Kategória: Asztrológiai cikkek

Hogyan kezelik az egyes jegyek a (párkapcsolati) konfliktusokat?

Szerencsére nem vagyunk egyformák. A tizenkét jegy probléma-megoldó taktikáját fogom bemutatni, de azt tudnod kell, hogy több típusból vagyunk összegyúrva.Vannak tipikus megnyilvánulások, markáns jellemzők, amelyek a konfliktus-kezelés fő irányvonalát adja, ez a cikk témája. Igyekszem arra is rámutatni, hogy melyik típust mi motiválja, így jobban érthető lesz számodra vitapartnered viselkedése.

KOS: Ő a leghevesebb játékos: gyorsan dühbe gurul, de épp ilyen sebességgel képes lehiggadni és fátylat borítani a konfliktushelyzetre. A Kos környezetében vita mindig van, a hangulat állandóan mediterrán, ugyanis rendkívül élvezi a feszültséget, a vitát, mert eközben megmutathatja erejét, bátorságát és küzdhet az igazáért. Annyira lételeme a küzdelem, hogy képes a legapróbb problémából is hadüzenetet kreálni csak azért, hogy megküzdhessen. Provokátor. Bármilyen témában szeret konfrontálódni. Heves, hangos, olykor agresszív vitapartner, aki a tettlegességtől sem riad vissza, ha nagyon felbosszantják. Valószínűleg a tárgyak is röpködnek, ez a konfliktus kezelési taktikájának része.
Nagy előnye viszont, hogy teljesen megoldás-orientált: amint felmerül a megoldandó helyzet, máris szállítja a lehetséges megoldási javaslatokat. Pikk-pakk intézkedik, nem sokat agyal, nem halogat, inkább cselekszik.

BIKA: Ő viszont nem a vitatkozás híve, ha egy mód van rá elkerüli még az veszekedés-szagú helyzeteket is. Nehéz kihozni a sodrából, de ha sikerült felbőszül és nekimegy az ellenfelének. Főként az anyagi természetű problémák késztetik küzdelemre. Nem heves, nem bátor, de ha már sikerült bevonni őt a konfliktusba, makacsul kitart álláspontja mellett. Nehéz vele vitatkozni, mert ő az, aki csak mondja a magáért, tántoríthatatlanul. Ha hatni akarunk rá, az érzelmi érvek talán megenyhítik. Vele kapcsolatban a jelszó: okos enged, szamár szenved. Ja, és nem is felejt. Arra lehet számítani, hogy a vita témát még jó ideig felemlegeti. A megbocsátás nem az ő erénye.

IKREK: Számára a vita inkább eszmecsere. Szó sincs érzelmi kitörésről, vagy váltig állított tézisekről. Egyszerűen kíváncsi a másik véleményére, ezért ütközteti. Nem veszekedős típus, meggyőzhető és flexibilis, úgyhogy komoly konfliktushelyzetekkel aligha kell mellette sűrűn szembenézni. Szívesen érvel ugyan, de ezt abszolút nem annak érdekében teszi, hogy ő kerekedjen felül, hanem, hogy újabb ismeretekkel bővüljön a tudásbázisa. Inkább beszélget, mint vitatkozik. Mivel a felületen lavírozik, nem érintik meg mélyen a konfliktushelyzetek, azonnal tovább tud lépni. Szintén a lazaságából fakadóan nem megy bele mélyen a problémás helyzetekbe, a megoldás számára inkább a továbblépés. A változás nagymesterével van dolgunk.

