Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Amikor egy "merész álom" valósággá válik...

Most ismét egy romantikus történetet szeretnék megosztani veletek az idősek otthonából. Ezúttal a főszereplő én vagyok!
Volt egy titkos vágyam: a férjem közelgő születésnapjára szerettem volna egy limuzinos rövidke körutat, de azt egyedül megoldani képtelenségnek tűnt...


Tavasszal a faliújságon megakadt a szemem egy felhíváson, - nem is lehetett nem észrevenni, akkora plakát volt:

Kedves Lakónk!

Minden bizonnyal Önnek is van kívánságlistája, melyen szerepelnek

- helyek, ahová szeretne elmenni,
- ételek, melyeket szeretne megkóstolni,
- könyvek, melyeket szeretne elolvasni,
- emberek, akikkel szeretne találkozni,
- cselekedetek, melyeket szeretne megtenni,

és még sorolhatnánk mi minden fér személyes vágyaink listájába.
Szeretnénk, ha az Ön kívánsága - aminek a teljesüléséért Ön is mindent hajlandó megtenni - megvalósulna, ezért arra kérjük, engedjen bepillantani bennünket kivánságaiba, vágyaiba, hátha közös erővel lesz olyan közöttük, melynek megvalósításán együtt tudunk dolgozni.
A személyes kívánságlistákat - kézzel vagy géppel írva - névvel ellátva, kérjük leadni a programszervezőnek 2015. március 31-ig.

Idős emberek vagyunk, amit fontosnak tartottunk (utazások, hobbik és egyebek) már éveink múltával életünk során megvalósítottuk, - pár évvel ezelőtt még a paint-ballt és a quadozást is bevállaltuk, mindent megbeszéltünk, de olyan igazi romantikus titokkal még nem leptük meg egymást.

A felhívás határidejéig még volt 2 napom és megszületett az ötlet! Már jó ideje emlegettük, hogy "most már meg kéne nézni a Várkert Bazárt", de csak nem írhattam meg egy rövidke mondattal az óhajomat, abból nem derülne ki a vágyam, - csupán egy prózai kívánság, amit magam is véghez tudnék vinni és cseppet sem lenne romantikus, - így megszületett a versem. Íme:

Álmom

Álmom, amit dédelgettem,
mit nem mondtam el senkinek soha, -
noha mást is álmodtam azóta,
de az nem volt merész
és nem volt ostoba!
Álmodjak merészet?
Vagy hagyjam az egészet?!
De mégis elmondom,
hisz úgy sincs egyéb gondom, -
ne nevessen senki!
Szeretném páromat
egy úttal meglepni:
Jöjjön értünk egy limuzin
mint "Meseországban",
s tegyen velünk egy kört
a Várkert Bazárban!
Tudom, hogy nagy kérés,
mi belőlem fakad,
s lehet hogy továbbra is
csak egy álom marad, -
mert mit is kvánhatnék,
ami nekünk nincsen?!
Egészséget, sok örömöt
adjon még az Isten!
Örökkön örökké lobogjon
fent a magyar zászló,
azt kívánom éljen soká
kedves párom László!

Törökbálint, 2015. március 3l.

Bártfai Andrea

... és elküldtem a programszervezőnek azzal a titkos vággyal, hogy de jó lenne, ha "nyernék" és ha a férjem szülinapjára realizálódna!

10 nappal ezelőtt az Intézményvezető Asszony hívatott, örömmel közölte, hogy az álmom valósággá vált és átadta a teljesítésről szóló levelet:

"Kedves Andrea!

Az Ön kívánsága egy limuzinos utazás volt a Várkert Bazárba.

Ezért az Olajág Otthonok megszervezte, hogy Önt és kedves férjét egy limuzin várja a törökbálinti otthon előtt, hogy a Várkert Bazárba vigye, ahol egy kávéval és süteménnyel vendégeljük meg Önöket.
Örülünk, hogy részesei lehettünk az Ön kívánsága teljesítésének, és kívánjuk, hogy a jövőben minden vágya hasonló gyorsasággal, eredményességgel teljesüljön.
Jó egészséget kívánunk!"

Ez valóban csoda volt, - de a nagyobb csoda, hogy nem ájultam el!!!

Most már továbbra is titokban kellett tartani, - egy baráti házaspárnak pont arra a napra (május 21-ikére) esett a szülinapja, ezért kitaláltam a közös programot, hogy értünk jönnek és meghívnak egy várkerti presszóba.
Igen! Volt ilyen: várt egy peugeot-t a haverral és jött egy csodaszép hófehér limuzin...

Záró soraimat "loptam":

Kívánom mindenkinek, ki cikkemet olvassa, hogy minden vágya hasonló gyorsasággal, eredményességgel teljesüljön.
Jó egészséget kívánok!
B.A.
(A cikket beküldte: Bártfai Andrea)Mitől vagyunk emberek?
Életünkben, ha jót tehetnénk, miért nem akarjuk? Vannak nehéz helyzetben lévő családok, akikre igazából csak akkor figyel mindenki, ha jön a karácsony, húsvét, vagy hasonló ünnepek. Akkor is inkább csak filmen legyen, mert az már sok embert bántana, ha foglalkozni kellene vele. »

A Hölgy Magazin
"…ez tényleg nekem, nekünk szól!" N. Márta Érdekli Önt az asztrológia? Kíváncsi, hogy álmai mit jelentenek? Tudja mik az egészséges életmód alapkövei? Esetleg munkát keres, de nem tudja, milyen a nyerő önéletrajz, motivációs levél ? Szeretne választ... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.