Kategória: Asztrológiai cikkek

Nyugdíjas horoszkóp

Hogyan viselkedünk, ha túllépjük a nyugdíjkorhatárt? Megváltozunk? Maradunk ugyan olyanok? Hogyan kezeljük a korosodással együttjáró problémákat?

Kos

A Kosok kedvelik a változást, különösen, ha előrejutást remélhetnek tőle. Energikus emberek, akik vállalják a feladatokat. Talán eleinte még várják is a nyugdíjazás utáni pihenést, egy-két hét eltelte után azonban visszatérnek valamelyik régi hobbijukhoz, vagy belevetik magukat egy újba. Akkorra talán már sikerül több türelemre nevelniük magukat, amelynek eredményeként új elfoglaltságuk nem marad meg a hobbi szintjén, hanem új hivatás lesz! Akár így, akár úgy, azt nem szeretnék, ha a nyugdíjba vonulásukkal életszínvonaluk csökkenne. Ők örök fiatalok, akiknek minden életkorban szükségük van új kihívásokra. A Kos férfiak rengeteget barkácsolnak szerelnek, a környék ezermesterévé válhatnak, a hölgyek pedig sokat sütnek-főznek, de leginkább sütnek, megörvendeztetve ezzel a rokonságot és a szomszédságot, de ők sem riadnak vissza, ha férfias barkácsolásra van éppen szükség.

Bika

A Bika jegy szülötte nem nagyon tudja kezelni a változásokat; ez mintha biztonságát fenyegetné, s érzelmi zavart kelthet. Mivel kiváló tervező, ha a változás elkerülhetetlen, legalább jól felkészül rá. Nagyon élvezi a szabad óráit, s ilyenkor nem sajnálja barátai szórakoztatására költeni a pénzét. Előfordulhat azonban a lustaság vesz erőt rajta, s könnyedén elvesztegeti idejét. Nagy örömmel néz a nyugdíjba vonulás elé, különösen, ha a nyugdíj összege kielégítő. Ha sok a szabadideje, keres magának valamiféle elfoglaltságot. Talán olyasmit, amit egész életében szívesen csinált, s most sokkal alaposabban foglalkozhat vele. Ha nem ez a helyzet, új érdekes hobbira kell rábeszélni, különben a letargia idő előtt megöregítheti. Ajánlható pl. a kertészkedést, a Bika jegyben született nők különösen kedvelik a varrást és a hímzést (a türelem Bika erény)

Ikrek

Az örökös változás életmód az Ikrek esetében; leginkább az unalomtól fél, így mindig talál magának új kedvteléseket. Ha nem, akkor legközelebbi és legkedvesebb hozzátartozóinak kell - a nyugtalanság első jelére-kielégítő elfoglaltságról gondoskodniuk. Szabadideje valójában nincs is, minden pillanatot kitölt a tevékenység, még ha az csupán írás vagy beszélgetés is. A nyugdíjba vonulás miatt nem aggódik, hiszen annyi érdekes dolog van a világon, s mindegyiket ki akarja próbálni (lehetőleg egyszerre!), amikor végre elég ideje lesz. Ha energiái nincsenek megfelelően hasznosítva, hajlamos a pletykálkodással hosszú órákat eltölteni, és úton útfélen hosszas beszélgetéseket folytatni, akár idegenekkel is. Lelkes nézői és hírvivői a parlamenti közvetítéseknek, és mindenről meg van a saját véleményük is, amit akár kéretlenül is megosztanak másokkal.

Rák

A Rák szülöttek esetében a változások többnyire a hangulataikat, érzelmeiket érintik. Életstílusukon már sokkal kevésbé készek változtatni - azért, mert ilyen esetekben a folyamatosság szükségszerűen megszakad. A munkanélküliséget nehezen viselik; a Rákjegy szülöttei a nyugdíjas éveket boldogan használják ki arra, hogy a családjukkal többet törődjenek. A hölgyek boldogan vállnak főállású nagymamává, aki süt-főz, gondosan táplálja és gondozza utódai utódait is. A nagypapák színesen mesélnek a múltról az unokáknak, vagy avatják be őket a család titkaiba. Ebben az életkorban jó szórakozás a számukra a családfa - kutatás, vagy régi gyűjtőszenvedélyük elmélyítése.
Biztos kézzel és ízléssel nyúlnak az antik tárgyakhoz, érdemes odafigyelni tanácsaikra. A régi fényképeket, képeslapokat különösen kedveleik, és szívesen mesélnek ezekről szép történeteket.

