Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Szíved melegségét változtasd kályha melegévé

Egy nagyon különleges adományozási lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket. Jön a tél, már itt is van, éjszaka fagypont alá hűl a levegő. A Kelet-Európa misszió nem először szeretne segíteni rászoruló családoknak egy-egy meleget adó kályhával.

Szeretem a telet! Nincs gyönyörűbb, mint amikor éjszaka hull a hó, az utcai lámpák fénye megvilágítja a hópihéket, mintha csillagok hullnának az égből. Meleg takaróba csomagolva ücsörgök a fotelben, a háttérben csöndes karácsonyi zene szól (hozzátartozik a hóeséshez), benn félhomály, nézem a kinn szálló hópihéket, pocakom teli, meleg van. Jó nekem. Klisé és unalomig ismételt, főleg ilyenkor, télvíz idején, hogy mekkora különbségek vannak életek között: egyikőnk plafonig érő karácsonyfával ünnepel, másikunk nagykabátban didereg egy szobakonyhás lyukban hat gyerekkel.
Mindenki tisztában van vele, hogy vannak segítségre szoruló emberek és nagyon sok embernek van lehetősége segíteni rajtuk. Nagyon sok ember szeretné is ezt megtenni, de néha akadályokba ütközik. Gyakran hallom, hogy „bementem ide/oda”, de nem vették át az ajándékot, meg, hogy „ott volt a sok cucc a háttérben, mert nem volt, aki szétossza”. Az ilyen tapasztalatok – érthetően – nem inspirálják az embereket arra, hogy összepakolják egy szatyorba a fölöslegessé vált dolgaikat és elajándékozzák rászorulóknak.
Én mégis azt mondom, ne adjuk fel! Ha az egyik ajtóból elküldenek, kopogjunk be a másikon! Gyülekezetek, segélyszervezetek, templomok, kórházak, óvodák, iskolák – majdcsak lesz valahol egy kéz, amely átveszi a csomagot. Ha nem szeretnénk kilincselni, sokat segíthet az internet is.
Most egy nagyon különleges adományozási lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket. Jön a tél, már itt is van, éjszaka fagypont alá hűl a levegő.
A Kelet-Európa misszió nem először szeretne segíteni rászoruló családoknak egy-egy meleget adó kályhával. A Kályhaakció keretében a szervezet kályhát vásárol olyan szegény családok részére, akik nem rendelkeznek fűtéssel.
Többféle módon is lehet adakozni, a misszió számlájára küldött pénzadománnyal, csekkes befizetéssel vagy akár kályhával, sparhelttel.
Egy sparheltet nagyjából 30.000 Ft-ért tudnak megvásárolni, de ha éppen kályhád van, akkor azért is elmennek.

Bővebb információkért nézd meg a Kelet-Európa misszió honlapját itt:
http://www.misszio.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=151%3Akalyhaakcio&catid=52&Itemid=63〈=hu

Karácsonykor a legnagyobb ajándék az, ha magad is ajándékozol.
(A cikket beküldte: Basset)"Mindenkinek szüksége van egy emberre, aki meghallgatja, aki szereti."
Az én történetem az én legjobb barátomról szól, arról az emberről, aki egyedi értékekkel bír a mindennapjaimban, akire mindenben számíthatok, akivel mindent megoszthatok, a bánatom, az örömöm, a boldogságom. Pedig évekig nem is beszéltünk előtte. »

Mondd, te mit választanál?
A napokban olvastam, hogy manapság a házasságokban már nem a 7. év a legkritikusabb, a vízválasztó… hanem a 20. év. Egyre több házaspár „dobja be a törölközőt”, válik el, kezd új életet a házastársa nélkül. Ennek különböző okai lehetnek –... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.