Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

A legelcsépeltebb újévi fogadalmak

Vége az évnek, új kezdődik. Ilyenkor mindig összegzem magamban az eddigieket, az elért célokat, a megvalósított vágyakat és azt is, amit még nem sikerült. Sokan tesszük ezt. Vannak visszacsengő gondolatok - benned, benne, bennem... ugyanazok az ígéretek visszhangoznak. Elcsépeltek? Lehet.

Kicsit utánajártam, mik azok a dolgok, amit nagyon sokat fogadnak meg, amikor pukkannak a pezsgősdugók, csendülnek a poharak, szól a Himnusz...

1. "Többet leszek a családommal, több időt szánok rájuk"
- A mai rohanó világban a napok legnagyobb részét a munkahelyünkön töltjük, bizony kevés idő jut még azokra is, akikkel együtt élünk, nemhogy távolabb élő szeretteinkre.

2. "Lefogyok!"
- Mivel a társadalom növekvő hányada a túlsúlyos kategóriába tartozik, érthető ezen elhatározás gyakorisága. Ha még hozzávesszük azt a statisztikát, miszerint 10 próbálkozásból jó ha egy sikeres, máris értünk mindent.

3. "Leszokom a dohányzásról!"
A magyarok harmada szívja. Sokan megfogadják, hogy a következő évben véget vetnek ennek az egészségtelen szokásnak. Sajnos szintén kevés a sikeres próbálkozások aránya, de talán a technika fejlődése (pl. ecigi) majd erre is megoldásokat kínál...

4. "Egészségesebben élek, többet sportolok!"
A sport csökkenti egyes rákos megbetegedések kockázatát, növeli az élettartamot, segít elérni és fenntartani a fogyást, javítja hangulatot, oltdja a stresszt, csökkenti a vérnyomást és még sorolhatnám. Érdemes a fentieket megfogadni és betartani is!

5. "Tanulok valami újat!"
Ez az, amit én minden évben megfogadok. Aztán néha sikerül betartani, néha meg nem. Nem kell ehhez iskolába iratkozni, az interneten is sok mindent el lehet sajátítani, de már szinte minden témára létezik tanfolyam is. A tanulás frissen tartja az elmét és szélesebbre nyitja a látókört.


Ti mit fogadtok meg idén? ;)
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Mikor fogy el a mosoly?
Huszonöt éve a kereskedelemben dolgozom, két műszakban, három műszakban, folyamatos műszakban. Eladóként, ügyfélszolgálatos kolléganőként, üzletkötőként, raktárosként, titkárnőként... Kérdésem: Mikor fogy el a mosoly? »

Lámpaláz
Aki még soha nem érezte, hogy hevesen ver a szíve, összeszorul a torka, kis híján rosszul van a félelemtől és pániktól nyilvános fellépése előtt, könnyedén mondja a lámpalázasokra: hisztérikák és gyerekesek. A sokak által lekicsinyelt probléma valójában óriási... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.