Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Szia Jézuska

A legszegényebbek karácsonyának bemuatatása egy gyerek szemével láttatva. Fájó és édes érzés, ahogy egy gyermek az életet jobban elfogadja, mint mi felnőttek...

Mondjuk, csak úgy „játsziból”, hogy újra gyerek lehetek, és kérhetek bármit, hiszen nemsokára itt a karácsony.

Először is egy napfényes országot szeretnék, ahol nincs hideg és nem fagy éjszaka sem, hogy ne fázzanak az emberek.
Ahol mindenkinek van hol laknia és nem jön a végrehajtó, bár nem igazán tudom még, mi az a végrehajtó, de ha jön valaki, aki kizavarhat a házból és nem tudja senki, még a felnőttek sem, mit kell ilyenkor tenni, akkor már tudom, hogy nagyon rossz ember lehet.

Szeretném, ha lehetne egy kistestvérem, de ahhoz az kéne, hogy legyen elég pénzünk.
De anya azt mondja, ha éjjel-nappal dolgoznak ők mind a ketten, akkor sem lesz elég.
Aztán, ha munka sem lesz, akkor elmarad még a karácsony is.

Ez hogy lehet, Jézuska, szabad, hogy elmaradjon a karácsony?

Az osztálytársam azt mondja, náluk talán nem lesz meleg vacsora sem, mert ha lesz pénz, azt inkább fára költik, na nem fenyőfára, hanem tüzelőre, mert a legfontosabb, hogy fűtsenek.
A múltkor kabátba kellett öltözni a suliban is, azt mondták elfogyott a keret, vagy mi, és most, azért van hideg, még ebédet sem kaptunk.
A napköziben jó voltam, megcsináltam a leckét, és általában nem is verekszem, nem hisztizek a boltban, hogy anya vegyél nekem csokit.
Megosztom Sárival az uzsit, mert ő soha nem hoz.
Karácsonyra már fogunk tudni olvasni, akkor átmegyek majd Sáriékhoz és mesélek a kis tesójának, lehet, hogy átviszem majd a játékaimat is, mert ők szegényebbek tőlünk is.

A nagyi azt meséli, hogy nekik sem volt fenyőfájuk, csak bevittek egy fenyőágat és azt díszítették fel, gyertyát gyújtottak és imádkoztak.
Sáriékkal fogjuk tölteni a karácsonyt, anyáék áthozzák nekik a hősugárzót .
A régi mesekönyveimből, adok nekik ajándékba.
Apa hoz egy kis bort, anya meg Sári anyukája összeütnek valami kis olcsó vacsorát, még talán süti is lesz.
Aztán a felnőttek kártyáznak, mi meg játszunk.
Aztán majd meggyújtjuk a gyertyákat és imádkozunk, hogy jobb legyen a karácsony és ne féljünk, hogy mit eszünk és hol fogunk lakni.
Hogy soha ne éhezzenek és fázzanak a gyerekek, sehol a világon.
(A cikket beküldte: joanna51)Fogadalmak
Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást. Mikor szilveszter éjjelén koccintunk egy boldog, szép és sikeres újév reményében, sokak fejében fogadalmak sokasága fogalmazódik meg. Reálisak, megvalósíthatóak és kevésbé azok, a... »

Szerelmi kötés. Áldás vagy átok?
Az örök szerelem záloga, vagy a karmikus teher, esetleg fojtogató póráz? Manapság egyre többen keresnek fel jósokat, boszorkányokat és a mágikus mesterségek egyéb beavatottjait azért, hogy szerelmi kötést kérjenek tőle. Teszik ezt abban bízva, hogy így... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.