Kategória: Nők és férfiak

Párkapcsolati kríziseink IV. - Férfiak és nők világa

Vannak dolgok, amiről nem nagyon beszélünk. Ilyenek például a szexuális kudarcok. Erről még barátnőnknek/barátunknak sem számolunk be, mert szégyelljük a dolgot. Pedig a hiba nem mindig bennünk van. Sőt, általában sosem bennünk van.
Beszéljünk tehát róla!


Gyámoltalan férfiak?
Mai világunkban általában a nők teszik meg az első lépést a szakítás felé. A boldogtalan helyzetben sokáig szenvednek, mire meghozzák döntésüket. Néha ezt az utat látják könnyebbnek, mint azt, hogy fáradozzanak a kapcsolat rendbehozatalán. A férfiak tehetetlenebbek hasonló helyzetben. Sokszor hisszük úgy, hogy a férfiak azért nem lépnek, azért nem tesznek semmit, mert nem érdekli őket a kapcsolat, érzelemmentesek. Pedig ez nem így van. Ők is éppen úgy szenvednek egy adott helyzetben, mint mi, nők. Ők viszont félnek kimutatni gyengeségüket, és valljuk be, a nők többsége nem is tudna mit kezdeni azzal a helyzettel, ha párja kimutatná sérülékenységét, boldogtalanságát. A befele fordulás, szótlanság nem az érdektelenség jele, hanem a sérülékenységé, a bizonytalanságé. Ha nem felszínesen vizsgáljuk a dolgokat, észre fogjuk venni a jeleket.

A férfiak valódi énje
A férfiaknak gyakran jót tesz a válsághelyzet. Nem csak a nők, de főleg a férfiak távolodnak el leginkább belső valós lényüktől. A kapcsolatban fellépő válság megmutathatja az utat önmagukhoz.
Minden férfinak megvan a maga problémája. Kinek ez, kinek az. Problémáikat nem igaz szeretik társukkal megbeszélni, sokkal inkább sörözés közben a haverokkal. Az alkohol szabadjára engedi érzelmeiket, de ez a viselkedés a kapcsolatban még nagyobb eltávolodást eredményez. A férfiak rettegnek attól, hogy megmutassák valódi énjüket, mert félnek, hogy ez által sebezhetővé válnak. Mindemellett tetteiket a félelem is irányítja, mert tudatosan vagy tudat alatt félnek attól, hogy lemaradnak valamiről. A legnagyobb baj talán az lehet, hogy a férfiak legtöbbször az eszükkel hoznak döntéseket, és nem a szívükkel.

A férfiak szexuális kudarcai
A hétköznapi problémák, megélhetési, anyagi gondok, munkahelyi stressz stb. mind-mind hatással vannak a férfiak lelkiállapotára. Ezek a problémák eredményezik legtöbbjüknél a szexuális zavarokat. A teljesítmény kérdése sok férfi szemében összefügg az anyagi helyzettel, a hatalommal. Amikor valaki, aki hosszú ideig vezető szerepet töltött be a hivatásában és jó anyagi körülmények között élt, hirtelen elveszíti az állását, vagy rosszabb pénzügyi helyzetbe kerül, előfordul, hogy probléma támad a szexuális életében is. Úgy érzi, nem tud megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak, és ezt magánéletére is kivetíti.
A férfiak rettentően szégyellik ilyen jellegű problémáikat, és ez általában a partnertől való eltávolodást eredményezi. Az első kudarcélmény után, a férfi fejében már ott lesz a félelem, hogy mi van, ha legközelebb is kudarcot vall. Pedig problémája oka legtöbb esetben nem szervi eredetű, hanem lelki jellegű.
Legtöbben problémájukat nem beszélik meg senkivel, sajnos a partnerrel sem. Az eset többszöri előfordulása után pedig kerülni próbálják majd a szexuális együttlétet. Pedig ez a legrosszabb, amit tehetnek.
A partnerrel való megbeszélés, az előtte való megnyílás sokat segíthet. Ha meg értik, hogy problémájuk átmeneti, és zavart lelkiállapotuk okozza, hamarosan ismét régi formájukat hozhatják.

