Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Miért találkozunk?

Volt már úgy, hogy találkoztál valakivel, és úgy érezted, mintha ezer éve ismernéd? Volt már úgy, hogy amikor először láttad meg, akkor utáltad? Volt olyan, hogy megváltozott a véleményed egy emberről, mert beszélgettél vele? Valaki megváltoztatta az életed? Vagy esetleg te a másik életét?

Az életünk folyamán rengeteg emberrel találkozunk. Néha csak elmegyünk egymás mellett, esetleg egymásra mosolygunk, és utána, mintha mi sem történt volna, megyünk tovább. De valamikor valaki betoppan az életünkbe. Ez lehet barát, leendő férj vagy esetleg ellenség.
És vannak olyanok, akik változásokat hoznak az életünkbe. Valami megváltozik bennünk, másképp látjuk a világot. Vajon miért?
Sokszor feltettem magamnak a kérdést, ha találkozok egy fiúval, beleszeretek, de ő nem akar tőlem semmit, akkor mi értelme volt az egésznek? Mit akar tőlünk az élet? Mit akar megmutatni vagy mire akar tanítani minket? Hisz biztos mindennek oka van, de mégis mi. Az, hogy megtanuljuk, nem kaphatunk meg mindent? Vagy esetleg az, hogy megtanuljunk lemondani dolgokról? Vagy esetleg csak egy kis örömet akar nekünk szerezni, és arra kíváncsi, hogy tudunk-e felhőtlenül örülni neki, és utána képesek vagyunk-e tovább élni úgy, mintha semmi nem történt volna?
A barátok miért tűnnek el? Miért nem maradnak velünk, hisz az igaz barátság, mint az igaz szerelem, egy életre szól. De mikor férjhez mennek, gyerekük lesz, te már nem vagy igazán fontos számára. Tudom, hogy jönnek mások és mások, de ha valaki az én életembe belekerül, akkor én nem tudok csak úgy továbblépni. Ez lehet barát vagy több ennél.
Vannak olyan emberek, akik komoly változást hozhatnak az életünkben. Azzal, hogy csak jó barátok vagytok, jó tanácsokat adnak vagy segítenek meghozni komoly döntéseket. Melletted állnak a bajban, örülnek a boldogságodnak, nem irigyelnek semmit tőled.
Néha elég egy kedves mosoly, egy köszönés a szomszédnak vagy egy segítség egy ismeretlennek, hogy a nap az máshogy kezdődjön. Elég csak arra gondolni, hogy ma láthatom őt, vele lehetek és más lesz minden. Nem tudhatod, ha elmész a helyi boltba, kivel találkozol. Egy baráttal, egy volt osztálytárssal, egy régi szerelem meg tudja változtatni a napodat, a hetedet.
Nekem sem jut mindig eszembe ez a dolog és biztos vannak véletlenek, de előfordult már olyan valakivel, hogy amikor a legnagyobb szükség volt valakire, akkor megcsörrent a telefon, vagy becsöngetett egy barát?
Vajon egyes emberek miért hagynak fájdalmat, hiányérzetet maguk után? Mert fontos volt számunkra. Mert kellett nekünk. Mert boldogok voltunk vele!!
Lehet, hogy most nagy hülyeségeket írok. Lehet sokan nem vesznek komolyan. De én hiszek abban, hogy van egy sors, és a találkozások egyes személyekkel tényleg sorszerűek.
Hogy van értelme dolgoknak, tetteknek, hogy van értelme az életnek, csak annyira lefoglalnak a napi gondjaink, hogy ezekkel nem foglalkozunk.
(A cikket beküldte: alexandracska83)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Isten azt mondta: nem!
Ha lelkileg nagyon össze vagyunk törve, ha már szinte elviselhetetlen elhunyt szeretteink hiánya, ha betegség, vagy más ok miatt nagyon elkeseredettek vagyunk, ha kilátástalannak látjuk tovább az életünket, ez a pár sor sokat segít, erőt ad. »

Szülők horoszkópja
Milyenek az egyes jegyek, ha szülői szerepben tetszelegnek? Nincs tökéletes szülő, nincs tökéletes gyermek. De, ha jól ismerik egymás erősségeit és gyengéit, akkor könnyebb együtt élniük. »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a testunklelkunk.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: https://www.testunklelkunk.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2018, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.