Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Tökéletes?

A tökéletes olyan tulajdonság, ami nem létezik. Vagy az, amivel az amerikai álomfilmek főhőseit felruházzák.
Mindenki esendő! Így az sem létezik, hogy valaki ne vágyjon megértőbb kapcsolatra, nagyobb fizetésre, több figyelemre (és elismerésre), vagy az álom autóra.


Hogy honnan jön ez az őrjítő hajtás a legjobbért, a legszebbért, a leg-leg-leg-ért, sajnos senki sem tudja megmondani, így lefékezni sem tudja már senki. Csak saját magunk! Ha van hozzá elég bátorságunk! És elfogadjuk, hogy a középszerűségnek és néha (sokszor) a megalkuvásnak is van haszna, nyugalma. Mert miről is szól a "tökéletes"? A nyugalomról! De ez a két fogalom kizárja egymást! Mert aki a tökéletesre törekszik, az sohasem nyugszik, aki meg nyugodtan elfogadja a 100% alatti dolgokat, az meg nem tökéletes, de közelebb lehet a teljességhez!

Nos, mi a fontosabb? Büszkén, állva meghalni, mint a fák, vagy kimondani a halálos ágyon infúzióval a karban: -"Ej vazze! Ez az élet nevezetű cucc jó kis buli volt!"
Hiszem, hogy nem egészséges dolog a hibátlanra apellálni! (Lásd 4 levelú lóhere!) Esendők vagyunk, hagyjuk már az értelmetlen, mások által felállított szabályokat! Carpe diem!

Tudod, ha autót vezetsz és ennek követketében nem halsz meg, az nem jelenti azt, hogy tökéletes vagy és nagyon tudsz vezetni! Csak vigyáznak rád mások! Vagy éppen jó napot csíptél ki és nem hajtott arra senki.
Ja! És esetleg használtad a tükröket, amiben megjelentek a forgalom képe mellett a szemed alatti karikák, amiket a "tökéletes" utáni hajsza mázolt oda!
(A cikket beküldte: Blackpgm)Az örök dilemma
Évezredek óta az egyik legnépszerűbb, a legvitatottabb kérdés, hogy létezik-e barátság férfi és nő között. Van, aki szerint persze, hogy létezik, hiszen neki is van. Van, aki szerint kizárt, hogy létezzen. S van olyan csoport is, akik szerint az egész egy hatalmas... »

Gyerekek a halálról
Szerintem nem könnyű a halálról beszélni – megtalálni a megfelelő szavakat, s meglehet, szavakra talán nincs is szükség az emlékezéshez. Halottak napján kedves gyermekhangokra lettem figyelmes. A rádióban arról kérdezték őket, voltak-e a szüleikkel a... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.