinten írtuk át a problémát. Ezzel nem csak ideiglenesen, hanem véglegesen szüntetjük meg a stresszt az adott dologgal szemben, vagyis ugyanazt a problémát akár 50 év elteltével sem fogjuk tudni többé problémaként megélni. Fontos megemlíteni, hogy az elengedés és megbékélés nem tesz minket védtelenné, meggondolatlanná vagy akár rossz emberré. Ellenkezőleg, segít abban, hogy a józan eszünkkel hozzunk döntéseket, és nem a pillanatnyi hangulatunknak engedve, amit aztán később megbánnánk.

A másik technika, az NLP az, ami igazán könnyűvé teszi az elengedést, azáltal, hogy rendszerbe helyezi a kopogtatást. Figyelembe veszi az elme működését, például azt, hogy miért vannak, illetve hogyan jönnek létre a problémáink, vagy éppen azt, hogy hogyan működik, és milyen módon kommunikál az elménk.

Mindez talán egyszerűnek tűnik, de látni fogod, hogy vannak összetettebb problémák, amik nem múlnak el néhány kopogtatástól, ezekhez mindenképpen érdemes segítséget igénybe venned. Egy tapasztalt segítővel a gyógyulás nagyságrendekkel gyorsabb lehet. Idővel és gyakorlással aztán összetettebb problémákat is önállóan kezelhetsz majd.

A Gyors EFT különlegessége, hogy nem feltétlenül kell az emlékeidről részletesen mesélned, sokszor elég az is, hogy te tudod, min dolgozunk. Ez akkor lehet különösen hasznos, ha olyan emlékkel vagy problémával szeretnél megbékélni, amiről kellemetlen mások előtt beszélned. További előnye, hogy más terápiákkal összehasonlítva sokkal gyorsabban haladunk az oldással, részben azért is, mert legtöbbször nem beszéljük ki részletesen az emlékeket.

Nekem is beválhat a Gyors EFT?

Mindenkinek érdemes megismernie a Gyors EFT-t, aki az alábbi problémák bármelyikével, illetve bármilyen negatív érzelemmel küzd:

Feszültség • Szorongás • Pánikrohamok • Félelmek • Fóbiák • Alvási zavarok • Depresszió • Ingerlékenység Kimerültség • Önbizalomhiány • Szeretethiány • Súlyproblémák • Evési zavarok • Függőségek • Bűntudat Párkapcsolati problémák • Gyász, veszteségek • Gyermeknevelés nehézségei • Konfliktusok • Betegségek Traumák • PTSD • Régi sérelmek • Pesszimizmus

Miért ne adnád meg magadnak az esélyt, hogy jobb életed legyen, ha létezik egy módszer, ami működik? Mi értelme rossz érzéseket vagy emlékeket őrizgetned, amikor választhatod azt is, hogy jól érzed magad? Miért élnél korlátok közt, mikor le is bonthatod azokat?

10 ok arra, hogy kipróbáld a Gyors EFT-t


1. Többé nem kell a stressz miatt pótszerekhez (pl. édesség, dohányzás, nyugtató) folyamodnod
2. Kezedbe veheted az irányítást az életed fölött
3. Javul az emberekkel való kapcsolatod
4. Erősödik az önbizalmad
5. Segít, hogy a legtöbbet hozd ki magadból
6. Segít, hogy a vonzás törvénye neked dolgozzon
7. Jót tesz az egészségednek, tovább élhetsz
8. Segít, hogy tiszta fejjel tudj gondolkodni
9. Jól érezheted magad, bármi is történik veled
10. Jelentősen nő a biztonságérzeted

Bármilyen problémával is küzdesz, szeretettel várlak online (Skype), telefonos vagy személyes konzultációra (Budapesten). A konzultációk során elsajátítod a technikát, és egyben kezeljük is a problémáidat. Már az első alkalom után képes leszel önállóan is használni, és akár másoknak is átadhatod a tanultakat. Az újabb alkalmakkor pedig egyre mélyebb és átfogóbb tudást szerzel, és olyan trükköket tanulsz, melyekkel még hatékonyabban és gyorsabban tudod kezelni a problémákat.

Ha többet szeretnél megtudni a módszerről, nézd meg a honlapomat!
Időpont-egyeztetés:

Szappanos Judit – Gyors EFT terapeuta, tréner
Telefon: 06-70-234-7611
Email: judit@erzelmiszabadsag.com
Szeretettel várok minden érdeklődőt!

„Nem az számít, hogy mi történik velünk, hanem az, hogy mit kezdünk vele.” - Thaddeus Golas


(A cikket beküldte: Érzelmi Szabadság)


Vannak még hétköznapi csodák
Kérdezte már meg tőled vadidegen ember, hogy adhat-e neked kölcsön 5.000 Ft-ot? Amikor feltettem ezt a kérdést ismerőseimnek, mindenki először megütközve nézett rám, utána azt hitte, tréfálok, vagy megbolondultam. »

A Hold és hatása a zodiákus jegyekre
Hold: A személyiség, az ösztönösség, a képzelet; termékenység, a szervezet mûködései. Nôknél különösen fontos, nagy behatása van a nôi szervezetre. Növekvô hold gyorsabb, elônyösebb hatásokkal jár, mint a fogyó. »
Minden jog fenntartva © 2022, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.