Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Az alkohol

Hirtelen felindulásból írtam meg ezt a cikket. Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy miért iszik az, aki iszik? Szerintem sosem tudom meg, normális érvet még sosem hallottam, hogy ki miért öli bánatát alkoholba.

Sokat gondolkodtam azon, hogy mire jó az alkohol. Kis mennyiségben egészséges, ez tény. De mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik többet isznak a kelleténél? Miért jó? Sosem fogom megérteni. Az alkohol öl, butít, nyomorba dönt! Ezt mindenki tudja. És mégis rengetegen vannak, akik rengeteget isznak.
Most nem azokra gondolok, akik nehéz fizikai munka után legurítanak egy sört meg egy felest, vagy aki csak alkalmanként iszik, és egyszer-egyszer berúg. Ezzel nincs is baj, szerintem. Azokkal mi a helyzet, akik rendszeresen sokan isznak, vagyis az alkoholistákkal? Miért teszik?
Nagyon sokat látom, hogy családos emberek munka után nem a hazavezető utat találják meg először, hanem a közeli kocsmát. Itt jól berúgnak, otthon a csendes feleség rettegésbe várja haza férjét, hogy na vajon ma milyen állapotban jön haza?
És szegény gyerekek, ha vannak! Milyen példát látnak az édesapjuktól! Rettegnek ők is, retteg a feleség is. Az ittas emberek ugye nemigen tudják, mit beszélnek, vagy mit cselekszenek. Ilyenkor sokszor kirobban egy veszekedés, nem ritkán bántalmazás is. Van, hogy csak a feleség kap, de van, amikor szegény ártatlan gyerek is. És ez mind, mind hatással lesz a gyermekek későbbi életére. A feleség miért nem hagyja el az urát? Talán a gyerekek végett, talán az anyagi dolgok játszanak közre, vagy lehet, mert szereti a férjét.
De még mindig nem tudom, miért jó alkoholba fojtani a bánatot? Szerintem az ilyen ember önző. Csak magára gondol, hogy elfeledje napi problémáit, a másikra nem, hogy neki mekkora fájdalmat okoz azzal, ha részegen megy haza.
És nézzük az anyagi oldalát. Mekkora összegeket el tudnak inni a kocsmákban, mire jól berúgnak! Ha félrerakná, pár hónap alatt új mosógépet vehetne belőle.
Vannak a magányos farkasok, akik unalmukban isznak, kocsmába járnak társalogni. Talán ez még a jobbik eset, jól becsiccsent, hazamegy, aztán lefekszik.
Én nagyon jól tudom, milyen alkoholista családban felnőni, aminek a hatását mai napig nagyon megérzem. Az alkohol nem megoldás semmire, a problémák sajnos megmaradnak, a részegséggel még plusz problémát csinál magának az ember. Szerintem ebből kigyógyulni nem lehet teljesen, mindig ott marad a kísértés.
Ha egy mód van rá, ne szokjunk rá, ha pedig mégis sikerül, kérjük szakember segítségét, mert nem csak a saját életét és egészségét teszi tönkre, hanem a szerettei életét is. És még egyszer: AZ ALKOHOL ÖL, BUTÍT ÉS NYOMORBA DÖNT! És másnaposan még a fej is fáj!
(A cikket beküldte: ERCSI86)Szomorú anyák napja
Február 13-án halt meg a testvérem, ma lenne negyven éves… értelmetlenül halt meg, négy gyermeket hagyva hátra, gyászoló szüleit, húgát, és feleségét. Sosem bocsátom meg magamnak, hogy büszke voltam - míg tehettem volna - bocsánatot kérni. »

A Hölgy Magazin
"…ez tényleg nekem, nekünk szól!" N. Márta Érdekli Önt az asztrológia? Kíváncsi, hogy álmai mit jelentenek? Tudja mik az egészséges életmód alapkövei? Esetleg munkát keres, de nem tudja, milyen a nyerő önéletrajz, motivációs levél ? Szeretne választ... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.