RÁK: Érzékenységéből fakadóan irtózik ugyan a harctól, ám szilárd, megingathatatlan elképzelései vannak a dolgokról, amelyeket képvisel is, ha másképp nem tudja érvényesíteni az akaratát. Jó érzékkel veti be az érzelmi manipuláció teljes eszköztárát, és a látszólag érzékeny, sérülékeny ember valóságos anya tigrissé is válhat, ha érdekei megkívánják. Főként érzelmi kérdésekben száll harcba. Vita-taktikájának része, hogy megsértődik és teljesen becsukja a füleit a másik fél mondanivalója előtt. Lezár, nem jut el hozzá az eltérő vélemény. Ha eljut ebbe a stádiumba, innen kimozdíthatatlan. Ráadásul ő sem feledékeny, egy életre megjegyzi, ha sérelem éri az önérzetét, és ilyenkor a másik felet bizalom megvonással bünteti igen hosszú időn át.

OROSZLÁN: Ő nem veszekszik, ugyanis számára magától értetődő, hogy neki van igaza. A Kossal szemben ő nem harcol az álláspontjáért, hanem jót mosolyog azon, aki nem ismeri el azt. Nem könnyű vele vitatkozni, mert az önérzete távol tartja a konfliktushelyzetektől. Ha mégis lealacsonyodik erre a szintre, hát kellő hevességgel tudja hirdetni a megfellebbezhetetlen érveit. Nincs, nem lehet más alternatíva. Egyedül a hiúsága legyezgetése mellett elrebegett ellenvélemény számíthat pozitív elbírálásban. Sok udvarlás, rajongás és kevés ellenkezés, ez a kezelésének titka.

SZŰZ: Konfliktuskezelésében is rendkívül precíz: a fejében hosszú listát állít össze érvekből és ellenérvekből és módszeresen analizálja is őket. Meghallgatja, sőt alaposan meg is fontolja a más véleményét is. Az azonban már korántsem biztos, hogy jut is valamire. Remek vitapartner, mert kellő felkészültséggel, észérvek felsorakoztatásával meggyőzhető. Neki igazából nem számít, hogy kinek a véleménye győz, csak az a fontos, hogy rendben menjenek a dolgok. Miután hosszasan rágódik egy-egy döntési pont fölött, nem a tettek embere. Lehet, hogy észre sem veszi, hogy az élet már megoldotta az a ő nagy dilemmáját. Ha a párja ambiciózusabb jobb, ha kezébe veszi az irányítást, minthogy kivárja a tökéletes analízis végeredményét.

MÉRLEG: Problémák szőnyeg alá söprő taktikája már-már legendás. Azt viszont kevesen tudják, hogy ha egyszer belemegy a konfliktusba, a legharcosabb bajnok válik belőle. Ő az, aki sokáig tűr, aztán egyszer csak borít, és ez a veszekedés még egy Kos temperamentumot is meglephet. Nincs kegyelem. De ez tényleg csak kardinális, főleg párkapcsolati kérdésekben fordul elő nála. Igazából egészen eddig a pontig lehetetlen vele vitatkozni, mert vagy eleve elismeri a másik igazát, vagy tisztában van ugyan a sajátjával, de nem megy bele a harcba. Igen ritkán fordul elő, hogy veszekedne, ekkor viszont legyőzhetetlen, meggyőzhetetlen és megalkuvást nem ismerő.

SKORPIÓ: Lehetőleg vele ne vitatkozzunk! Ugyanis nem bánik kesztyűs kézzel az ellenfelével. Neki ugyanis nem vitapartnere van, hanem ellensége. Remek érzékkel találja meg ellenfele érvrendszerének, személyiségének érzékeny pontját, és le is csap rá. Szenvedélyesen, kitartóan és hevesen vitatkozik. Csak az ütközzön meg vele, aki a véleményét magabiztosan képes képviselni, ugyanis lényeglátása hamar felfedi az érvek gyenge pontjait. Szereti mélyen beleásni magát a konfliktusba és addig benne maradni, amíg meg nem oldódik. Ráadásul ha alulmarad még bosszút is áll, a lehető legkínosabb helyzetekben képes felemlegetni sérelmét, pont akkor, amikor a legjobban fáj.