Oroszlán

Az Oroszlán nem rajong a változásért, ezért meggondolatlanul nem is hagyja el a járt utat a járatlanért. Ám ha sikerül az előrejutás eszközének tekintenie az egyes élethelyzeteket, megbirkózik a változással is. A pihenés fontos az Oroszlánok számára. Csak úgy, mint a vadon királyai, ő is szívesen szunyókál, sziesztázik a déli melegben. A szó szoros értelmében vett műkedvelő, mivel nincs hobbija, mint olyan; foglalkozzon bármivel, ezt a szakértő szintjén műveli. A nyugdíjba vonulás új kapukat nyit meg az Oroszlán előtt: arra az időre már számos elfoglaltságot talált, amelyet ekkor is űzhet, ill. tovább fejleszthet. könnyen elképzelhető, hogy valamely kedvtelését pénzkereső elfoglaltsággá alakítja, mert ragaszkodik megszokott életszínvonalához. Játékos kedvét sem veszíti el, sőt, mintha még több ideje lenne a szerencsejátékokra, esetleg a lóversenyre járni.

Szűz

A Szűz havának szülötte általában jó lehetőségnek tekinti a nyugdíjas éveket, amikor végre teljesen átadhatja magát a korábban is űzött kedvenc időtöltéseinek. Csaknem biztosan hobbija a kertészkedés, hiszen lelkes és született természetbarát. A jövedelemcsökkenést - feltéve, hogy nem túl jelentős - higgadtan fogadja. Mivel mindig megnézte, mire költötte a pénzt, nem anyagias. Kishitűsége miatt talán nehezen birkózik meg a munkában bekövetkezett változásokkal. Az elbocsátás réme ijesztő; de azonnal új álláslehetőséget keres. Mivel pedig szívesen és jól dolgozik, a többségnél sokkal könnyebben talál. Ő az, aki fizetség nélkül is elvállalja a munkát, ha megengedheti magának, mert imád segíteni. Különösen az idősebbek gondozásában jeleskedik, de kitűnő társalkodónő, vagy titkár válhat belőle, fontos, hogy éles eszét tovább csiszolhassa. Ebben az életkorban remek irodalmi alkotások kerülhetnek ki a kezük alól.

Mérleg

A Mérleg jegy szülötte, boldogan néz a nyugdíjas évek elé - elméletben semmi nem vonzóbb, mint azok az idők, amikor nem kell korán kelni, munkába járni, s megbirkózni a munkás élet apró-cseprő gondjaival. Vonzó elfoglaltság nélkül azonban már nem olyan örömteli ez az időszak, mint ahogy azt elképzelte, sőt egyszerre csak azt veheti észre, milyen gyorsan öregszik. Új, szórakoztató hobbik vagy tevékenységek friss erőket szabadítanak fel. Szerencsére ebben az életkorban sem hagyja el magát, törődik külsejével, és a legapróbb elintézni valót is csinosan, elegánsan teszi meg, esetleg ebben még kis túlzásokra is hajlamos. A Mérleg jegy szülötte szívesen ül be barátnőjével egy cukrászdába, imádja, hogy most van ideje társasági életet élni, művészeti eseményeket látogatni. Ebben az életkorban is fontos nekik a társ, így mindig készek az ellenkező neműekkel egy kis beszélgetésre.

Skorpió

A Skorpió, a nyugdíjas éveket lehetőségnek tekinti, amikor végre kipróbálhat mindent, amire addig nem maradt ideje. Sokszor még kevesli is az időt mindarra, amit eltervezett. Szüksége van érdekes elfoglaltságra. Ebben az életkorban is fontos neki a misztikum. gyakran ilyenkor kezd ezoterikus tanulmányokba, mert van ideje a lelki elmélyülésre. Veszélyes is lehet számára, ha valamelyik szélsőséges irányzattal találkozik, mert könnyen fanatikussá válhat. Imádja a rejtélyeket és a rejtvényeket. Sok Skorpió szülött szenvedélyes rejtvényfejtővé válik, és gyakran nyer is, a különböző pályázatokon. Szívesen látogatja a temetőket, Ő soha nem feledkezik meg elhunyt szerettei sírjának gondozásáról. A haláltól nem fél, a temetőt nyugodt, békés helynek találja, ami lehetőséget nyújt a meditációra éppen úgy, mint a természet szépségeinek élvezetére.

