Kategória: A psziché titkai

Az élet nevű játékról

Mióta világ a világ, keressük a válaszokat. Megfoghatóvá teszünk mindent, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Ez nem baj, de sokszor azonban még a naplementét is matekpéldának tekintjük. De vajon milyen módszerek segíthetnek?

Ha megfigyeled, rengeteg választ és módszert, segítséget kaphatsz másoktól. Ilyen pl. az asztrológia. Egy ősi tudomány. Lesz akinél működik és lesz akinél nem. Nem vagyunk egyformák. Hála istennek. Így minden megoldásra ez a jellemző.

Mindenesetre Hippokratész azt mondta (orvostudomány atyja), aki nem ismeri a csillagok járását, az vagy vak, vagy bolond. Hatásuk eltagadhatatlan. Így akár össze is olvadhatna az orvostudomány az asztrológiával, természettudománnyal és, a szellemgyógyászattal stb. együtt. Rengeteg közös pont van ugyanis, hiszen az igazságnak rengeteg oldala van. Te melyikben hiszel? Tudományban vagy a hitben? Mi a különbség? Régen azt mondták, hogy a Föld lapos, most állítólag, gömbölyű. Én elhiszem, de nem tudom mi az igazság.

A legfontosabb kérdés, hogy boldog vagy-e a bőrödben. Ha, nem segít a technika. Oké, de melyik? Merül fel a kérdés. Erre csak te tudhatod a választ. Onnan tudod, hogy szabad vagy, hogy Te hozod a döntéseidet. Ez egy nagyszerű játék, élvezd az utazást. Ebből tanulsz, hiszen mi értelme lenne, ha más oldaná meg a házi feladatodat. Még, ha tökéletes lenne is a megoldás, mit tanulnál belőle?

Általában a tudományok a józan ész törvényszerűségeit fürkészik. A józanságot. De vajon, hogyan tudom ezt az életemre vonatkoztatni, ha nem szeretnék jobban elmélyedni benne, csak stabil önismeretre szert tenni? Jó megoldás a felelősség felvállalása. Ez sablon, de aktualitásából nem veszített fabatkát sem. Persze, aki folyamatosan boldog és ragyog a sok energiától, annak nem biztos, hogy tudok újat mondani. Annak nem is szívesen pazarolnám az idejét, persze ez az ő döntése, hogy tovább olvas, így a felelősség is az övé. Na ez a valódi felelősség felvállalás. Bármi történik velem, vállalom a következményeket. A rosszakért is. Így már lehet, hogy kevésbé sablonos a szó maga, ami erre a tulajdonságra utal.

Érdemes végigzongorázni az elcsúszásainkat, mert azokból sokat lehet tanulni. Megfogalmazni, hol rontottuk el. Így már könnyebben jön az elfogadás – mert kimondtuk -, és a latolgatás, hogy megfelelő döntéseket hozzunk. Egyszerű, nem? Persze sokan szeretik a misztikus megoldásokat, mert az olyan trendi manapság. Az egyszerűségben pedig nem sokan hisznek. Ha valami egyszerű, az nem feltétlen jelenti azt, hogy rossz. Igaz?

Úgy látom, mindenkinek másfelé ível az útja (részben legalábbis biztos), így egyéni és gyakorlati megoldásokra van szükség. Hiszen nem mindegy, hogy a ruhát szabjuk az emberre vagy fordítva.

Keresztes Attila
(A cikket beküldte: Anand)Az iWiW pszichológiája
Rendkívül gyorsan nő az iWiW forgalma. De miben rejlik a sikere? Számomra úgy tűnik, státuszszimbólummá vált, hogy fent legyél... S ha már felkerültél, minél több ismerőst kell begyűjtened Ez a mércéd, ez által fognak megítélni! »

Karmám
Mennyi az esélye annak, hogy egy Boeing 747-es utasszállító landoljon a hátsókertben? Pont ennyi esélye van annak, hogy ez a kapcsolat működjön. Két ellentétes jellem, két ellentétes életcéllal, merőben más szabadságvággyal. Ilyesmi ellentétről olvastam egy... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.