Változás

Saját tapasztalataim alapján térek ki a változásokra. Mitől változhat szerintem egy ember, és én mitől változtam. Továbbá egy szilveszteri érdekességet is hozzáfűztem. Nekem igazából tetszik, remélem más is így gondolja majd. :)

Azt szokták mondani, az ember élete végéig tanul…ezt ki egészíthetnénk azzal is, hogy „változik”. A változás lehet jó és rossz, lehet aprócska vagy hatalmas is, és kiválthatja rengeteg minden. Van, aki egyszerűen csak többre vágyik, de olyan is akit az élet változtat meg. Itt jövök Én a képbe.

Vidám kislány voltam, szerettem játszani... igaz többnyire kisautókkal, de a babákkal is elvoltam. Aztán elkezdtem nődögélni. 13 éves lehettem, amikor feltűnt, hogy engem nem kergetnek a fiúk a suli folyóson, nem akarnak „fogdosni” és ezért nem is üthetem meg őket nyávogva, hogy „Ne mááár!!” Elkezdett zavarni, hogy csúfolnak, mert csúnya vagyok. Így kevéske önbizalommal jöhetett a középiskola.

Akkor és ott éreztem változnom kell. Többre vágytam! Kisebb változásokkal kezdtem és drasztikussal fejeztem be, szemüveg helyett kontaktlencse, feltűnő vörös hajszín, sokan meg sem ismertek. És akkor elindult valami, elkezdtek velem barátkozni, hogy milyen jó fej vagyok, rengetegen akartak velem járni, mindenkinek tetszettem. Bevallom tetszett. Csak egy valami zavart, hogy de Én eddig is Én voltam, csak a külsőm lett más.

A következő változásom, már nem ilyen jellegű volt. 20. szülinapomon történt egy hatalmas tragédia az életemben. Itt és ekkor változott meg a személyiségem. Átértékeltem a dolgokat és talán fel is nőttem egy kicsit.

2 évvel később egy szerelem is megváltoztatott, mindenki szerint jó irányba. Így is látszik, hogy a változáshoz, sok minden hozzájárulhat.

Most 24 éves vagyok, sok mindent átéltem, rengeteg élményem van. Valamilyen szinten változgatok, de Én mindig Én maradok. Szerintem fontos, hogy valaki merjen változni, sokszor kis dolog is elég, amitől jobbnak érezhetjük a világot. Az „Új Én” lehet szebb, lehet másabb, de mindig maradjon meg legbelül Önmaga.

Végül egy kis érdekesség. Az emberek Szilveszterkor úgy érzik, valami véget ér és helyette valami új kezdődik. Ugye mindenki számára ismert a fogadalom. Kutatások szerint, csak minden 10. fogadalmunkat tartjuk be. A leggyakoribb és egyben legnehezebb fogadalom, a cigiről leszokás, aminek betartását hihetetlen, de a férfiak vezetik. Továbbá vannak különböző taktikák, amivel a fogadalmat kell tenni, ilyen pl. a nőknek minél halkabban kell kimondani, annál hatékonyabb. A férfiaknál pedig konkrétumoknak kell elhangzani. Sok sikert mindenkinek! :)

Szerintem, ha konkrét célunk van, azért nem muszáj vele szilveszterig várni. Csak bátran, változásra fel!
Ez az Én kis történetem és egyben véleményem.
(A cikket beküldte: Krisztike_87)Élet és elmúlás
2010. Szeptember 24. van, péntek. Elég álmosan ébredtem, a hét fáradalmai már éreztetik velem, hogy pihenni kéne. Megiszom a tejeskávém, lassan készülök. Amikor kiléptem a lépcsőházból, megborzongtam. Minden nedves, nyirkos és bár még szeptember van, alig van a... »

A legelcsépeltebb újévi fogadalmak
Vége az évnek, új kezdődik. Ilyenkor mindig összegzem magamban az eddigieket, az elért célokat, a megvalósított vágyakat és azt is, amit még nem sikerült. Sokan tesszük ezt. Vannak visszacsengő gondolatok - benned, benne, bennem... ugyanazok az ígéretek visszhangoznak. Elcsépeltek? Lehet. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.