Nyilas

A Nyilas jegy szülötteit, az ismerttől való elszakadás lelkesedéssel tölti el, ezért meglehetősen gyorsan megbarátkoznak az új körülményekkel. A nyugdíjba vonulás izgalmas lehetőségeket kínál, és a Nyilasoknak gondoskodniuk kell arról, hogy meg növekedett szabadidejüket hasznosan töltsék ki. Imádnak utazni, és ha anyagilag megengedhetik maguknak, egy év alatt többször is elutazhatnak külföldre. Akiknek vékonyabb a pénztárcájuk, azoknak érdemes kipróbálniuk az árubemutatókkal egybekötött, hajó, vagy buszos kirándulásokat, hiszen így kevesebb pénzből is sok élményhez juthatnak. Mivel kedvelik az állatokat, jó szórakozás lehet, a lóverseny, vagy egyszerűen a kutyasétáltatás, és egyébként, pedig imádnak kártyázni is. Az új ismeretekre még mindig szükségük van, de már nem csak olvasnak, de esetleg át is adják tapasztalataikat az új nemzedékeknek. Szívesen foglalkoznak történelem vagy biblia kutatással is, mert hitük egyre erősebb az évek múlásával.

Bak

A Bak jegy szülötteinek a megfontolt takarékosság és befektetés biztosítja a jó életkörülményeket a nyugdíjba vonulásuk után. Nekik nem okoz gondot előre megtervezett elfoglaltságokkal eltölteni megérdemelt szabadidejüket. Föld jegyeként, a Bak szülöttei is ügyesek a keresztkérdésben, szeretnek túrázni, és kirándulni, lehetőleg a hegyvidékeken. Ugyanakkor nagyon muzikálisak és irodalomkedvelők, így a zene és a könyvek segítségével tartalmasan múlnak a napok. Hajlamosak azonban begubózni, és elzárkózni a nagyvilágtól, ezért fontos, hogy rokonaik és barátaik akkor se hagyják őket magukra, ha időnként pesszimisták és mogorvák. Csak egy kis törődésre van szükségük, hogy csillogtathassák rendkívüli tehetségüket és angolos humorukat. Ha nincs nagy társaságuk, legalább egy sakk partnert keressenek maguknak legjobb, ha ezt a sportot régi szokás szerint, a téren űzik.

Vízöntő

A Vízöntő szülötteknek nem szabad a nyugdíjba vonulás miatt keseregniük – már tíz évvel korábban. Hasznosabb, ha helyette új érdeklődési területeket fedeznek fel, amelyek majd kitöltik az életüket, ha eljön az idő. Ha munkája unalmas, értéktelen vagy túl konvencionális volt, biztosan arra vágynak majd, hogy kiélhessék eredetiségüket és alkotó vagy természettudományos hajlamaikat. Fel kell készülniük bizonyos fokú – elkerülhetetlen – alkalmazkodásra is; előfordulhat, hogy szükségük lesz némi nyugdíjkiegészítő foglalkozásra. Szerencsére a Vízöntők mindig tele vannak új ötletekkel, így ez nem lesz nehéz. Még ebben az életkorban is képesek megtanulni a számítógép és az Internet használatát, így valóban új világ tárul ki előttük, és csak azt sajnálják, hogy nem jutottak előbb ehhez a lehetőséghez. Ők lehetnek azok a „vagány” nyugdíjasok, akikhez a fiatalok hasonlítani szeretnének ebben az életkorban.

Halak

A Halak jegy szülötteit a változások túl könnyen felizgatják. Úgy érzelmileg, mind fizikailag, nehezen birkóznak meg az új helyzettel. Amikor nyugdíjba mennek, sok minden érdekli őket, és örömmel fogadják majd a meg növekedett szabadidőt. De ha nincs hobbijuk, rengeteg kihasználatlan idejük marad, és a kényszerpihenő gyorsan öregít. Élénk fantáziájuk miatt nagyon szeretnek olvasni, de vigyázni kell arra, hogy olvasmányaik lassú léptekben ne forduljon vissza a gyerekkori tündérmesék birodalmáig. Ők is végtelen és megállíthatatlan szóáradattal képesek elönteni azokat, akik hajlandók meghallgatni őket. Vigyázniuk kell azonban arra, hogy a figyelem ébrentartása miatt ne színezzék ki túlságosan megpróbáltatásaik, és szenvedéseik történetét, mert ez lehet, hogy rossz fényt vet családtagjaikra. Keresniük kell egy olyan érdekes elfoglaltságot, amely kitölti az idejüket. Hatásos a helyi egyházközösségi tevékenység vagy a jótékony célú szervezetekben végzett munka.

Megjelent partneroldalunk, az Ezoterikus.hu hozzájárulásával.


Válassz színt a csillagjegyed szerint!
Minden csillagjegynek megvan a maga kedvező és kedvezőtlen színe. Ha jól választasz magadnak, akkor energikusabb, szebb és elégedettebb lehetsz! »

Ébren álmodunk?
Ki tudja, talán ezekkel a sorokkal másoknak is okozok boldog perceket, emlékezéseket elmúlt szerelmek emlékére. Én nagyon szerettem egy férfit, mondhatni A Férfit az életemben. Azért volt Ő az Ő, mert figyelt rám, mert kedves és jó volt hozzám, mert semmi oka,... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.