Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: A psziché titkai

Nőnap, avagy biztos jó bármilyen neműnek lenni?

Itt van Március 8.-a, Nőnap. Azért jutott csak eszembe, mert a rádióban hallottam, hogy ennek jelentősségéről vitatkoztak, miközben munkába jöttem. A főnököm semmibe veszi az ilyeneket, mikor látja, hogy vagy 5-6 srác is hoz nekem egy szál virágot, akkor kikiált az irodájából, hogy: ja, boldog nőnapot......

...A főnököm főnöke viszont egy úriember, szereti a nőket, ez látszik rajta. Tiszteli is a gyengébbik nemet és szerintem úgy látja őket, amilyenek valójában. Ő mindig hoz virágot, az összes lánynak, aki a környéken dolgozik (nem mondom, könnyű dolga van, öten vagyunk, mert ez itt a műszaki részleg, csupa férfi kollégával). Szóval visszatérve, akik szeretik a nőket, azok tisztelik is őket, mert udvariasak és éreztetik folyamatosan, hogy nő vagy, hogy csinos vagy, hogy szép a frizurád és mennyire kívánatos vagy a szemnek.
Tisztelet a kivételnek, egyre kevesebb ilyen férfi futkározik a világban. Régebbi kutatásaim kimutatták, hogy mióta egyenjogúak vagyunk, mi a fenét akarunk? Mi akartuk, akkor miért járna tisztelet? Mi is dolgozunk, elvesszük előlük a lehetőséget és saját akaratunk van. Félreértés ne essék, nem emancipunci aktivista vagyok, csak egy oldalt világítok meg, ami igen is létezik.
Egy dolog zavar már csak! Akkor tisztelték a nőket, mikor nem vették emberszámba őket? Mikor nem szavazhattunk, nem mehettünk templomba, iskolába és az apánk eladott minket 14 évesen valami férfinak, hogy férjhez menjünk. Szerintem akkor sem tiszteltek, még emberszámba sem vettek. Nézzétek meg a hithű arab családokat. Nő hátul kullog, letakarva és még veszekedni sincs joga a férjével, az azonban bármikor megcsalhatja, kirakhatja, elválhat tőle.
Szóval a tisztelet kétirányú dolog. Talán intelligencia kérdése, talán neveltetésé, talán érettségé, vagy tapasztalaté. Tiszteljük egymást, mint embert és csodáljuk meg egymásban a férfit, vagy a nőt. Kicsit nézzünk más szemmel a dolgokat ebben a rohanó világban, mindenkit lehet tisztelni valamiért.
(A cikket beküldte: kisgé)Nyár
Mire elhervadtak az utolsó pipacsok is teljesen egyértelművé vált számomra, hogy ami elmúlt egyszer az nem lesz soha már olyan mint volt. A legnagyobb jóakart, és igyekvés mellett sem. Minden csupán illúzió, pillanatnyi szemfényvesztés, és hazugság. Néha megcsömörlök a sok hazugsától. »

2008 legrizikósabb napjai a kínai asztrológia szerint
Az a bizonyos icurka-picurka könyv, mely minden kínai ember birtokában van, pontosan meghatározza azokat a napokat, melyek 2008-ban a legproblémásabbak lesznek... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.