Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Női egyenjogúság?

Diszkrimináció! Azt mondják, hogy a XXI. század elején nők és férfiak egyenlők. Ez egész biztos nem igaz. Aki ilyet állít, súlyos tévedésben van. Hol az az ombudsman, akinek a dolga lenne ezeknek az egyenlő jogoknak a vizsgálata és vajon mivel tölti drága idejét?

Engem felháborít, hogy elvégezhetem egy OKJ-s tanfolyamot, kifizethetem az árát, bizonyítványt viszont nem kaphatok, mert nő vagyok.
Mit tegyek? Mit tehetnék?

Iskola mellett, Fakitermelői OKJ-s képzésre járok. Nő létemre, bármilyen hihetetlen lehet, az az álmom, vágyam, hogy erdészmérnök legyek. Az egyetemi felvételnél pedig, plusz 30 pontot jelent. Jelentene.

Ugyanis a bizonyítványt nem kaphatom meg, mert nő vagyok. Csak tanúsítványt adnak, hivatkozva az Erdészeti Biztonsági Szabályzatra amit 1989-ben alkottak (61/1989) és kimondja, hogy nők nem dolgozhatnak fakitermelői munkakörben. Mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés? Lehet, hogy valóban nem lennék képes fakitermelőként dolgozni. De igenis felháborít, hogy elvégezhetem a tanfolyamot, kifizethetem az árát, bizonyítványt viszont nem kaphatok.

Az iskola ahová most járok egy Mezőgazdasági és Erdészeti Szakképző Iskola. Mezőgazdasági Gépésztechnikus, Erdészeti Gépésztechnikus végzettségeket lehet szerezni. Az iskolába nagyrészt fiúk járnak, valamilyen oknál fogva.
Az én szakomon összesen 4 lány tanul.
Meglátásom szerint én, mint osztályelső, nem hinném, hogy bármiben is kevesebbet tudnék, kevesebbet érnék a jobb testi adottsággal rendelkező férfiaknál.
Van arra valamilyen ésszerű magyarázat, hogy egy gyenge nyápic, 40 kilós férfi mitől ér többet mondjuk nálam, aki nő létemre elég erős és kitartó vagyok?
Meg akarom valósítani az álmaimat.
A mai világban hogyan lehetséges, hogy például lehetnék katona, vagy pilóta, de nem vághatok fát mert nő vagyok?
Ez veszélyesebb szakma lenne, mint a pilótáké?
Erre tettem az életem és elkeserít, hogy ilyen akadályokba ütközöm. Ezért tanulok, és nem utolsó sorban edzek, készülök rá.
Valamilyen módon el szeretném érni, hogy változtassák meg ezt a jogszabályt, ezt is és az ehhez hasonló szabályokat.
Mit tegyek? Mit tehetnék?
Segítsetek, ha tudtok.
(A cikket beküldte: v.mesi)Emlékek
Vannak pillanatok az Életben, amit nem mindig fogunk fel...nem mindig értjük, mi miért történik. Csak később döbbenünk rá, hogy talán abban a helyzetben másképp kellett volna viselkednünk. Nehéz az élet, de meg kell élnünk mindent...a jót is és rosszat is. Ebből... »

Ötletek az ideális vakáció megszervezéséhez, asztrológiai szempontból
Hamarosan itt a nyár, ez most már egészen biztos, és ha nyár, akkor VAKÁCIÓ! A lelkes készülődésnek, a tervezgetés izgalmának azonban csúnya vége lehet, ha nem olyan nyaralási programra esik a választás, ami mindkettőtöknek megfelelő. A Kapcsolatok több mint fele... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.