Semmit sem erőltetni!
Előfordul, hogy ezek után sem megy az együttlét rögtön első alkalommal, de ha nyugodtak maradnak, és nem erőltetik a dolgokat, akkor a siker szinte biztos. Az ördögi körből való kilépés nem valószínű, hogy egyik napról a másikra megy majd, de őszinteséggel és türelemmel minden nem szervi eredetű szexuális probléma helyrehozható. Természetesen ehhez elengedhetetlenül szükséges a partner bevonása, és az ő megértése, türelme is.
A nőknek ebben az esetben semmiképp nem szabad erőltetniük semmit, hisz az épp partnerük amúgy is erős teljesítménykényszerét erősítené. Sikertelen próbálkozás esetén biztosítania kell partnerét, hogy mellette áll, és támogatja őt.
A férfiaknál előforduló szexuális zavarok esetében az okozza a legtöbb félreértést, hogy a partner tévesen értelmezi a történteket, és azt gondolja, ő a probléma kiváltója. Hogy férje már nem szereti, nem tetszik már neki, hogy nem kívánatos, esetleg a partnere már unja őt. Az esetek többségében nem ez a probléma oka. Számtalan kiváltó ok lehetséges, ennek felderítéséhez alkalmanként nem árt szakember segítségét igénybe venni.

A nők szexuális kudarcai
Felmérések bizonyítják, hogy a nők 60%-nak soha nincsen orgazmusa. Ebben a témakörben általában a férfiakat hibáztatják. Pedig nem mindig bennük van a hiba. Annak, hogy egy nő soha nem éli át az orgazmust, számtalan oka lehet.
A gyermekkor ebben a kérdésben is jelentős szerepet játszik. A kamaszkorban előtérbe kerül a szexualitás és a párkapcsolat témája. A szülőkre nagy felelősség hárul ebben az időszakban, mert nem megfelelő felvilágosítás esetén gyermekük jövőbeli párkapcsolatait tehetik tönkre. Akadt páciens, aki elmesélte, hogy édesanyja a szexualitásról úgy vélekedett, hogy az rossz és felesleges dolog. Létezik olyan gyermek, aki szüleit látja meg épp aktus közben, és mivel nem érti, mi történik, a kép kellemetlen érzésekhez fog kapcsolódni.

A legnagyobb támadás
Előfordul, hogy a gyermeket szexuálisan molesztálják. Ez a legrosszabb következményeket vonja maga után. A gyermek felnőtt korában általában tartózkodik a szexuális kapcsolattól, vagy ha mégsem, akkor azt kellemetlen élményként éli meg. A szexuálisan molesztált gyermekek köréből kerül ki azoknak a nőknek a többsége, aki soha nem éli át az orgazmust. Hogyan is élné át, amikor az emlék, amit őriz megalázó, rémisztő és energetikailag a legnagyobb támadás személye ellen. Ezek a gyermekek általában nem számolnak be anyjuknak a történtekről. Ha mégis, az édesanya általában kitalációnak tartja a történetet, és nem veszi komolyan a gyermek segélykérését. A nők többsége nem tudja elképzelni, hogy párja ilyesmire vetemedne. Ez a viselkedés a gyermekben fokozza a szorongást és a félelmeket, mivel úgy érzi, anyja nem áll ki mellette.

Az erőszak hatása
A szülők között történ tettlegesség szintén komoly hatással van a nők későbbi szexuális viselkedésére. A helyzetet tovább rontja, ha ez az anya várandós állapotában történik. Az agresszió, a tettlegesség előidézi, hogy a gyermeknek komoly problémái lesznek saját testének elfogadásában. Nőiességét nem tudja egészséges módon kifejezni, saját magát nem tudja elfogadni. Legtöbb esetben ezek a nők tudat alatt apjukhoz hasonló, agresszív társat választanak.

Egy kapcsolatban az idő múlásával sok minden megváltozik.
Egy idő után lehet, hogy úgy érezzük majd, társunk teljesen más ember, mint amilyennek megismertük. Előfordul, hogy már nem tudunk miről beszélgetni, vagy a szexuális élet válik unalmassá. Párunk új szokásokat vesz fel, melyeket nem nézünk jó szemmel, vagy jó szokásait hagyja éppen el. Nézzük meg alaposan: mi mindenben változtunk mi is. Mennyivel másképp látjuk a világot, mint mondjuk 10 éve. A lényeg, hogy együtt fejlődjünk. Ki merem mondani azt, hogy még ennyi idő után is van mit felfedezni egymásban.
(A cikket beküldte: Tündér69)18 biztos jel, hogy hazudik a másik
Az emberek többségének meggyőződése, hogy profi módon hazudik. Leírásunkból kiderül, ki hol rontja el, majd bukik bele saját füllentéseibe... »

Az ölelés jelentősége
Ebben a firkantásomban az ölelés jelentőségéről írok, sokan megírták már, én sem tehetek mást, csak a saját szemszögemből vizsgálódom. :) Minden véleményt, tapasztalatot szívesen fogadok. Lehet-e túl sok az ölelésből? Vagy sosem elég? Egyáltalán tapasztaltunk-e... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.