NYILAS: A tüzes jegyek közül ő a legkompromisszumkészebb. Ez abból adódik, hogy napi piszlicsáré ügyeken nem hajlandó vitázni, nagyobb kaliberű kérdésekben pedig kinyilatkoztat. Meggyőzhető, befolyásolható és az idealizmusa hamar ráveszi, hogy hagyja ott a konfliktushelyzetet. Nem okoz neki problémát, ha csak legyintenek az elméletére. Született pacifista, úgyhogy nagy veszekedésekre nem kell számítani, inkább azon van, hogy elsimítsa a dolgokat, mint belebonyolódjon a problémákba. Képes magát meggyőzni róla, hogy voltaképpen ez az ügy neki annyira nem is fontos, és már túl is lépett rajta.

BAK: Aki vele vitatkozik, vegyen magához 3 napi hideg élelmet és remekbe szabott, bombabiztos érvrendszert. A Bak ugyanis felkészült, szigorú, következetes vitapartner, aki akkor vesz részt a konfliktusban, ha annak számára értelme, célja van. Ekkor viszont a végsőkig képviseli gondosan kifundált, megalapozott és abszolút reális érveit. Igazából érdemes arra odafigyelni, amit mond, mert sokszor valóban igaza van. Tud kellően objektív és ésszerű lenni ahhoz, hogy ne a saját hasznát és előnyét keresse, hanem a valódi megoldást. Neki nem a győzelem a fontos, hanem a helyzet hosszútávú rendezése. Ideális vitapartner annak, aki szereti az érveit ütköztetni annak érdekében, hogy mindkét fél meglátásaiból végül egy kölcsönösen elfogadható, optimális megoldás szülessen.

VÍZÖNTŐ: Elméletekben nála nincs hiány, mindenre van megoldása, még ha meglehetősen sajátos is. Inkább beszélget, mint vitatkozik, nem mozgatnak benne érzelmeket a konfliktushelyzetek. Jó meglátásai vannak, ám az egyedi megoldásaival nem biztos, hogy mindenki tud azonosulni. Mivel a demokratizmus híve, nem célja, hogy bárkit is meggyőzzön, inkább annak örül, ha mindenki a maga gondolatmenete szerint jár el. Pont ezért irtózik attól, hogy más mondja meg neki, hogy mit gondoljon. A felmerült probléma megvitatása után a taktikája az, hogy mindenki cselekedjen belátása szerint.

HALAK: Vele lehetetlen egy jót vitatkozni, ugyanis mindig kicsúszik a helyzetből. Teszi ezt azért, mert nincs véleménye. Neki minden úgy jó, ahogy van. Sőt az a legjobb, ha megmondják neki, mit csináljon. Ő az alárendelt, a végrehajtó típus, aki nemhogy győzelemre, de még a véleménye megvédésére sem vágyik. El sem tudja képzelni, mások hogyan képesek vérre menő vitákat folytatni. Az ő konfliktuskezelő taktikája az, hogy nem vesz tudomást a konfliktusról, ha pedig a probléma a körmére ég, akkor inkább visszavonul szomorkodni, mintsem felsorakozna a csatamezőn. Béketűréséből kizökkenthetetlen.
(A cikket beküldte: szalszil)Az egyes jegyek karmikus feladatai a párkapcsolatban
Nem véletlenül születünk ilyen vagy olyan csillagjegyben. Ebben a rendszerben mindenkinek megvan a feladata az Élet minden területén, így a párkapcsolatban is. Az egyes jegyek párkapcsolati jellemzőiről már írtam, most lássuk azt, hogy mi a karmikus feladat, azaz... »

Méltósággal megöregedni
Vannak országok, ahol megöregedni előnyt jelent, lépést - eggyel fölfelé, a családi ranglétrán. Ahol a kort a vonások megkeményedése jelzi csupán. Mi a titok? Hogyan csinálják? Méltósággal viselni az idő nyomát, itt és most. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.